Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Cruzime în Arad. Câine legat și abandonat într-o mașină

Publicat

Un ciobănesc belgian de 9 luni a fost abandonat și legat într-o mașină, pe o stradă din orașul Arad. Câinele a fost descoperit de trecători.

Polițiștii Biroului Poliția Animalelor au fost sesizați vineri despre un câine închis într-un autoturism, în orașul Arad.

Polițiștii au constatat că în mașină era un ciobănesc belgian de 9 luni abandonat și legat de 2 zile, fiind hrănit și adăpat de trecători, scrie Mediafax.

Întrucât nu au fost asigurate condițiile minime de supraviețuire a câinelui, acesta a fost ridicat.

Câinele a fost preluat de o asociație de protecția animalelor din Zăbrani.

Proprietarul urmează să fie identificat.

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENT

Pirotehniștii au intervenit în sectorul 4, unde a fost sesizată prezența unui bagaj abandonat

Publicat

apel 112 590x354

Sâmbătă, 28 mai 2022, în jurul orei 12.00, prin apel 112 a fost sesizată prezența unui bagaj abandonat (geamantan) într-o stație de tramvai din sectorul 4.

La fața locului s-au deplasat polițiști, care au dispus măsuri de restricționare a traficului, fiind declanșate verificări de către specialiștii pirotehnicieni.

Nu a fost constatată nicio stare de pericol.

Restricțiile de circulație urmează să fie ridicate.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

DATE OFICIALE: 295 de cazuri noi COVID și un deces în ultimele 24 de ore

Publicat

laborator text covid coronavirus pixabay

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 295 cazuri noi de persoane infectate cu COVID – 19, cu 132 mai puțin față de ziua anterioară.

43 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 534, cu 34 mai puțin față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 83 persoane, cu 2 mai mult decât în ziua anterioară. Dintre cei 83
pacienți internați la ATI, 69 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 25 sunt minori, toți fiind internați în secții, la fel ca în ziua anterioară și niciun pacient la ATI, la fel ca în ziua anterioară.

Până astăzi, 65.677 de persoane diagnosticate cu infecție cu SarsCov-2 au decedat.

Date oficiale România, 28 mai 2022: Decese

În intervalul 27.05.2022 (10:00) – 28.05.2022 (10:00) a fost raportat de către INSP 1 deces (bărbat). Decesul a fost înregistrat la categoria de vârstă 60-69 de ani. Pacientul care a decedat avea comorbidități și nu era vaccinat.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 3.526 teste RT-PCR ( 1.850 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 1.676 la cerere) și 9.880 teste rapide antigenice. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 13.108.912 teste RT-PCR și 10.050.404 teste rapide antigenice.

(sursa: Mediafax)

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Prognoza meteo specială pentru București: Vreme instabilă, cu ploi și vijelii

Publicat

vant puternic 750x430 1.jpg

ANM a emis o prognoză specială, de vreme instabilă, valabilă de sâmbătă la prânz până luni dimineață, pentru municipiul București.

Din a doua parte a zilei de sâmbătă (28 mai) vremea va deveni instabilă. Vor fi perioade în care se vor semnala frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55 – 70 km/h) și posibil grindină.

Mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 10 – 20 l/mp și izolat 30 l/mp.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 31 de grade, iar duminică va fi de 27 – 28 de grade. Temperatura minimă va fi de 15 – 16 grade.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

Norme mai stricte pentru protecţia consumatorilor, anunțate de Comisia Europeană. De când intră în vigoare

Publicat

comisia europeana

Directiva privind o mai bună asigurare a respectării normelor Uniunii Europene în materie de protecţie a consumatorilor şi modernizarea acestor norme intră în vigoare sâmbătă, 28 mai, potrivit unui comunicat de presă al Executivului comunitar.

Adoptate în noiembrie 2019, normele actualizează instrumentele disponibile pentru a aborda provocările cu care se confruntă pieţele digitale. Acestea le vor oferi atât consumatorilor, cât şi autorităţilor competente instrumente mai puternice pentru a-şi exercita drepturile, cum ar fi impunerea unor sancţiuni mai severe sau a unor măsuri reparatorii împotriva prejudiciilor.

„Noile norme demonstrează încă o dată importanţa pe care Europa o acordă garanţiilor efective pentru consumatori. Acestea vor garanta protecţia consumatorilor faţă de practicile neloiale online, aşa cum se întâmplă şi offline, făcând ca normele de protecţie a consumatorilor să fie adecvate pentru era digitală”, a declarat vicepreşedinta pentru Valori şi Transparenţă, Vera Jourova.

Potrivit comisarului pentru Justiţie, Didier Reynders, consumatorii europeni au dreptul la cele mai înalte standarde de protecţie, iar aceste norme noi respectă întocmai acest angajament.

Norme mai stricte pentru protecţia consumatorilor, anunțate de Comisia Europeană. De când intră în vigoare: Exemplu

„De exemplu, atunci când se caută un produs online, platformele trebuie acum să furnizeze informaţii transparente cu privire la modul în care sunt clasificate ofertele. Acest lucru este necesar pentru a se evita practicile comerciale înşelătoare. Accesul la căile de atac individuale, precum şi sancţiunile pentru încălcările transfrontaliere vor fi, de asemenea, consolidate. Toate acestea vor asigura despăgubirea echitabilă a victimelor şi o adevărată descurajare a făptaşilor”, a adăugat Didier Reynders.

În contextul unei lumi digitale în continuă evoluţie, Comisia continuă să depună eforturi pentru a se asigura că legislaţia este potrivită pentru viitor şi că le oferă aceeaşi protecţie consumatorilor atât online, cât şi offline.

Părţile interesate pot formula observaţii cu privire la verificarea adecvării legislaţiei UE în materie de protecţie a consumatorilor referitoare la echitatea digitală până la 14 iunie. Agerpres

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate