Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Condiții insalubre în patru cămine de bătrâni din Giurgiu. Mizerie, gândaci și alimente expirate. Amenzi uriașe aplicate de Protecția Consumatorului

Publicat

colaj giurgiu 1

Comisarii pentru Protecţia Consumatorilor au luat măsura opririi temporare a prestărilor de servicii până la remedierea deficienţelor constatate pentru patru unităţi economice din judeţul Giurgiu care oferă servicii de îngrijire a persoanelor vârstnice, în urma unor abateri constatate.

„În ultima săptămână de zile, echipe reunite ale Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Bucureşti-Ilfov şi Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Giurgiu, coordonate de vicepreşedintele ANPC, Sebastian Hotca, au desfăşurat o serie de acţiuni de verificare la căminele de îngrijire a persoanelor vârstnice din judeţul Giurgiu, ca parte a unei tematici naţionale de control.

colaj giurgiu 2

Astfel, au fost verificaţi patru operatori economici care desfăşoară activităţi de îngrijire a persoanelor vârstnice la Mihăileşti, Mironeşti şi la Dărăşti Vlaşca, unde au constatat mai multe abateri”, se arată într-un comunicat de presă, emis joi, de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Giurgiu.

Gândaci și alimente expirate. Amenzi de 97.000 de lei

Principalele nereguli constatate: neasigurarea personalului medical, a dotărilor pentru recuperarea fizică, psihică şi mentală, folosirea în blocurile alimentare a unor materii prime, semipreparate cu data limită de consum depăşită, prezenţa gândacilor în blocul alimentar şi în echipamentele frigorifice.

De asemenea, s-a constatat utilizarea unor echipamente frigorifice de depozitare cu un grad de uzură avansat, cu rafturile deformate, chederele rupte și depreciate.

S-a mai constatat erespectarea prevederilor contractuale cu privire la asigurarea cazării în spaţii curate, respectiv camere neigienizate, cu praf, camere nedotate cu boilere la baie, folosirea unor lenjerii rupte, pereţii jupuiţi şi murdari, parchet depreciat, calorifere cu zone ruginite, praf, pânze de păianjen, zugrăveală exfoliată şi mobilier instabil şi vechi.

Pentru acestea au fost aplicate 13 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 97.000 de lei, un avertisment, a fost luată măsura opririi definitive de la comercializare şi retragerea din circuitul consumului uman a peste o sută de kilograme de produse alimentare cu deficienţe şi oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea deficienţelor constatate, pentru cele patru unităţi verificate.

În urma acestor controale, DGASPC Giurgiu a luat măsura relocării a 33 de persoane vârstnice de la Centrul de Îngrijire de la Mironeşti în alte centre şi a demarat lucrări de reabilitare a deficienţelor.

Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. Primarul Emil Boc, numit la Paris în board-ul Convenției globale a primarilor pentru climă și energie (GCoM)

Publicat

unnamed 2.jpg

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a fost numit, la Paris, membru în cadrul board-ului organizației Global Covenant of Mayors for Climate & Energy (GCoM).

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, a fost inclus joi, 25 iulie 2024, la Paris, în Consiliul Convenției globale a primarilor pentru climă și energie (GCoM).

„Este o onoare să fiu numit în Consiliului de Administrație al Pactului Global al Primarilor pentru Climă și Energie. Sunt…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Gheorghe Piperea (AUR): Programe de construcție de locuințe IEFTINE, cu sprijin de la stat, există peste tot în Europa

Publicat

av piperea.png

Europarlamentarul AUR, avocatul Gheorghe Piperea, a declarat că acele forțe politice, PNL și USR, care astăzi diabolizează Planul Simion sunt tocmai cele care au susținut de-a lungul timpului programe de construcție de locuințe ieftine, cu sprijin de la stat și cu implicarea statului. Acesta a dat exemplul băncilor pentru locuințe practic și în România de mai multe instituții bancare.

„Programe de construcție de locuințe ieftine, cu sprijin de la stat și cu…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Gigi Becali s-a dezlănțuit împotiva UNTOLD: Stadioanele sunt pentru fotbal, nu pentru droguri și sataniști. Vrea lege

Publicat

untold2023 0806 040023 r3cl4155 alivecoverage ctl scaled.jpg

Gigi Becali, patronul FCSB, a avut o reacție virulentă la adresa Untold, festival care are loc la Cluj-Napoca, și pe care l-a catalogat ca fiind pentru “drogați și sataniști”.

Becali, care spune că stadioanele sunt pentru fotbal și vrea lege care să le interzică.

Gigi Becali s-a dezlănțuit împotiva UNTOLD: Stadioanele sunt pentru fotbal, nu pentru droguri și sataniști. Vrea lege

Festivalul UNTOLD care e pe cale să înceapă la Cluj-Napoca pe stadionul Cluj…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Cum arată PLAJA din Grigorescu? Copii și adulți se bucură de festivalul Vamos a la Playa

Publicat

plaja 9 e1722003733418.jpg

Vineri a început cea de-a șasea ediție a festivalului Vamos a la Playa. Timp de 10 zile, între 26 iulie și 4 august, litoralul se mută pe malul Someșului Mic, pe plaja din Grigorescu.

Copii și adulți s-au bucurat încă din prima zi de momentele de relaxare oferite de vremea frumoasă și răcoarea apei.

plaja

plajaplaja

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe