Connect with us

ACTUALITATE

FOTO: Cum au serbat în avans, elevii Școlii Avram Iancu din Alba Iulia, Ziua Națională a României

Publicat

20221129 123143 1000x600.jpg

Elevii și profesorii Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia au sărbătorit în avans Ziua Națională a României în cadrul unei activătți denumite „România mea mare și frumoasă!”

Reprezentații școlii au transmis că: ”îndrumați de doamnele învățătoare, cei mici au realizat desene, colaje, expoziții, au asistat la lecții de istorie, au recitat poezii și au interpretat cântece patriotice.


Elevii clasei a VIII-a C, coordonați de Ioan Roman, au fost inițiatorii concursului „Cunoaște România!” care s-a desfășurat pe echipe formate…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

O specie de pește ca în poveștile de groază a fost găsită într-o peșteră din China

Publicat

o specie de pește ca în poveștile de groază a

O specie de pește ce pare desprinsă din negura timpului a fost găsită într-o peșteră din China. Complet nepigmentat, probabil orb și cu o formațiune ca de inorog pe frunte, peștele a fost descoperit într-o groapă neagră, practic un lac mic de 1,8 metri lățime și 0,8 metri adâncime, aflat într-o peșteră din provincia muntoasă Guizhou.

Neobișnuita făptură e complet lipsită de solzi și are niște ochi mici, rudimentari, cu care, cel mai probabil, nu poate vedea nimic, scrie Live Science.

Oamenii de știință l-au descoperit întâmplător, în timp ce cercetau…

Citește mai mult pe Spotmedia.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

60 luni pentru execuția subsecțiunilor Poarta Sălajului-Zalău-Nușfalău din Autostrada Transilvania. Cât costă

Publicat

60 luni pentru execuția subsecțiunilor poarta sălajului zalău nușfalău din autostrada transilvania.

A fost stabilită data limită pentru contractul privind construcția subsecțiunilor Zalău – Nușfalău și Poarta Sălajului – Zalău, din Autostrada Transilvania, care includ Tunelul Meseș, anunță CNAIR.

Astfel, ofertele pentru proiectarea și execuția celor 41 de kilometri de autostradă pot fi depuse până în data de 6 aprilie 2023.

zalau nusfalau a3 (3)60 luni pentru execuția subsecțiunilor Poarta Sălajului-Zalău-Nușfalău din Autostrada Transilvania, care includ Tunelul Meseș. Cât costă

Antreprenorul sau Asocierea de antreprenori care își va adjudeca acest contract va proiecta și va construi 41 de kilometri de autostradă, tunelul Meseș,…

Citește mai mult pe Ardeal24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Somnii cu ADN de aligator ar putea ajunge curând în farfuriile noastre

Publicat

somnii cu adn de aligator ar putea ajunge curând în

O echipă de geneticieni de la Universitatea din Auburn, SUA, a anunțat că a obținut somni mai rezistenți la bolile care în mod normal îi decimează după ce a adăugat ADN de aligator.

Somnii au fost obținuți prin tehnica CRISPR și pot fi mâncați în condiții de siguranță, ceea ce, probabil, se va întâmpla nu peste multă vreme.

Motivul pentru care somnii au fost manipulați genetic este acela că, numai în SUA, cererea de somni este de 50% din cererea totală de pește. Problema este că somnii crescuți în bazine speciale sunt predispuși la mai multe boli…

Citește mai mult pe Spotmedia.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ce amenzi sunt prevăzute pentru minorii care FUMEAZĂ în spații publice. Legea intră la VOT în camera deputaților

Publicat

ce amenzi sunt prevăzute pentru minorii care fumeazĂ în spații

Camera Deputaților urmează să dezbată și să voteze legea care le interzice minorilor să fumeze în spații publice, după ce aceasta a trecut tacit de Senat, scrie Alba24.ro.

Alina Gorghiu, președintele interimar al Senatului, a citit nota de adoptare tacită a propunerii legislative, care a trecut termenul de dezbatere și vot pe 21 decembrie.

În proiectul de modificare a Legii 349/2002, se interzice consumul de tutun persoanelor sub 18 ani în drumuri publice, parcuri, stadioane, instituții culturale, săli de spectacole, unități economice, mijloace de transport, autogări, gări, aeroporturi și unități de învățământ, precum și pe o…

Citește mai mult pe Ardeal24.ro

Citește mai departe