EVENIMENT
FOTO: Cumplit accident pe un drum din Neamț. Două victime, una decedată după impactul violent dintre două mașini

Un grav accident s-a produs, vineri după-amiază pe DN 15B, în județul Neamț. Din primele date, o persoană a decedat și o alta a fost rănită după impactul violent dintre două autoturisme.
Potrivit IPJ Neamț, vineri, 13 mai, în jurul orei 15.30, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier, pe Drumul Național 15 B, în Timișești.
Citește și Doi pietoni, loviți de un autoturism în timp ce se aflau pe trecere, pe o stradă din Târgu-Neamț
În eveniment au fost implicate 2 autoturisme.
Cumplit accident pe DN 15B, în Neamț:
Din primele date, o persoană decedată și o altă victimă, ambii conducători auto.
La momentul producerii accidentului rutier traficul este blocat.
UPDATE: Precizările ISU Neamț:
„În urma impactului ambele autoturisme au părăsit partea carosabilă, una dintre ele s-a răsturnat iar conducătorul auto a rămas încarcerat.
Până la sosirea forțelor de intervenție, unul dintre conducătorii auto a fost scos din autoturism de către participanții la trafic. Bărbatul de aproximativ 48 de ani, conștient, cu politraumatisme, a fost preluat de un echipaj SAJ și transportat la CPU Târgu Neamț.
Pompierii, cu ajutorul echipamentelor și procedeelor specifice, au scos din interiorul autoturismului răsturnat un bărbat de 78 de ani, în stare de inconștiență.
Imediat au fost începute manevrele de resuscitare. Acesta a răspuns manevrelor, fiind declarat decesul.
De asemenea, pompierii au acționat și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor prin deconectarea bornelor de la cele două autoturisme și pentru repunerea autoturismului pe roți.
Lucrătorii de la SDN au intervenit pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma accidentului rutier.”
EVENIMENT
Ministrul Educației, despre Evaluarea Națională: nu este corect să fie doar două materii. Variante privind admiterea la liceu

Ministrul Educației, Daniel David, susține că nu este corect ca la Evaluarea națională de la clasa a VIII-a să fie doar două materii, atât timp cât elevilor li se cer mai multe competențe.
”Eu consider Evaluările naționale că nu sunt comprehensive, nu sunt suficient de informative. Nu poți să spui, pe de-o parte, că tu vrei să promovezi cele opt competențe-cheie, dar în Evaluările naționale tu te cam focalizezi pe două. Hai să spunem că în celelalte clase mai mici mai…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Vremea în Transilvania și în țară până în 1 iunie: De când se încălzește. Prognoza meteo pe regiuni, în următoarele două săptămâni

Vremea în Transilvania și în țară până în 1 iunie: Prognoza meteo pe regiuni, în următoarele două săptămâni. În următoarele două săptămâni, vremea va fi caracterizată de instabilitate atmosferică și variații destul de mari de temperaturi. Se va încălzi treptat, dar mai sunt anunțate și perioade de răcire temporară, în special în perioada 23–25 mai.
În prima parte a intervalului (19–21 mai), temperaturile vor fi mai scăzute decât media normală, în special…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Daniel David: Evaluarea profesorilor ar putea fi făcută mai complex. Inclusiv de – părinți, colegi și elevi

Daniel David, ministrul clujean al Educației, a anunțat luni că ia în calcul un nou sistem de evaluare a cadrelor didactice.
Sistemul va porni de la câteva principii, care vor rezolva problemele, unul dintre acestea fiind acela ca evaluarea să fie făcută și de părinți, a spus David.
Daniel David: Evaluarea profesorilor ar putea fi făcută mai complex
“Dacă ai dat concurs pe o perioadă determinată, de la un an la altul, tu poți să-ți menții poziția…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Schimbări la Titularizare: ce modificări propune ministrul Educaței pentru simplificarea angajării în învățământ

Schimbări la Titularizare: Ministrul Educației și Cercetării, Daniel David, propune modificări pentru simplificarea procesului de angajare în învățământ.
Varianta luată în calcul este introducerea unui examen național de licențiere didactică, similar rezidențiatului din medicină în ceea ce privește o eventuală organizare în centre de concurs la nivel zonal.
„Ca titular ești mai protejat, circuli mai ușor de la o școală la alta – dar sunt și dezavantaje –…
Citește mai mult pe Alba24.ro