Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Controalele la Dragonul Roşu. Amenzi contravenţionale de 76.000 de lei

Publicat

anp

Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea (CRPCR) Bucureşti-Ilfov a continuat controalele în Complexul Dragonul Roşu, pentru a verifica respectarea prevederilor legii în domeniu în cel mai important punct de vânzare angro din România, aplicând 14 amenzi contravenţionale, în valoare de 76.000 de lei.

Potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), verificările au avut loc în prima săptămână a lunii februarie. În urma controalelor realizate la 20 de operatori economici, au fost aplicate, până în acest moment, 14 amenzi contravenţionale, în valoare de 76.000 de lei şi au fost sigilate spaţii întregi de depozitare şi vânzare unde se comercializau articole de îmbrăcăminte, electronice şi electrocasnice, papetărie, care nu prezentau etichete sau elemente de identificare-caracterizare în limba română şi care purtau elemente şi simboluri grafice sau denumiri specifice unor mărci internaţionale consacrate.

Citește și: Ample controale ale Direcției Antifraudă în Dragonul Roșu. Președintele ANAF: „Acolo este un loc unde evaziunea fiscală este la ea acasă”

De asemenea, unii operatori economici comercializau produse fără a avea autorizaţie de funcţionare.

anp

Totodată, au fost retrase de la comercializare produse neconforme în valoare de peste 100.000 de lei.

Comisarii CRPCR Bucureşti-Ilfov au solicitat verificări suplimentare ale reprezentanţilor Secţiei de Investigare a Crimei Economice (SICE) Ilfov, dat fiind existenţa în standuri a unor produse posibil contrafăcute. Ulterior acestor cercetări, operatorii economici vor avea posibilitatea să probeze cu documente faptul că produsele sunt conforme sau, acolo unde au fost descoperite produse de marcă falsificate, investigaţia să fie continuată de poliţiştii de la SICE, se mai arată în comunicat.

„Sfântul Gheorghe se luptă cu balaurul, noi ne luptăm cu Dragonul, până când din roşu îl albim! Problema mare este că dragonul, spre deosebire de balaur, are câteva mii de capete. Toate trebuie pieptănate, aranjate şi învăţate să respecte legea! Indiferent de câte resurse va fi nevoie, vom curăţa până la urmă această sursă de mărfuri, de cele mai multe ori necorespunzătoare! Tortura picături chinezeşti continuă!”, a afirmat Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.

anp2

Operaţiunea „Picătura chinezească”, iniţiată de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, va continua până când, în Complexul Dragonul Roşu, prevederile legii vor fi respectate permanent în timpul actului comercial, dau asigurări reprezentanţii ANPC. AGERPRES

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Elevii din Sebeș primesc batoane cu fructe la școală, până la finalul anului școlar. Achiziție făcută de Primărie

Publicat

elevii din sebeș primesc batoane cu fructe la școală, până

Elevii din Sebeș primesc batoane cu fructe la școală, până la finalul anului școlar, ca suport alimentar. 

Primăria Sebeș a cumpărat în luna aprilie, prin intermediul platformei SEAP, batoane cu conținut de fructe/semințe oleaginoase, ca suport alimentar, pentru elevii din municipiu, până la finalul anului școlar 2023 – 2024.

Valoarea totală a produselor a fost de 265.603,36 de lei, fără TVA (circa 53.450 de euro). Ofertantul este Nutribon SRL din Alba…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

„U” Cluj – Dinamo. „Șepcile roșii” au nevoie de victorie pentru a rămâne în lupta pentru primele două locuri din play-out.

Publicat

u cluj dinamo bucuresti.jpg

Echipele „U” Cluj și Dinamo București se vor întâlni, sâmbătă, de la ora 20:00 pe Cluj Arena unde vor disputa a opta partidă din play-out. „Șepcile roșii” trebuie să obțină o victorie pentru a avea șansa să revină pe primele locuri din play-out la finalul etapei.

FC Universitatea Cluj vine după o înfrângere suferită în deplasare împotriva echipei U Craiova 1948. Oaspeții au început prima parte a partidei în forță și au deschis scorul în…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO Șeful UPU Alba, Aurel Crișan: Turele sunt deservite de un singur medic. E nevoie de cumpătare, evitați să ajungeți la spital

Publicat

video Șeful upu alba, aurel crișan: turele sunt deservite de

Șeful UPU Alba, Aurel Crișan, averitizează că turele la Unitatea de Primiri Urgențe sunt deservite de un singur medic. Este nevoie de cumpătare, evitați să ajungeți la spital, spune acesta. 

Șeful Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Alba, medicul Aurel Crișan, a îndemnat la cumpătare, în contextul Sărbătorilor Pascale.

Citește și URĂRI DE PAŞTE 2024 Mesaje și FELICITĂRI de Învierea Domnului. Transmite un gând bun celor dragi de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Conflict în familie, tranșat în instanță de judecătorii din Blaj. Un bărbat, condamnat după ce și-a amenințat fratele cu moartea

Publicat

conflict în familie, tranșat în instanță de judecătorii din blaj.

Un conflict între doi frați din Alba a fost tranșat în instanță, de magistrații din Blaj. Decizia vine la aproape doi ani de la un scandal, în stradă între cei doi.

În data de 30 aprilie 2024, unul dintre cei doi frați a fost condamnat pentru amenințare. 

Fapta pentru care bărbatul a fost condamnat s-a petrecut în data de 3 septembrie 2022. Atunci unul dintre frați a ajuns la domiciliul mamei sale pentru a lăsa mai multe bunuri.

I-a spus fratelui său să lege câinele…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe