Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Copaci rupţi, localităţi fără energie electrică, livezi şi culturi afectate din cauza vremii în Giurgiu

Publicat

Sursa foto: ISU Giurgiu

Mai mulţi copaci au fost rupţi de vânt, pomii fructiferi au fost afectaţi de grindină şi câteva localităţi au rămas fără energie electrică în judeţul Giurgiu, în urma fenomenelor meteo de cod portocaliu de vijelii, ploi de până la 40 de litri pe metru pătrat şi grindină din noaptea de luni spre marţi.

„Detaşamentul Giurgiu a intervenit pentru degajarea unui arbore pe strada Vlad Ţepeş din municipiul Giurgiu, pentru scoaterea apei dintr-o curte pe strada Căminului din municipiu, iar acum suntem solicitaţi pentru evacuarea apei din curtea şcolii gimnaziale din Colibaşi”, a declarat marţi, presei, purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu, Florin Neguţ.

În municipiul Giurgiu au fost zone în care s-a întrerupt energia electrică, mai multe cabluri de alimentare cu energie electrică fiind afectate de vânt, iar un semafor a rămas nefuncţional. Situaţii de întreruperi ale energie electrice au mai fost raportate de locuitorii din comuna Oinacu, iar E-Distribuţie Muntenia a informat marţi presa că au fost înregistrate avarii pe medie tensiune, care au afectat localităţile Toporu, Comana, Ulmi şi Tomuleşti din judeţul Giurgiu. Echipele de electricieni au intervenit prompt, astfel ca alimentarea cu energie electrica a fost restabilită rapid. De asemenea, au mai fost şi deranjamente punctuale pentru care s-a intervenit, conform furnizorului de electricitate.

De asemenea, satele Braniştea şi Comasca au fost afectate de ploaie şi căderi de grindină.

„Grindina a fost de mici dimensiuni, dar deasă şi însoţită de cantităţi mari de apă care au afectat pomii fructiferi şi legumele în proporţie de 50%, iar energia electrică a fost întreruptă în zonă aproximativ trei ore”, a declarat, pentru AGERPRES, primarul comunei Oinacu, Laurenţiu Burtavel.

În judeţ, cantităţile de apă din ploi au fost cuprinse între şase şi 40 de litri pe metru pătrat, cele mai mari cantităţi fiind în zona Vedea, cu peste 30 de litri pe metru pătrat, la Mârşa, 38 litri pe metru pătrat, şi la Comana, 35 de litri pe metru pătrat.

Potrivit Serviciului de Gospodărire a Apelor Giurgiu, râul Glavacioc a crescut doi centimetri, dar nu a atins cota de de atenţie.

La Găujani şi Pietrişu, cantităţile mari de apă din precipitaţii au afectat culturile de porumb şi floarea-soarelui în proporţie de 20%.

„Acum pagubele raportate până la această oră sunt mai mici spre deosebire de ploaia şi grindina din 6 mai 2019 care a afectat între 50 şi 100% 1.743 de hectare de grâu, 237 de hectare de orz şi orzoaică, 447 hectare de porumb, 840 de hectare de floarea-soarelui, 1.522 de hectare de rapiţă, 28 de hectare cu plante de nutreţ, 18 hectare de livezi, 79 de hectare cu mazăre şi trei hectare cultivate cu căpşuni, cele mai afectate atunci fiind localităţile Frăteşti, Stăneşti, Comana, Mihai Bravu, Daia şi Băneasa”, a adirmat marţi, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei Agricole Giurgiu, Stelea Cosoi. AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENT

FOTO: Controale ale comisarilor Gărzii Naționale de Mediu, în zona stațiunilor de pe litoral. Amenzi de peste 1 milion de lei

Publicat

garda mediu litoral sursa fb

Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu (GNM) au aplicat amenzi în valoare de 1,204 milioane de lei, în urma unor acţiuni de control derulate în zona staţiunilor de pe Litoral, arată datele publicate, marţi, de instituţie.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a instituţiei, în perioada 11- 14 august, controalele au vizat verificarea respectării prevederilor legislaţiei de mediu la nivelul unităţilor de cazare şi alimentaţie publică, al şantierelor precum şi al operatorilor de salubritate care activează în zonă.

garda mediu litoral sursa fb5

„Am extins numărul de controale în zona staţiunilor de pe litoralul Mării Negre, pentru ca turiştii care îşi petrec vacanţa aici să se bucure de plaje şi unităţi de cazare curate şi primitoare.

garda mediu litoral sursa fb2

Evident, au fost găsite numeroase nereguli, motiv pentru care am aplicat sancţiuni drastice şi am ajuns până la suspendări de activitate şi sesizări penale pentru cei care nu înţeleg că trebuie să respecte legea. Sperăm că, pe viitor, cei vizaţi vor înţelege că unde-i lege nu-i tocmeală şi vor lua din timp măsuri pentru evita să fie sancţionaţi”, a declarat Florin Bănică, comisar general adjunct al GNM.

garda mediu litoral sursa fb1

Pe durata celor 182 de controale efectuate, comisarii GNM au constatat numeroase încălcări ale legislaţiei de mediu, fapt care a generat aplicarea a 84 de sancţiuni în cuantum de 1,204 milioane de lei, la care s-au adăugat şase suspendări de activitate, o desfiinţare de lucrări cu aducerea terenului la starea iniţială, precum şi confiscarea unui autovehicul.

garda mediu litoral sursa fb3

De asemenea, a fost înaintată o sesizare penală pentru depozitări necontrolate de deşeuri. Agerpres

sursa foto: Facebook /  Garda Naţională de Mediu

Citește mai departe

EVENIMENT

Persoană decedată în urma unui incendiu de vegetație, într-o localitate din județul Maramureș

Publicat

pompieri general 1000x600
Arhivă foto

Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit, marți după-amiază în localitatea Buzești, județul Maramureș.

Potrivit ISU Maramureș, incendiul de vegetație uscată s-a produs în localitatea Buzești.

Din primele date, o persoană în vârstă de aproximativ 80 de ani și-a pierdut viața.

La fața locului au intervenit pompierii de la Garda de Intervenție Fărcașa  cu două echipaje de stingere.

Stire in actualizare

Citește mai departe

EVENIMENT

Misiunile pompierilor în minivacanța prilejuită de Sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului. Peste 4.900 de situaţii de urgenţă

Publicat

pompieri generic
fotografie cu caracter ilustrativ

Peste 4.900 de situaţii de urgenţă au fost înregistrate la nivel naţional în minivacanţa din perioada 12 – 15 august, a informat, marţi, într-o conferinţă de presă, ofiţerul de relaţii publice al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), Florentin Danciu.

Potrivit acestuia, numărul intervenţiilor la care au participat efectivele inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă (4.918) a fost în creştere faţă de perioada similară a anului trecut (4.722).

„Mare parte dintre acestea au constat în cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat, peste 80% din numărul total de intervenţii, ceea ce înseamnă aproximativ 4.000 de astfel de situaţii.

De asemenea, colegii noştri au intervenit pentru stingerea a 265 de incendii, în 22 de cazuri pentru descarcerarea victimelor accidentelor rutiere, precum şi în alte 592 de misiuni de protejare a comunităţilor. În cele trei zile, 4.083 de persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD, iar alte 38 au fost salvate din incendii sau alte situaţii deosebite”, a precizat Florentin Danciu.

Misiunile pompierilor în minivacanța prilejuită de Sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului: Intervenții în 24 de localități pentru înșăturarea efectelor negative produse de vreme rea

În contextul fenomenelor hidrometeorologice care s-au manifestat în ultimele 24 de ore, la nivel naţional, pompierii au intervenit în 24 localităţi din 15 judeţe pentru înlăturarea efectelor negative generate de vremea rea.

„Cu eforturi susţinute, colegii noştri au acţionat în sprijinul populaţiei şi administraţiei publice locale pentru evacuarea apei din 11 case, trei beciuri sau subsoluri, 22 curţi, şase anexe şi pentru degajarea a şapte copaci şi doi stâlpi prăbuşiţi, fiind avariate două autoturisme şi o faţadă de bloc. Important de menţionat este că efectele generate nu au produs pagube materiale însemnate sau pierderi de vieţi omeneşti”, a adăugat oficialul IGSU.

În această minivacanţă, apele au luat patru vieţi, în judeţele Bacău, Călăraşi, Mureş şi Tulcea.

Totodată, pompierii au efectuat 793 controale de prevenire la nivel naţional, iar pentru neregulile identificate în teren au fost aplicate 3.190 sancţiuni contravenţionale, dintre care 486 amenzi, în cuantum de peste 1.200.000 lei. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

UPDATE? Carambol cu cinci autovehicule implicate, pe Centura de Vest a Ploieștiului. Trafic îngreunat

Publicat

Arhivă foto

Un accident rutier în care au fost implicate cinci autovehicule a avut loc, marți după-amiază pe Centru de Vest a municipiului Ploiești, județul Prahova.

Potrivit ISU Prahova, accidentul rutier s-a produs pe Centura de Vest în Ploiești, pe DN1 Centura de Vest.

UPDATE ora 18.50: Carambol pe Centura de Vest a Ploieștiului: Precizările polițiștilor

„Vârstele conducători auto implicați: 27, 29, 37, 44 și respectiv 55 de ani.

Conducătorul auto în vârstă de 29 de ani și o pasageră în vârstă de 28 de ani ( din același autoturism) au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Conducătorii auto nu se aflau sub influența alcoolului.”

Din primele date au fost implicate șase autovehicule și 11 persoane.

O persoană este asistată de echipajul SAJ.

Traficul este restricționat pe o bandă.

Nu au fost persoane încarcerate.

 

 

Citește mai departe