Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Descinderi în județele Arad și Timiș, într-un dosar de operațiuni financiare în mod fraudulos. Trei persoane, arestate preventiv

Publicat

descinderi politia infractiuni financiare 1

Cinci persoane, bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, au fost reținute, în urma a nouă percheziții efectuate de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea – Serviciul de Combatere a Criminalității Informatice, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Oradea.

Potrivit unui comunicat al Poliției Române, la data de 8 februarie 2023, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea – Serviciul de Combatere a Criminalității Informatice, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Oradea, au efectuat nouă percheziții domiciliare, în județele Arad și Timiș, la locuințele a opt persoane, bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Din cercetări a reieșit că, din 2022 și până în prezent, persoanele bănuite, cu vârste cuprinse între 22 și 40 de ani, din județele Arad și Timiș, ar fi constituit un grup infracțional organizat, în scopul comiterii infracțiunii de efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Bărbații sunt bănuiți că ar fi obținut, în mod fraudulos, datele de identificare ale unor instrumente de plată electronică emise de instituții financiar-bancare dintr-o țară a Uniunii Europene, pe care le-ar fi înrolat într-o aplicație de plată electronică, instalată pe dispozitive mobile și ar fi achiziționat, astfel, de la diverși comercianți din municipiile Oradea, Arad, Timișoara și Deva, telefoane mobile de ultimă generație, laptopuri performante și alte produse electronice, în valoare totală de 493.018,49 de lei.

De asemenea, în vederea îngreunării descoperirii activității infracționale, membrii grupului ar fi generat, prin intermediul unei aplicații dedicate plăților online, carduri virtuale emise de furnizorii de servicii financiare. Ulterior, cardurile ar fi fost folosite la cumpărarea bunurilor menționate anterior.

descinderi politia infractiuni financiare

O parte din bunurile astfel achiziționate ar fi fost valorificate prin vânzarea acestora către persoane de bună credință, iar o altă parte au fost descoperite în urma perchezițiilor, la domiciliile unora dintre persoanele bănuite de comiterea faptelor.

Astfel, în cadrul perchezițiilor domiciliare efectuate pentru documentarea și probarea activității infracționale a bănuiților, au fost identificate și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 17 telefoane mobile, 7 laptopuri, o tabletă, un hard-disk, 4 unități flash, 21 de cartele SIM, carduri bancare, 10.900 de euro și 2.500 de lei, documente de identitate, în legătură cu care există suspiciunea că ar fi fost falsificate și 92 de grame de pulbere cristalizată.

La finalizarea perchezițiilor, la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Oradea, au fost conduse, în vederea audierii, șase persoane, iar ulterior, față de cinci dintre acestea, procurorii au dispus reținerea pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, sub aspectul comiterii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

La data de 9 februarie 2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bihor a fost sesizat cu propunerea de arestare preventivă a 3 dintre bănuiți, pentru 30 de zile. Pentru alți 2 bănuiți, procurorul a dispus luarea măsurii controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, de sprijinul jandarmilor Brigăzii Mobile Timișoara și ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. Aurelia Cristea și Alexandru Cordoș și-au LANSAT candidaturile din partea PSD la Primăria Cluj-Napoca și șefia CJ Cluj

Publicat

candidati psd 4 e1713520889739.jpg

Candidații PSD la Primăria Cluj-Napoca, respectiv președinția Consiliului Județean Cluj, Aurelia Cristea și Alexandru Cordoș, și-au lansat, vineri, candidaturile la alegerile locale din 9 iunie și și-a depus dosarele la Biroul Electoral Municipal și Biroul Electoral Județean.

Aurelia Cristea a declarat într-o conferință de presă la Casa de Cultură a Studenților că simte din plin pulsul orașului și îndrăznește să vrea mai mult pentru Cluj-Napoca.

FOTO….

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ACCIDENT cu trei mașini la Bucea, în Cluj. O femeie de 71 de ani a necesitat îngrijiri MEDICALE

Publicat

politie masina bun.jpg

Un accident rutier a avut loc, vineri, pe raza loc. Bucea din jud. Cluj. Au fost implicate trei mașini. O femeie de 71 de ani a necesitat îngrijiri medicale.

„Accident rutier înregistrat în jurul orei 14:00, pe DN1 E60 , în interiorul localității Bucea, pe sensul de mers Huedin – Oradea, produs pe fondul nepăstrării distanței în mers, fiind implicate trei autovehicule.

ACCIDENT cu trei mașini la Bucea, în Cluj. O femeie de 71 de ani a necesitat îngrijiri…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Mihai Enache (AUR): ”Coaliția terorii PSD-PNL continuă abuzurile la adresa AUR!”

Publicat

cort interior ok 1024x683 1.jpg

~Au comasat alegerile doar pentru a bloca AUR să câștige alegerile europarlamentare. Au încălcat Constituția, au călcat în picioare toate legile din această țară și tratatele internaționale în privința desfășurării alegerilor doar pentru a salva posturile de conducere ale lui Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă~, a spus Mihai Enache, candidat din partea AUR la Primăria Capitalei.

Acesta a precizat că reprezentaniții PSD și PNL nu s-au oprit aici ci, ”din…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Clujean de 28 de ani, REȚINUT pentru FURT de biciclete. Sfaturile Poliției

Publicat

hot de biciclete 1 e1713528673817.jpeg

Un clujean de 28 de ani a fost reținut pentru furt de biciclete. A furat inclusiv 30kg de țevi de cupru. A cauzat un prejudiciu de aproximativ 7.700 de lei.

„În data de 18 aprilie a.c. polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 1 Poliție Cluj-Napoca au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat, de 28 de ani, din Cluj-Napoca, cercetat pentru furtul mai multor biciclete.

bicicleta furatabicicleta furata

FOTO. Clujean de 28 de ani, REȚINUT pentru FURT de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe