Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Două automarfare care transportau peste 34 de tone de deșeuri, oprite la intrarea în țară, în Vama Petea

Publicat

deseuri frontiera satu mare1 (1)

Două automarfare, în care se aflau peste 34 de tone de deșeuri au fost oprite sâmbătă, 26 noiembrie 2022, la intrarea în țară, în Vama Petea, județul Satu Mare.

Potrivit Poliției de Frontieră, polițiștii de frontieră sătmăreni, în cooperare cu lucrători din cadrul ANPC și ai Gărzii de Mediu Satu Mare, nu au permis intrarea în țară a două automarfare încărcate cu produse second-hand constând în textile, mobilă, electrocasnice uzate, dar și plastic și cauciuc.

Sâmbătă, 26 noiembrie 2022, în jurul orei 16.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în țară, un maramureșean în vârstă de 55 de ani, conducând un automarfar înmatriculat în România.

Bărbatul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, mobilier, saltele, textile și electrocasnice uzate, de la o societate comercială din Germania și care urmau să ajungă la o firmă din județul Iași.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transfer de produse second-hand, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanților Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului Satu Mare care au stabilit că bunurile transportate – în cantitate de 12.000 kg – nu pot intra pe teritoriul României întrucât nu există documente legale.

Conform legislației în vigoare, șoferul nu a putut prezenta certificatul privind operațiunile de curățare și dezinsecție.

deseuri frontiera satu mare1 (2)

Tot ieri, 26 noiembrie 2022, în jurul orei 17.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în țară, un cetățean român, în vârstă de 45 de ani, din județul Maramureș, conducând un automarfar înmatriculat în România.

Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, 24.260 kg de plastic și cauciuc, de la o societate comercială din Germania având ca destinație o societate comercială din județul Neamț.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transfer de deșeuri, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanților Gărzii de Mediu Satu Mare, care au stabilit că bunurile transportate nu pot intra pe teritoriul României, întrucât nu există documente necesare importului de deșeuri.
Conform legislației în vigoare, persoana în cauză nu a putut prezenta Anexa nr. 7 la Regulamentul (CE) nr. 1013/2006.

În ambele cazuri, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, fiind înapoiate pe teritoriul maghiar.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Masă de aer încărcată cu praf saharian deasupra României. Unde și când vor putea fi observate depuneri de praf

Publicat

un nou val de praf saharian deasupra româniei. unde și

O nouă masă de aer încărcată cu praf saharian traversează România. Meteorologii atenționează asupra perioadelor în care vor putea fi observate depunerile de praf.

În perioada 23 aprilie ora 9-24 aprilie ora 13.00, circulația aerului, predominant sud-vestică, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană.

Aceasta va avansa către sud-estul Europei.

Va fi deasupra României marți (23 aprilie) și în prima…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: „Ziua Planetei Pământ”, sărbătorită de copiii din Sebeș. Atelier de creație, la Centrul Cultural „Lucian Blaga”

Publicat

foto: „ziua planetei pământ”, sărbătorită de copiii din sebeș. atelier

„Ziua Pământului”, sărbătorită în fiecare an pe 22 aprilie, este un moment dedicat recunoașterii și aprecierii planetei noastre, dar și un prilej de a sensibiliza publicul cu privire la importanța protecției mediului înconjurător. Această zi ne reamintește de responsabilitatea colectivă de a promova armonia cu natura și de a susține un mediu sănătos pentru generațiile viitoare.

În acest sens, Primăria Municipiului Sebeș și Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

EXCLUSIV. Pizza Comasata, lansată de o pizzerie din Cluj-Napoca special pentru alegerile din 9 iunie

Publicat

pizza 8.jpeg

O pizzerie din Cluj-Napoca lansează pizza Comasata, special pentru alegerile europarlamentare și locale din 9 iunie, aceasta având ingrediente care reflectă culorile partidelor din coaliția PSD-PNL.

Cristian Hoza, manager locație al pizzeriei Artizan din Cluj-Napoca, a declarat pentru Cluj24 că noul sortiment de pizza combină două din preferințele clienților.

Pizza, preferata românilor

pizza comasata

”Lansăm pentru clienții noștri pizza Comasata, special pentru…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Coaliția PSD – PNL s-a rupt la alegerile locale pentru București. Gabriela Firea și Sebastian Burduja, noii candidați

Publicat

coaliția psd – pnl s a rupt la alegerile locale pentru

Coaliția PSD – PNL s-a rupt la alegerile locale pentru București. Cele două partide au decis, după miezul nopții, să aibă fiecare candidat separat la primăria Capitalei: Gabriela Firea, respectiv Sebastian Burduja.

Partidele au decis să renunțe la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu cu șapte zile înainte de expirarea termenului la care pot fi înregistrate candidaturile.

Firea și Burduja și-au exprimat intenția de a candida înainte de a fi desemnat medicul Cătălin…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe