Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Coliziune în Târgu Mureș între o mașină și o motocicletă

Publicat

mss

Accident, sâmbătă, în Târgu Mureș. O coliziune s-a produs între o mașină și o motocicletă.

Pompierii anunță că asigură măsurile PSI la accidentul produs pe strada Gheorghe Doja.

mss

Este vorba despre o tamponare produsă între un autoturism și o motocicleta.

ms

În urma impactului o persoană a fost rănită.

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENT

FOTO: Primarul Nicușor Dan anunță stadiul lucrărilor la Prelungirea Ghencea. În ce interval orar se lucrează

Publicat

lucrari prelungirea ghencea bucuresti 2

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, anunță accelerarea lucrărilor la Prelungirea Ghencea. Trustul de Construcții Metropolitane București a demarat de câteva zile un program de muncă în două schimburi, între 6.00 și 21.30, afirmă edilul.

„Accelerăm lucrările la Prelungirea Ghencea. TCMB (Trustul de Construcții Metropolitane București) a demarat de câteva zile un program de muncă în două schimburi.

Primul schimb între orele 06:00-14:30 și cel de-al doilea de la 13:00 până la 21:30.

lucrari prelungirea ghencea bucuresti 3

În acest moment se lucrează la caseta drumului, borduri, instalația electrică de alimentare a liniei de tramvai și se pregătește turnarea betonului la fundațiile stâlpilor”, scrie pe Facebook Nicușor Dan.

lucrari teava drum canalizare general

El precizează că, începând de joi, se demarează lucrări la infrastructura liniei de tramvai dinspre Str. Brașov spre Strada Râul Doamnei, numai pe porțiunile pe care se poate asigura circulația auto pe minim o bandă.

muncitori lucrari drum canalizare teava

„De asemenea, în ceea ce privește exproprierile din zona Prelungirea Ghencea, reamintesc faptul că banii au fost consemnați în conturile proprietarilor și că demolările necesare pentru lărgirea drumului vor începe în scurt timp”, conchide edilul.

(sursa: Mediafax)

sursa foto: Facebook/ Nicusor Dan

Citește mai departe

EVENIMENT

Scandal în trafic în Iași, între doi șoferi. Unul dintre ei a folosit spray iritant lacrimogen

Publicat

masina politia.jpg

Un șofer din Iași care a pulverizat spray iritant lacrimogen asupra altui șofer a rămas fără permis de conducere și a fost amendat cu peste 2.500 de lei.

Potrivit polițiștilor, incidentul a avut loc miercuri, în zona Metalurgiei din orașul Iași.

Anchetatorii l-au identificat pe șoferul care i-a pulverizat spray iritant lacrimogen celuilalt șofer și i-a adresat injurii. Este vorba despre un tânăr de 24 de ani. De asemenea, polițiștii au constatat că agresorul nu a acordat prioritate de trecere unui pieton.

Ca urmare, tânărul a fost sancționat cu amendă în valoare de 2.175 lei și a rămas fără permisul de conducere pentru 60 de zile.

De asemenea, acesta a fost sancționat contravențional conform Legii nr. 61/1991 cu amendă în cuantum de 500 de lei, precizează polițiștii ieșeni.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

Băsescu a atacat la Curtea Constituțională legea prin care a fost lăsat fără vilă de protocol şi paza SPP

Publicat

basescu 1

Traian Băsescu a atacat la Curtea Constituţională, prin intermediul instanţei de judecată, modificările aduse Legii 406/2001, prin care i-au fost retrase privilegiile cuvenite foştilor preşedinţi, respectiv vilă de protocol de la RA-APPS şi dispozitiv de protecţie al SPP.

Curtea de Apel Bucureşti a admis o cerere a lui Traian Băsescu şi a dispus sesizarea CCR cu excepţia de neconstituţionalitate privind o sintagmă din Legea 406/2001, care prevede că foştii preşedinţi îşi pierd privilegiile dacă au în justiţie o decizie definitivă că au colaborat cu fosta Securitate comunistă.

Hotărârea a fost luată în cadrul unui proces în care Traian Băsescu a solicitat suspendarea deciziei SPP prin care i-a fost retras dispozitivul de protecţie.

Băsescu a pierdut în primă instanţă procesul, însă a obţinut din partea Curţii de Apel Bucureşti sesizarea Curţii Constituţionale.

Băsescu a atacat la Curtea Constituțională legea prin care a fost lăsat fără vilă de protocol şi paza SPP. În ce condiții își va recăpăta Băsescu privilegiile

Dacă judecătorii de la CCR vor declara neconstituţionale modificările aduse Legii 406/2001, atunci Traian Băsescu îşi va recăpăta privilegiile.

Judecătorul Amer Jabre, care a dispus sesizarea CCR, notează de altfel că există o „îndoială serioasă” cu privire la constituţionalitatea modificărilor aduse Legii 406/2001, solicitând şi analizarea unui articol din Codul administrativ.

„Admite cererea de sesizare a Curţii Constituţionale. Sesizează Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate privind: – art. 2, alin.1, lit.t si art.14, alin.1 din Legea nr.554/2004, în măsura în care se interpretează în sensul că instanţa de contencios administrativ nu poate dispune suspendarea executării unui act administrativ, atunci când există o îndoială serioasă în privinţa constituţionalităţii actului cu putere de lege în baza căruia a fost emis actul administrativ – Legea nr.243/2021; – art.1, alin.3 din Legea nr.406/2001, în privinţa sintagmei „şi nici persoana despre care s-a constatat definitiv că a avut calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia”. Respinge cererea de suspendare a executării, ca neîntemeiată. Cu recurs, în 5 zile de la comunicare”, se arată în dispozitivul instanţei.

În calitate de şef al statului, în perioada 2004 – 2014, Traian Băsescu beneficia de o serie de privilegii: a primit în folosinţă gratuită o vilă de protocol pe strada Gogol din Sectorul 1 al Capitalei, avea indemnizaţie şi dispozitiv de protecţie şi pază de la SPP.

În octombrie 2021, Legea 406/2001 privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de şef al statului român a fost modificată (prin Legea nr. 243/2021), fiind introdus un nou articol care prevede că foştii preşedinţi pierd dreptul la aceste beneficii dacă o instanţa a constatat prin decizie definitivă că au avut calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia.

„Nu beneficiază de prevederile prezentei legi persoana căreia i-a încetat calitatea de şef al statului român ca urmare a săvârşirii unei infracţiuni pentru care a fost condamnată definitiv sau ca urmare a demiterii din funcţie prin referendum şi nici persoana despre care s-a constatat definitiv că a avut calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia”, prevede art.3 din Legea 406/2001, introdus în octombrie 2021.

Cum Traian Băsescu a primit în luna martie, la Instanţa supremă, o decizie definitivă că a fost colaborator al Securităţii, a fost nevoit să părăsească vila de protocol, iar SPP l-a anunţat că nu mai beneficiază de dreptul la protecţie şi pază din partea Serviciului.

Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Un autobuz cu pasageri a luat foc, în mers, pe o stradă din Oradea

Publicat

autobuz a luat foc oradea

n autobuz din Oradea a luat foc, joi dimineață, în timp ce transporta călători. Toți pasagerii și șoferul au reușit să coboare, iar incendiul a fost stins de pompieri.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bihor, incendiul a izbucnit într-un autobuz care circula pe șoseaua Borșului din Oradea.

În interior se aflau șoferul și 10 pasageri. Nu au existat persoane rănite, au precizat autoritățile.

„Apelul prin care s-a semnalat producerea evenimentului a fost primit în dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana al judeţului Bihor, în jurul orei 06.25, la fața locului fiind mobilizate imediat, două echipaje din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Oradea, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și ambulanța SMURD a subunității. În momentul sesizării incendiului, șoferul a oprit autobuzul, toate cele 11 persoane autoevacuându-se la timp, din autovehicul”, au anunțat reprezentanții ISU.

Pompierii au localizat și lichidat rapid incendiul, reușind să împiedice propagarea acestuia la întregul autobuz. Au ars materiale combustibile din compartimentul motor și stopul din stânga spate, au precizat pompierii. Cauza probabilă a incendiului este un conductor electric defect.

(sursa: Mediafax)

Petru Mazilu, petru.mazilu@mediafax.ro

Citește mai departe