Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Doi polițiști i-au salvat viața unei femei căzute pe trotuar, în municipiul Craiova. Cum s-a întâmplat

Publicat

politisti dolj ajutor

O misiune de salvare a unei femei însărcinate a avut loc miercuri seară, pe o stradă din municipiul Craiova, județul Dolj. Femeia a leșinat, iar în urma căderii s-ar fi lovit la cap. Aceasta a fost transportată în cele din urmă la spital, după ce doi polițiști au intervenit.

Potrivit IPJ Dolj, miercuri, 19 octombrie, în jurul orei 17.00, Cătălin şi Sebastian, poliţişti în cadrul Secţiei 1 Poliţie Craiova, în timp ce se aflau în serviciul de patrulare pe strada A.I. Cuza, din Craiova, au observat pe trotuar o femeie căzută la sol, iar lângă aceasta un bărbat vizibil panicat.

Citește și: FOTO: Doi polițiști din Dolj au salvat viața unui bărbat care voia să-și pună capăt zilelor

Imediat, poliţiştii au oprit autospeciala de poliţie în condiţii de siguranţă şi s-au deplasat către locul unde se aflau cei doi pentru a afla situaţia de fapt.

Astfel că, poliţiştii au aflat de la bărbat că femeia a leşinat, iar în cădere s-a lovit în zona capului. De asemenea, au aflat că femeia este însărcinată.

Poliţiştii au început acordarea primului ajutor femeii şi totodată s-au preocupat de calmarea bărbatului, care era foarte agitat. Totodată, au rugat un cetăţean să apeleze Serviciul Unic de Urgenţă 112.

„Având în vedere toate aceste aspecte şi realizând că în apropiere este o clinică medicală, unul din poliţişti s-a deplasat la unitatea respectivă, unde a solicitat ajutorul cadrelor medicale, care au continuat acordarea primului ajutor până la sosirea ambulanţei.

Totodată, colegii noştri au acţionat pentru îndepărtarea persoanelor, care se strânseseră în număr mare, în jurul femeii.

Ulterior, poliţiştii au stabilit că femeia are 30 de ani, este din comuna Braloştiţa, sat Ciocane şi ar fi diagnosticată cu afecţiuni cardiace.

Femeia a fost transportată conştientă la spital pentru îngrijiri medicale şi investigaţii de specialitate, unde a rămas internată.

Îi felicităm pe colegii nostri pentru capacitatea de reacţie imediată şi pentru modul în care s-au mobilizat în gestionarea acestei situaţii!” au declarat reprezentații IPJ Dolj.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Exponate ale Pavilionului României de la Bienala de Arhitectură Veneția 2023 pot fi văzute în Iulius Mall Cluj

Publicat

masini iulis mall 1.jpg

Exponate ale Pavilionului României la Bienala de Arhitectură de la Veneția 2023, unul dintre cele mai prestigioase evenimente culturale internaționale dedicate manifestărilor artistice din domeniile arte vizuale, arhitectură, muzică, teatru, dans, cinematografie, pot fi văzute în Iulius Mall Cluj.

Pavilionul „ACUM-AICI-ACOLO” reunește proiecte ce prezintă diferite practici de arhitectură și design.

Exponate ale Pavilionului României de la Bienala de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Modificare în grila de programe TV la Digi. Nouă posturi au fost scoase. Alte canale noi au fost introduse pentru utilizatori

Publicat

modificare în grila de programe tv la digi. nouă posturi

Modificare în grila de programe TV la Digi. Mai multe posturi TV au ieșit din grila DIGI. Este vorba despre o serie de posturi care nu vor mai fi disponibile pentru cei care au cablu TV de la RCS RDS.

Însă, chiar dacă o serie de posturi au fost scoase, firma a adăugat altele noi.

Modificarea grilei a fost făcută la începutul lunii mai.

Ce posturi au fost scoase din grilă

Posturile care au fost scoase de DIGI sunt:

  • DigiSport 4 (SD)
  • Profit News
  • CGTN HD
  • Cinemax 2…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Joia Mare, ziua în care se vopsesc ouăle. Obiceiuri din satele tradiționale din Cluj

Publicat

oua rosii pasca cjcpct.jpg

În multe zone, în Joia Mare se vopsesc sau se încondeiază ouăle. Se întâlnesc anumite localități în care această practică are loc în Vinerea Mare.

„Împistrirea ouălor”, așa cum i se spune acestei practici în unele părți ale Transilvaniei, începea în vechime încă de luni sau de marți, când femeile adunau plantele pentru a pregăti coloranții vegetali, arată specialiștii de la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Urs semnalat pe o stradă din municipiul Sebeș. Locuitorii au fost avertizați prin sistemul RO-ALERT

Publicat

foto Știrea ta: ursul din cugir fotografiat de o femeie

Un urs a fost văzut joi noaptea, în jurul orei 22:10, pe o stradă din municipiul Sebeș. 

Potrivit ISU Alba, prezența animalului a fost semnalată pe strada Călărași din Sebeș.

A fost transmis un mesaj RO-Alert locuitorilor din zonă.

Aceștia au fost atenționați să rămână în locuințe și să evite zona.

De asemenea, sunt avertizați să păstreze distanța și să nu încerce să hrănească animalul sau să se apropie să îl fotografieze.

foto: arhivă


Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe