Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Cuțit, briceag, spray lacrimogen. Razie de aploare în Dolj

Publicat

politie2

În noaptea de sâmbătă spre duminică în județul Dolj a fost organizată o acțiune cu efective mărite pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea și combaterea faptelor antisociale.

politie2

 

Au fost angrenați 208 polițiști și 49 de jandarmi.

Au fost verificate 96 de societăți comerciale, au fost legitimate aproximativ 1.025 de persoane, dar și 769 de autovehicule. De asemenea, au fost instituite 35 de filtre rutiere.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 197 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 98.367 de lei.

De asemenea, au mai fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale pentru lipsa aparatelor de marcat electronice fiscale, fiind confiscată suma de 2.292 de lei.

Pentru neregulile constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, au fost reținute 20 permise de conducere și retrase 19 certificate de înmatriculare.

Totodată, au fost constatate 11 infracțiuni, 7 la regimul siguranței circulației pe drumurile publice și 4 pentru portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

 

FOTO: Cuțit, briceag, spray lacrimogen. Razie de aploare în Dolj: exemple

 

Un tânăr de 22 de ani, din municipiul Calafat, a fost depistat de polițiștii Secției nr.10 Poliție Rurală Poiana Mare, în jurul orelor 23.35, în timp ce conducea un autoturism pe strada Uturinului, din comuna Desa. Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române a rezultat faptul că acesta nu deține permis de conducere. Totodată, numerele de înmatriculare provizorii, montate pe autoturism, erau expirate din luna iulie 2021. Pe numele tânărului a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul neînmatriculat.

politie

 

Un bărbat de 48 de ani, din comuna Unirea, a fost depistat de polițiștii Secției nr.9 Poliție Rurală Cetate, în jurul orelor 23.55, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 561 A, în comuna Unirea. Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Un bărbat de 38 de ani, din municipiul Craiova, a fost depistat în incinta unei săli de jocuri de noroc, situată pe bulevardul Nicolae Romanescu, în timp ce avea asupra sa un cuțit cu lama de aproximativ 10 cm.

Un tânăr de 24 de ani a fost depistat în incinta unei săli de jocuri de noroc, situată pe strada Amaradia, având asupra sa un box metalic și un spray iritant lacrimogen.

Doi bărbați de 25 și 35 de ani, ambii din municipiul Craiova, au fost depistați pe bulevardul Ilie Balaci, în apropierea unei săli de jocuri de noroc, având asupra lor câte un briceag cu lamă de 15 cm.

În toate cele patru situații au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, condamnată de Tribunalul Cluj la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru luare de mită

Publicat

sorina pintea.jpg

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății a fost condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru luarte de mită în formă continuată. Suma cerută pe când era manager al Spitalului de Urgență din Baia Mare se ridică la 130.000 de euro.

Sentința a fost dată vineri de magistrații de la Tribunalul Cluj. Sorina Pintea nu a recunoscut faptele.

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, condamnată de Tribunalul Cluj la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. 192 de tineri au absolvit astăzi Școala de Agenți de Poliție din Cluj-Napoca

Publicat

absolventi scoala de politie 11.jpeg

Un număr de 192 de tineri au absolvit, vineri, cursurile Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca, specializarea Ordine Publică.

Tinerii absolvenți își vor începe cariera de polițiști luni, 29 aprilie, la unitățile teritoriale, conform repartiției. Din cea de-a 23-a promoție de elevi au făcut parte 30 de femei și 162 de bărbați.

agenti de agențiagenti de agenți

La ceremonia de la Școala de Agenți de Poliție în cadrul căreia noii polițiști au depus…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Viorel Băltărețu: Clujul e întârziat în dezvoltare. Cu 15 până la 20 de ani

Publicat

viorelbal.jpg

“Un Cluj sănătos economic înseamnă că toți locuitorii lui au, datorită locului de muncă sau afacerii proprii, o viață tihnită: o locuință, un salariu decent, economii. Apoi, mai înseamnă ca au parte de servicii publice de calitate, de la infrastructură, salubritate, sănătate și educație, până la mediu și funcționari care îi tratează cu respect. Asta e departe de a fi realitatea Clujului de azi. Orașul nostru a fost lăsat să se dezvolte inegal, fără o…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Marius Lulea (AUR): TRĂDARE. Guvernarea PSD-PNL se pregătește să mai VÂNDĂ și ce a mai rămas din economia națională

Publicat

lulea marius 1024x646 1 2.jpg

Prim-vicepreședintele AUR Marius Lulea acuză guvernul PSD-PNL că se pregătește să mai vândă și ce a mai rămas din economia națională.

Guvernul României, condus de premierul Marcel Ciolacu, trebuie să asigure transparență deplină în privința afacerilor ce vor fi încheiate cu reprezentanții Emiratelor Arabe Unite (EAU).

Pe această cale, îi solicităm premierului Ciolacu să informeze opinia dacă are intenția să concesioneze afaceriștilor din Emirate…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe