Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Cruci plutitoare în loc de geamanduri pe Litoral. Măsura luată de Arafat provoacă revoltă. Explicațiile șefului DSU

Publicat

cruci in loc de geamanduri pe litoral sursa facebook raed arafat

Geamanduri în formă de cruce, pe litoralul românesc! Scopul este acela de a-i atenţiona pe turişti asupra pericolului de înec, acestea anunţând câţi oameni au murit înecați în mare anul trecut.

Situația a revoltat însă turiștii și localnicii, însă șeful DSU, Raed Arafat, apără inițiativa.

Cruci plutitoare în loc de geamanduri pe Litoral. Explicațiile lui Arafat

„Am comis-o din nou! Am încercat să facem ceva care să sporească acțiunile de prevenire a înecurilor pe durata sezonului de vară.

Un proiect gândit acum doi ani de specialiști și finanțat din fonduri non-guvernamentale, care are că scop semnalarea, într-un mod foarte vizibil, a zonelor periculoase unde au avut loc mai multe înecuri în ultimii ani. Ca să fie vizibil și să atragă atenția nu putea fi o mică minge plutitoare , fiind necesară o vizibilitate mai mare când te apropii de zona de pericol.

Ideea unei cruci de culoare roșie poate fi interpretată în mai multe feluri, însă ea semnalează pericolul de la distanță, iar când te apropii de ea și mai mult poți citi și textul de avertizare, atrăgându-ți atenția că deja ești foarte aproape de pericol”, scrie, luni, pe Facebook, șeful DSU, dr. Raed Arafat.

Cruci plutitoare în loc de geamanduri pe Litoral. Impactul e mai mic decât dacă copiii văd victimele

Arafat îi critică pe cei care nu sunt de acord cu acest mod de a semnala pericolul și spune că în loc să se „înscrie în trendul criticilor” ar fi bine să fie interesați de salvarea de vieți și de implementarea unor metode inovative cu probabilitatea că prin noile metode câteva vieți să fie salavate.

„Un „specialist” din cadrul Asociației de Salvamari spunea că „nu putem crucifică litaoralul Marii Negre”! Situația stă altfel totuși: în total, numărul geamandurilor este de 5 distribuite astfel: două la Mamaia, una la Eforie Nord/Eforie Sud, una la Vama Veche și una la Saturn.

Cu siguranță a vedea o geamandura roșie cu o cruce de la distanță are un impact mult mai mic decât a vedea sub nasul tău și a copiilor tăi cum se scoate un înecat de către Salvamar și pompieri și ulterior încercarea de a-l readuce în viață în public de către echipajele SMURD și ale Ambulanței. Este mult mai traumatizant pentru un adult, și mai ales pentru un copil, să vadă o resuscitare și o persoană declarată decedată decât să vadă o geamandură la distanță care îi avertizează pe aventurieri, pentru ultima dată, înainte de a se transforma într-un înecat salvat, înecat resuscitat, cu sau fără sechele, sau într-un decedat”, scrie Arafat.

Șeful DSU mai spune că atacurile sunt „nefondate” în privința unor astfel de inițiative.

Geamandurile în formă de cruce au fost donate de Fundaţia pentru SMURD salvamarilor de pe litoralul românesc.

(sursa: Mediafax)

sursa foto: Facebook/ Raed Arafat

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Nou record pentru gramul de aur

Publicat

1711660843 aur lingouri pixabay e1681306504193.jpg

Aprecierea monedei americane și a metalului galben la 2.192 – 2.214 dolari, aproape de maximul istoric de 2.222,39 dolari, atins în 21 martie, au ridicat prețul la gramul de aur de la recordul de 323,4240 lei, atins miercuri, la 327,8351 lei.

Față de începutul anului, prețul la gramul de aur a crescut cu 27 de lei, evoluție datorată aprecierii unciei de aur care s-a amplificat după ce oficialii Rezervei Federale americane au lăsat de înțeles că sunt pregătiți…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO ȘTIREA TA: Accident în zona centrală din Alba Iulia. Un șofer și-a abandonat mașina după ce a lovit un autoturism parcat

Publicat

video Știrea ta: accident în zona centrală din alba iulia.

Un accident rutier s-a produs joi seara, în zona centrală a municipiului Alba Iulia, lângă centrul comercial Mercur City Center.

Șoferul unui autoturism înmatriculat în județul Sibiu a lovit o mașină parcată, iar mai apoi a abandonat autoturismul în stradă și a plecat. 

Proprietarul mașinii lovite a sunat la 112 pentru a semnala accidentul. „Operatoarea mi-a spus să am răbdare. Când au echipaj o să trimită”, ne-a transmis cititorul Alba24.

Polițiștii au…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Proiect ambițios pentru Ambulatoriul Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj. Manager: Avem 1.000 de pacienți pe zi

Publicat

ambulator integrat infectioase centru diagnostic.jpg

Ambulatoriul Spitalului Clinic de Boli Infecțiose din Cluj-Napoca va fi reabilitat, își va extinde serviciile și va fi dotat cu noi echipamante medicale.

Fostul Centru de Diagnostic și Tratament, preluat de spital împreună cu Consiliul Județean Cluj, tratează zilnic 1.000 de pacienți.

Proiect ambițios pentru Ambulatoriul Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj. Manager: Avem 1.000 de pacienți pe zi

Spitalul Clinic de Boli Intecțioase are în proiect de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Lucrări de întreținere și reparații în Cetatea Alba Carolina. Licitație de peste 4,6 milioane de lei, lansată în SEAP

Publicat

lucrări de întreținere și reparații în cetatea alba carolina. licitație

Lucrări de întreținere și reparații în Cetatea Alba Carolina. Autoritățile locale din Alba Iulia alocă peste 4,6 milioane de lei pentru întreținerea și repararea elementelor și dotărilor urbane din Cetatea Bastionară de tip Vauban Alba Carolina, în următorii patru ani. 

Primăria Alba Iulia a lansat, pe 28 martie, în SEAP, o licitație pentru lucrări de întreținere și reparații în Cetatea Bastionară de tip Vauban Alba Carolina, în următorii patru ani.

Valoarea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe