Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Condiții insalubre în patru cămine de bătrâni din Giurgiu. Mizerie, gândaci și alimente expirate. Amenzi uriașe aplicate de Protecția Consumatorului

Publicat

colaj giurgiu 1

Comisarii pentru Protecţia Consumatorilor au luat măsura opririi temporare a prestărilor de servicii până la remedierea deficienţelor constatate pentru patru unităţi economice din judeţul Giurgiu care oferă servicii de îngrijire a persoanelor vârstnice, în urma unor abateri constatate.

„În ultima săptămână de zile, echipe reunite ale Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Bucureşti-Ilfov şi Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Giurgiu, coordonate de vicepreşedintele ANPC, Sebastian Hotca, au desfăşurat o serie de acţiuni de verificare la căminele de îngrijire a persoanelor vârstnice din judeţul Giurgiu, ca parte a unei tematici naţionale de control.

colaj giurgiu 2

Astfel, au fost verificaţi patru operatori economici care desfăşoară activităţi de îngrijire a persoanelor vârstnice la Mihăileşti, Mironeşti şi la Dărăşti Vlaşca, unde au constatat mai multe abateri”, se arată într-un comunicat de presă, emis joi, de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Giurgiu.

Gândaci și alimente expirate. Amenzi de 97.000 de lei

Principalele nereguli constatate: neasigurarea personalului medical, a dotărilor pentru recuperarea fizică, psihică şi mentală, folosirea în blocurile alimentare a unor materii prime, semipreparate cu data limită de consum depăşită, prezenţa gândacilor în blocul alimentar şi în echipamentele frigorifice.

De asemenea, s-a constatat utilizarea unor echipamente frigorifice de depozitare cu un grad de uzură avansat, cu rafturile deformate, chederele rupte și depreciate.

S-a mai constatat erespectarea prevederilor contractuale cu privire la asigurarea cazării în spaţii curate, respectiv camere neigienizate, cu praf, camere nedotate cu boilere la baie, folosirea unor lenjerii rupte, pereţii jupuiţi şi murdari, parchet depreciat, calorifere cu zone ruginite, praf, pânze de păianjen, zugrăveală exfoliată şi mobilier instabil şi vechi.

Pentru acestea au fost aplicate 13 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 97.000 de lei, un avertisment, a fost luată măsura opririi definitive de la comercializare şi retragerea din circuitul consumului uman a peste o sută de kilograme de produse alimentare cu deficienţe şi oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea deficienţelor constatate, pentru cele patru unităţi verificate.

În urma acestor controale, DGASPC Giurgiu a luat măsura relocării a 33 de persoane vârstnice de la Centrul de Îngrijire de la Mironeşti în alte centre şi a demarat lucrări de reabilitare a deficienţelor.

Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

24 februarie: Dragobete. Ziua în care se iubește românește. Obiceiuri, tradiții și superstiții de ziua dedicată iubirii la români

Publicat

24 februarie: dragobete. ziua în care se iubește românește. obiceiuri,

24 februarie: Dragobete – Ziua iubirii la români. Ziua de 24 februarie este ziua dedicată Dragobetelor. Anual pe 24 februarie, românii sărbătoresc dragobetele. Este echivalentul românesc la Ziua de Sfântul Valentin. 

Dragobetele este, la români, corespondentul Zilei Îndrăgostiților de pe 14 februarie.  Este o sărbătoare care a apărut în perioada antică.

Dragobete este un personaj preluat de la vechii daci şi transformat ulterior într-un protector al tinerilor şi patron…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Pașapoarte 2024: MODIFICĂRI la eliberarea acestora pentru cetățenii români

Publicat

pasaport.jpg

Condițiile vor fi mai stricte la eliberarea pașapoartelor temporare pentru cetățenii români în 2024, conform modificărilor aprobate de guvern.

De asemenea, sunt și reglementări în cazul pașapoartelor pentru minori și în situații întâlnite de români în străinătate.

Pașapoarte 2024: MODIFICĂRI la eliberarea acestora pentru cetățenii români

Pașaportul simplu temporar

Sunt revizuite condițiile în care poate fi eliberat pașaportul simplu temporar,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Mesaje de Dragobete: Ce să îi transmiți persoanei iubite, în cea mai frumoasă zi dedicată cuplurilor îndrăgostite

Publicat

mesaje de dragobete: ce să îi transmiți persoanei iubite, în

Mesaje de Dragobete 2024 – declarații de dragoste de  Ziua iubirii la români: Cea mai importantă sărbătoare românească a iubirii, este momentul în care îndrăgostiții își trimit sms-uri, mesaje pe whats-app declarații de dragoste unii altora. 

Mai jos vă oferim câteva variante, pentru situația în care doriți să transmiteți mesaje de Dragobete inedite, dacă pur și simplu nu aveți nici o idee.

Mesaje de Dragobete

„La mulți ani de Dragobete, dragostea mea! Să ne…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: GOLDEN BUZZ pentru Lae Dreghici și fiul său Robert la Românii au Talent. Cascadorii din Alba Iulia au impresionat juriul

Publicat

video: golden buzz pentru lae dreghici și fiul său robert

Cascadorul Lae Dreghci a apărut alături de fiul său, în emisiunea ”Românii au Talent” din data de 23 februarie 2024. Acesta a realizat o cascadorie alături de Robert Dreghici. 

Cei doi au primit Golden Buzz, adică butonul de aur, pentru cea mai bună performanță a emisiunii.

Cascadoria a fost făcută de cei doi cu două autoturisme. Una a sărit pe rampă, iar alta a trecut pe sub ea.


Lae Cascadorul și-a găurit rezervorul intenționat pentru a produce un incendiu controlat…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe