EVENIMENT
FOTO: Copaci rupţi, localităţi fără energie electrică, livezi şi culturi afectate din cauza vremii în Giurgiu

Mai mulţi copaci au fost rupţi de vânt, pomii fructiferi au fost afectaţi de grindină şi câteva localităţi au rămas fără energie electrică în judeţul Giurgiu, în urma fenomenelor meteo de cod portocaliu de vijelii, ploi de până la 40 de litri pe metru pătrat şi grindină din noaptea de luni spre marţi.
„Detaşamentul Giurgiu a intervenit pentru degajarea unui arbore pe strada Vlad Ţepeş din municipiul Giurgiu, pentru scoaterea apei dintr-o curte pe strada Căminului din municipiu, iar acum suntem solicitaţi pentru evacuarea apei din curtea şcolii gimnaziale din Colibaşi”, a declarat marţi, presei, purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu, Florin Neguţ.
În municipiul Giurgiu au fost zone în care s-a întrerupt energia electrică, mai multe cabluri de alimentare cu energie electrică fiind afectate de vânt, iar un semafor a rămas nefuncţional. Situaţii de întreruperi ale energie electrice au mai fost raportate de locuitorii din comuna Oinacu, iar E-Distribuţie Muntenia a informat marţi presa că au fost înregistrate avarii pe medie tensiune, care au afectat localităţile Toporu, Comana, Ulmi şi Tomuleşti din judeţul Giurgiu. Echipele de electricieni au intervenit prompt, astfel ca alimentarea cu energie electrica a fost restabilită rapid. De asemenea, au mai fost şi deranjamente punctuale pentru care s-a intervenit, conform furnizorului de electricitate.
De asemenea, satele Braniştea şi Comasca au fost afectate de ploaie şi căderi de grindină.
„Grindina a fost de mici dimensiuni, dar deasă şi însoţită de cantităţi mari de apă care au afectat pomii fructiferi şi legumele în proporţie de 50%, iar energia electrică a fost întreruptă în zonă aproximativ trei ore”, a declarat, pentru AGERPRES, primarul comunei Oinacu, Laurenţiu Burtavel.
În judeţ, cantităţile de apă din ploi au fost cuprinse între şase şi 40 de litri pe metru pătrat, cele mai mari cantităţi fiind în zona Vedea, cu peste 30 de litri pe metru pătrat, la Mârşa, 38 litri pe metru pătrat, şi la Comana, 35 de litri pe metru pătrat.
Potrivit Serviciului de Gospodărire a Apelor Giurgiu, râul Glavacioc a crescut doi centimetri, dar nu a atins cota de de atenţie.
La Găujani şi Pietrişu, cantităţile mari de apă din precipitaţii au afectat culturile de porumb şi floarea-soarelui în proporţie de 20%.
„Acum pagubele raportate până la această oră sunt mai mici spre deosebire de ploaia şi grindina din 6 mai 2019 care a afectat între 50 şi 100% 1.743 de hectare de grâu, 237 de hectare de orz şi orzoaică, 447 hectare de porumb, 840 de hectare de floarea-soarelui, 1.522 de hectare de rapiţă, 28 de hectare cu plante de nutreţ, 18 hectare de livezi, 79 de hectare cu mazăre şi trei hectare cultivate cu căpşuni, cele mai afectate atunci fiind localităţile Frăteşti, Stăneşti, Comana, Mihai Bravu, Daia şi Băneasa”, a adirmat marţi, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei Agricole Giurgiu, Stelea Cosoi. AGERPRES
EVENIMENT
Consiliul Județean Cluj și stadionul Cluj Arena, iluminate în albastru, de Ziua Internațională a Conștientizării Autismului

Ziua Internațională a Conștientizării Autismului va fi marcată și anul acesta de Consiliul Județean Cluj. Două instituții din Cluj-Napoca vor fi iluminate simbolic în culoarea albastru.
Consiliul Județean Cluj se alătură demersurilor prin care, pe 2 aprilie, este marcată Ziua Internațională a Conștientizării Autismului.
Consiliul Județean Cluj și stadionul Cluj Arena, iluminate în albastru
Pentru a susține această inițiativă, în seara zilei de miercuri,…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Cimitir de mașini pe strada Năsăud din Cluj-Napoca? Locuitorii cer ridicarea vehiculelor abandonate

Locuitorii din cartierul Mărăști semnalează o problemă tot mai acută pe strada Năsăud, unde, pe o distanță de doar câteva zeci de metri au fost raportate, prin platforma MyCluj, șase mașini abandonate.
Vehiculele ar sta nemișcate de luni de zile pe marginea drumului, ocupând inutil locuri de parcare și afectând aspectul general al străzii. Locuitorii speră ca autoritățile locale să acționeze rapid pentru a elibera domeniul public de vehiculele abandonate.
EVENIMENT
Campionatul Mondial al Măcelarilor de la Paris, câștigat de Franța.Au participat, în premieră, și măcelarii de elită ai României

Echipa Măcelarii de Elită a României a participat, în premieră, în perioada 28-31 martie la World Butcher’s Challenge, Campionatul Mondial al Măcelarilor la Paris, unde s-a întrecut cu alte 14 echipe.
Festivitatea de premiere a avut loc, marți seara, și a început cu premierea ucenicilor, categorie la care a participat clujeanul Paul Cordea, care nu a prins podiumul, câștigător fiind un măcelar francez.
Tot un francez a câștigat trofeul pentru cel…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
„Invazie” de ploșnițe urât mirositoare, în cartierul Mănăștur din Cluj-Napoca. Locuitorii cer dezinsecție

Un locuitor de pe Aleea Padin din Cluj-Napoca a semnalat, pe platforma MyCluj, prezența ploșnițelor rât mirositoare în spațiul blocului în care locuiește.
Potrivit sesizării, geamul apartamentului este orientat către Calea Florești, mai exact spre parcul de câini, iar de câteva luni, casa sa este infestată cu ploșnițe mari, rotunde, care emană un miros neplăcut.
„Locuiesc pe Aleea Padin, numărul 12. Geamul meu dă spre Calea Florești, mai exact spre parcul de…
Citește mai mult pe Cluj24.ro