Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Contrabandă cu drona la frontiera din Sighetu Marmației

Publicat

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în urma unor acţiuni punctuale, 900 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană

Într-unul din cazuri, ţigările de contrabandă, ambalate într-un colet, au fost trecute peste frontieră cu un aparat de zbor de mici dimensiuni, posibil dronă.

Azi dimineață, în jurul orei 00.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Sighetu Marmației – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au sesizat, în zona de responsabilitate, un zgomot produs de un aparat de zbor de mici dimensiuni, specific unei drone, care a traversat frontiera din Ucraina în România.

S-a procedat la monitorizarea traseului aparatului de zbor şi cercetarea zonei, fiind descoperit, în zona de frontieră, un colet cu țigări de proveniență ucraineană.

În cel mai scurt timp, s-a luat măsura informării autorităților ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.

În urma inventarierii coletului, a rezultat cantitatea de 450 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 5.265 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

În data de 20 august a.c., în jurul orei 16.30, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Brodina au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Pe timpul acțiunii, un echipaj al poliției de frontieră a observat în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Straja, două persoane care  încărcau într-un autoturism de teren mai multe colete.

În momentul în care polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea acestora, autoturismul a demarat în trombă, iar o persoana a fugit spre teritoriul ucrainean.

Polițiștii de frontieră au trecut la urmărirea mașinii, efectuând somaţiile legale, însă şoferul nu s-a supus, fapt pentru care s-a folosit armamentul din dotare, fiind trase mai multe focuri de armă în plan vertical şi spre pneurile autoturismului, conform prevederilor legale.

La scurt timp, autoturismul a fost găsit abandonat la marginea localităţii Straja, în interiorul acestuia observându-se mai multe colete cu ţigări de contrabandă.

Drept urmare, în zonă și în autoturism au fost descoperite mai multe colete care conțineau țigări de proveniență ucraineană, care au fost duse la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 13.450 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 157.365 lei.

Imediat, lucrătorii noștri au informat autoritățile ucrainene pentru cercetarea în comun a evenimentului de frontieră.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul de teren marca Mitsubishi Shogun în valoare de 7.000 lei a fost indisponibilizat la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru identificarea tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Sursa: Poliția de Frontieră Română

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO: Cine este Daniel Metz, noul prorector al Universității din Alba Iulia. Ce planuri are la UAB, fostul CEO al NTT DATA

Publicat

video: cine este daniel metz, noul prorector al universității din

Daniel Metz este noul prorector al Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Timp de mai bine 20 de ani a fost CEO al NTT Data, una dintre cele mai mari companii de IT din România. 

După mai bine de 20 de ani în care a condus o firmă cu peste 2000 de angajați a decis să facă o schimbare. Să lase mediul de afaceri, pentru cel academic. 

Pe lângă lector universitar la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și cadru didactic asociat la Academia Forțelor Terestre…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Accident cu cinci mașini pe Autostrada Transilvania. Trei persoane duse la SPITAL

Publicat

astrada 1 e1713540326437.jpeg

Pompierii din cadrul Gărzii Gilău, a Detașamentului Turda, Detașamentului 2 Cluj-Napoca și Punctul de Lucru Florești au intervenit, vineri după-amiază, la un accident rutier petrecut pe autostrada A3, sensul fe mers dinspre Gilău înspre Turda.

”La fața locului au ajuns două autospeciale cu modul de descarcerare și trei ambulanțe SMURD, unde au găsit cinci autoturisme avariate cu ocupanții ieșiți din acestea.

Trei persoane au fost consultate de către…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Investiții în digitalizare, la Teiuș. Camere de supraveghere și sistem de sesizări online pentru cetățeni. Licitație, în SEAP

Publicat

investiții în digitalizare, la teiuș. camere de supraveghere și sistem

Investiții în digitalizare, la Teiuș. Printr-un proiect de peste 1,3 milioane de lei vor fi achiziționate, printre altele, 80 camere video cu dispecerat și mentenanță și sisteme de sesizări online pentru cetățeni.

Primăria orașului Teiuș a lansat vineri, 19 aprilie, în SEAP, o licitație pentru furnizarea de bunuri în cadrul proiectului intitulat „Reformare și digitalizare la nivelul orașului Teiuș”.

Valoarea totală este estimată la 1.304.515,5 lei, fără TVA….

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Caravana „Fără Bariere” a ajuns în Cluj-Napoca. O campanie despre impactul DROGURILOR asupra tinerilor și societății

Publicat

whatsapp image 2024 04 18 at 21.49.07 0f83b9e6 e1713510995813.jpg

Joi, 18 aprilie, caravana „Fără Bariere”, o campanie despre impactul drogurilor asupra tinerilor și societății, a ajuns și la Cluj-Napoca. Evenimentul a avut loc la Casa de Cultură a Studenților “Dumitru Fărcaș”.

În cadrul acestei caravane, elevii și studenții au luat contact cu foști consumatori de droguri care le-au explicat, din proprie experiență, ce înseamnă adicția de astfel de substanțe și impactul pe care acestea le pot avea asupra vieții…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe