Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Copaci rupţi, localităţi fără energie electrică, livezi şi culturi afectate din cauza vremii în Giurgiu

Publicat

Sursa foto: ISU Giurgiu

Mai mulţi copaci au fost rupţi de vânt, pomii fructiferi au fost afectaţi de grindină şi câteva localităţi au rămas fără energie electrică în judeţul Giurgiu, în urma fenomenelor meteo de cod portocaliu de vijelii, ploi de până la 40 de litri pe metru pătrat şi grindină din noaptea de luni spre marţi.

„Detaşamentul Giurgiu a intervenit pentru degajarea unui arbore pe strada Vlad Ţepeş din municipiul Giurgiu, pentru scoaterea apei dintr-o curte pe strada Căminului din municipiu, iar acum suntem solicitaţi pentru evacuarea apei din curtea şcolii gimnaziale din Colibaşi”, a declarat marţi, presei, purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu, Florin Neguţ.

În municipiul Giurgiu au fost zone în care s-a întrerupt energia electrică, mai multe cabluri de alimentare cu energie electrică fiind afectate de vânt, iar un semafor a rămas nefuncţional. Situaţii de întreruperi ale energie electrice au mai fost raportate de locuitorii din comuna Oinacu, iar E-Distribuţie Muntenia a informat marţi presa că au fost înregistrate avarii pe medie tensiune, care au afectat localităţile Toporu, Comana, Ulmi şi Tomuleşti din judeţul Giurgiu. Echipele de electricieni au intervenit prompt, astfel ca alimentarea cu energie electrica a fost restabilită rapid. De asemenea, au mai fost şi deranjamente punctuale pentru care s-a intervenit, conform furnizorului de electricitate.

De asemenea, satele Braniştea şi Comasca au fost afectate de ploaie şi căderi de grindină.

„Grindina a fost de mici dimensiuni, dar deasă şi însoţită de cantităţi mari de apă care au afectat pomii fructiferi şi legumele în proporţie de 50%, iar energia electrică a fost întreruptă în zonă aproximativ trei ore”, a declarat, pentru AGERPRES, primarul comunei Oinacu, Laurenţiu Burtavel.

În judeţ, cantităţile de apă din ploi au fost cuprinse între şase şi 40 de litri pe metru pătrat, cele mai mari cantităţi fiind în zona Vedea, cu peste 30 de litri pe metru pătrat, la Mârşa, 38 litri pe metru pătrat, şi la Comana, 35 de litri pe metru pătrat.

Potrivit Serviciului de Gospodărire a Apelor Giurgiu, râul Glavacioc a crescut doi centimetri, dar nu a atins cota de de atenţie.

La Găujani şi Pietrişu, cantităţile mari de apă din precipitaţii au afectat culturile de porumb şi floarea-soarelui în proporţie de 20%.

„Acum pagubele raportate până la această oră sunt mai mici spre deosebire de ploaia şi grindina din 6 mai 2019 care a afectat între 50 şi 100% 1.743 de hectare de grâu, 237 de hectare de orz şi orzoaică, 447 hectare de porumb, 840 de hectare de floarea-soarelui, 1.522 de hectare de rapiţă, 28 de hectare cu plante de nutreţ, 18 hectare de livezi, 79 de hectare cu mazăre şi trei hectare cultivate cu căpşuni, cele mai afectate atunci fiind localităţile Frăteşti, Stăneşti, Comana, Mihai Bravu, Daia şi Băneasa”, a adirmat marţi, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei Agricole Giurgiu, Stelea Cosoi. AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENT

Coliziune între o motocicletă și un autoturism, pe un drum din Mureș. Din impact, motocicleta a luat foc. O victimă

Publicat

accident general noaptea politia
Arhivă foto

Un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane a avut loc, luni seară la ieșire din municipiul Reghin, județul Mureș. În eveniment au fost implicat o motocicletă și un autoturism, iar din impact motocicleta a luat foc.

Potrivit ISU Mureș, accidentul s-a produs la ieșirea din municipiul Reghin spre localitatea Breaza.

În eveniment a fost implicat o motocicletă și un autoturism.

În urma impactului, motocicleta a luat foc.

În urma accidentului a rezultat o victimă de gen masculin, asistată medical de către echipajul SMURD prezent la fața locului.

Au intervenit pentru lichidarea incendiului pompierii militari din cadrul Detașamentului Reghin.

Citește mai departe

EVENIMENT

Incendiu la un apartament din Timișoara. Mai multe persoane au fost evacuate

Publicat

Arhivă foto

Un incendiu a izbucnit, luni seară la un apartament aflat într-un bloc din municipiul Timișoara, județul Timiș.

Potrivit ISU Timiș, în data de 04.07.2022, la ora 21:39, în urma apelului primit pe Serviciul Național Unic de Urgență 112, pompierii au fost solicitați să intervină la un incendiu de apartament situat pe strada Oglinzilor din Timișoara.

UPDATE: Apartamentul este situat la etajul 4.

Din apartament au fost salvați un cățel și 2 porci de Guineea.

La sosirea forțelor de intervenție și după recunoașterea în teren s-a constatat că 20 persoane s-au evacuat, iar alte 10 persoane au fost evacuate de către pompierii sosiți la fața locului.

Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea incendiului și ventilarea încăperilor.

Din primele date au fost înregistrate victime.

Pentru gestionarea evenimentului a fost alertat Detașamentul 1 de Pompieri Timișoara, iar la fața locului au fost mobilizate două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de primă intervenție și comandă, o autoscară mecanică cu 13 pompieri.

Citește mai departe

EVENIMENT

Un bărbat s-a înecat în apele râului Timiș, în zona Insulei Cotu Mic

Publicat

politia nu treceti

Un bărbat a fost găsit decedat, luni seară în râul Timiș, în zona Insulei Cotu Mic, județul Timiș.

Potrivit IPJ Timiș, în cursul serii de luni, 4 iulie 2022, în jurul orei 20:50, polițiștii Municipiul Lugoj au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că în râul Timiș, în zona Insulei Cotu Mic, s-ar fi înecat o persoană.

Ajunși la fața locului polițiștii au constatat că cele sesizate se confirmă, din apele râului Timiș fiind scos trupul neînsuflețit al unui bărbat de 53 de ani.

A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „ucidere din culpă „, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor producerii incidentului.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Cetăţeni din Sri Lanka, depistaţi muncind ilegal la o societate comercială din Mureș

Publicat

imigrari e1618822936497.jpg

Serviciul pentru Imigrări Mureş a anunţat, luni, că, în urma unei acţiuni întreprinse pe linia prevenirii şi combaterii şederii şi muncii ilegale a străinilor, au fost depistaţi doi cetăţeni din Sri Lanka, ce munceau fără forme legale la o societate comercială.

„La data de 1 iulie, poliţiştii de imigrări din cadrul Serviciului pentru Imigrări al judeţului Mureş au efectuat o acţiune cu forţe proprii, pe raza de competenţă, pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale şi muncii nedeclarate a străinilor.

În urma activităţii întreprinse, poliţiştii de imigrări au depistat 2 cetăţeni străini din Sri Lanka, un bărbat şi o femeie, cu vârste cuprinse între de 31 şi 34 de ani, care desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale, respectiv fără avize de angajare şi fără contracte individuale de muncă, la o societate comercială din domeniul de activitate HoReCa, de pe raza judeţului Mureş.

Cetăţeni din Sri Lanka, depistaţi muncind ilegal la o societate comercială din Mureș: Au intrat ilegal în România

Cetăţenii străini au intrat legal în România, în baza vizelor de lungă şedere în scop de angajare în muncă, dar nu au întreprins demersurile necesare pentru prelungirea dreptului de şedere temporară, respectiv obţinerea unui permis de şedere în scop de muncă”, a precizat Serviciul pentru Imigrări al judeţului Mureş.

Pe numele celor doi cetăţeni străini au fost emise decizii de returnare, prin care sunt obligaţi să părăsească România în termen de 15 zile, iar societatea comercială a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 20.000 de lei.

„Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au emis pe numele acestora decizii de returnare, prin care sunt obligaţi să părăsească ţara noastră în termen de 15 zile, în conformitate cu prevederile OUG nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, iar societatea comercială în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 20.000 de lei, în conformitate cu prevederile OG nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României”, arată Serviciul pentru Imigrări al judeţului Mureş, într-un comunicat de presă. Agerpres

Citește mai departe