Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Două camioane s-au ciocnit pe DN 68A în Timiș. Trafic îngreunat

Publicat

acc cosava

Traficul este îngreunat marți la amiază pe DN 68A în județul Timiș, din cauza unui accident rutier.

Accidentul s-a produs în localitatea Coșava, după ce două camioane s-au ciocnit.

accident cosava 1

Din primele informații accidentul s-a soldat doar cu pagube materiale.

Traficul se desfășoară îngreunat, pe 1/2 cale.

Se estimează reluarea circulației normale în jurul orei 14:30.

sursa foto: Facebook/ Info trafic jud. Timiș/ Felician P.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO: Impact între un autoturism și o autocisternă pe DN 15, în județul Neamț. Două persoane, transportate la spital

Publicat

acc 3 neamt

Un accident rutier soldat cu rănirea a două persoane a avut loc, miercuri la amiază pe DN 15, în județul Neamț.

Potrivit IPJ Neamț, la data de 7 iunie 2023, în jurul orei 13:20, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier pe sectorul de drum DN15, în localitatea Alexandru cel Bun.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce un bărbat, de 75 de ani, conducea un autoturism, din direcția Piatra Neamț spre județul Bicaz, ar fi efectuat o manevră de întoarcere a autoturismului, spre PiatraNeamț, fiind surprins și accidentat, în condiții ce vor fi stabilite în cursul cercetării penale, de o autocisternă condusă, de un tânăr de 28 de ani, din județul Bacău.

În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea conducătorului auto de 75 de ani și a unei pasagere de 73 de ani, din același autoturism.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În cauză, polițiștii continuă cercetările, sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care a avut loc evenimentul rutier.

acc neamt (22)

Potrivit ISU Neamț, la ora 13:21, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui eveniment rutier pe DN 15, în comuna Alexandru cel Bun.

În evenimentul rutier au fost implicate un autoturism în care se aflau două persoane și o autocisternă în care se afla doar conducătorul auto.

La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri și SAJ Piatra Neamț.

Până la sosirea forțelor de intervenție, o femeie de 73 de ani, pasageră în autoturism, a fost scoasă de participanții la trafic.

Acesta a fost preluată de echipajul SAJ și transportată la UPU Piatra Neamț.

În urma evenimentului, conducătorul autoturismului a rămas încarcerat.

Cu ajutorul echipamentelor și procedeelor specifice pompierii au acționat pentru scoaterea victimei din autoturism, un bărbat de 75 ani.

Acesta a fost preluat de echipajul SMURD TIM și transportat la UPU Piatra Neamț.

De asemenea, pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și pentru curățarea carosabilului de elementele rezultate în urma evenimentului rutier.

Citește mai departe

EVENIMENT

Cutremurul din Banat s-a produs la adâncimea de 5,6 km şi a avut 13 replici

Publicat

cutremur.jpg
Arhivă foto

Directorul general al Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP), Constantin Ionescu, a declarat miercuri că cutremurul din Banat, având o magnitudine de 5,2 pe scara Richter, s-a produs la o adâncime de 5,6 km și a fost însoțit de 13 replici.

„Intensitatea cutremurului în zona epicentrală a fost de 7 grade Mercalli.

Cutremurul s-a simţit la Arad şi în oraşele apropiate cum ar fi Lipova, cu intensităţi de 6 grade Mercalli.

S-a simţit în oraşe cu distanţe mai mari de 100 km, cum ar fi Oradea, Cluj sau zona de sud a României, cu intensităţi de 4 grade.

De asemenea, avem informaţii că s-a simţit în Ungaria, Croaţia, Serbia.

Efectele cutremurului nu au fost aşa de mari, pentru că acceleraţiile în zonă au fost mici”, a afirmat Ionescu, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, efectele seismului ar fi asociate cu căderi de coşuri sau crăpături în pereţi.

„Până în momentul actual s-au produs 13 replici.

Cea mai mare replică a avut magnitudinea de 3,2 grade, iar ultima replică a fost astăzi de dimineaţă, cu magnitudinea de 2,2 grade.

În funcţie de răspunsurile pe care le-am primit de la cetăţeni, vom face o analiză privind pagubele şi asocierile cu partea instrumentală pe care o avem şi o deţinem în acest moment.

Cutremurul din Banat s-a produs la adâncimea de 5,6 km şi a avut 13 replici. Ce susține directorul INFP

Regiunea seismică este o regiune cunoscută.

În istorie au mai fost cutremure cu magnitudine de 5, ceea ce arată că nu este o zonă singulară sau că acum a început activitatea în zona respectivă”, a adăugat directorul general al INFP.

La rândul său, Mihail Diaconescu, cercetător ştiinţific, a susţinut că „sursa stresului în această zonă este dată de împingerea microplăcii Adriatice spre nord şi rotirea spre est, concomitent”.

„Asta pune o presiune enormă pe munţii Dinarici, în zona aceasta, lanţul cutat al Dinarizilor, care o transmite imediat la nord şi est către Bazinul Panonic, care este constituit dintr-o sumedenie de blocuri litosferice care, desigur, nu toate sunt în acelaşi echilibru – şi acţionează asupra celor care sunt într-un echilibru instabil.

De data asta, a găsit această zonă la nord de Mureş”, a explicat Diaconescu.

Cutremurul din Banat s-a produs la adâncimea de 5,6 km şi a avut 13 replici. Un cutremur semnificativ, de magnitudine 5,2 pe Richter, s-a produs marţi seara

Un cutremur semnificativ, de magnitudine 5,2 pe Richter, s-a produs marţi seara, la ora locală 20:26 în Banat, judeţul Arad, potrivit primelor date afişate de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 11 km sud-est de Arad, 42 km nord de Timişoara, 68 km sud de Bekescsaba, 96 km nord de Reşiţa, 99 km est de Szeged.

Cea mai puternică mişcare tectonică din acest an, cu magnitudinea 5,7, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri. Agerpres

Citește mai departe

ECONOMIE

Trei țări printre care și România, cel mai semnificativ declin din UE al vânzărilor cu amănuntul, în aprilie

Publicat

cumparaturi

Potrivit datelor publicate marți de către Oficiul European pentru Statistică (Eurostat), volumul comerțului cu amănuntul în Uniunea Europeană a înregistrat o creștere de 0,1% în luna aprilie, comparativ cu luna precedentă, în timp ce în zona euro indicatorul a rămas neschimbat. Aceste cifre survin după o scădere de 0,5% în UE și de 0,4% în zona euro în luna martie.

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, cea mai mare creştere a volumului comerţului cu amănuntul în aprilie, comparativ cu luna precedentă, s-a înregistrat în Croaţia (3,4%), Luxemburg (3,3%) şi Suedia (3,1%), cele mai semnificative scăderi fiind în Slovacia (minus 5,8%), România (minus 3,7%) şi Slovenia (minus 2,4%).

În UE, vânzările de produse non-alimentare au crescut cu 0,6%, în timp ce vânzările de alimente, băuturi şi tutun au înregistrat un declin de 0,4%, iar cele de combustibili auto de 2,2%.

De asemenea, volumul comerţului cu amănuntul în Uniunea Europeană a scăzut în aprilie cu 2,9%, comparativ cu perioada similară din 2022, în timp ce în zona euro declinul a fost de 2,6%.

Trei țări printre care și România, cel mai semnificativ declin din UE al vânzărilor cu amănuntul, în aprilie. România a raportat o scădere anuală de 0,7% în aprilie

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, cea mai mare creştere a volumului comerţului cu amănuntul în aprilie, comparativ cu perioada similară din 2022, s-a înregistrat în Cipru (9,4%), Spania (7,8%) şi Luxemburg (6%), cele mai semnificative scăderi fiind în Ungaria (minus 12,6%), Estonia (minus 10%) şi Slovacia (minus 9,8%).

România a raportat o scădere anuală de 0,7% în aprilie, după un avans de 7,2% în martie.

În UE, vânzările de alimente, băuturi şi tutun au înregistrat un declin de 4,6%, iar cele de combustibili auto au scăzut cu 2,3%, iar cele de produse non-alimentare un recul de 1,5%. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

ANI: 12 aleşi locali – descoperiţi cu incidente de integritate

Publicat

agentia nationala de integritate 1.jpg

Agenţia Naţională de Integritate a anunţat miercuri, 7 iunie 2023, că a constatat starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natură administrativă sau a sesizat organele de urmărire penală în cazul a 12 aleşi locali.

Potrivit unui comunicat al ANI transmis AGERPRES, este vorba despre Gianina Ionela Topolov, consilier judeţean în cadrul CJ Constanţa, găsită în incompatibilitate, după ce, în perioada exercitării mandatului de consilier judeţean, societatea comercială în cadrul căreia aceasta a deţinut calitatea de asociat ar fi încheiat trei acorduri-cadru de servicii în valoare totală de 16.568.628 Lei cu două instituţii aflate în subordinea CJ Constanţa.

*Lucian Bălan, consilier judeţean în cadrul CJ Timiş, descoperit în incompatibilitate în perioada 8 iunie 2017 – 25 martie 2021, întrucât ar fi exercitat simultan cu funcţia de consilier judeţean şi funcţia de membru în Consiliul de Administraţie al unei societăţi aflate sub autoritatea CL al Mun. Timişoara.

*Narcis Sabin Bobic, fost Consilier judeţean în cadrul CJ Timiş, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 27 noiembrie 2018 – 24 octombrie 2020, întrucât ar fi exercitat simultan cu funcţia de consilier judeţean şi funcţia de membru /administrator în cadrul consiliului de administraţie al unei societăţi aflate sub autoritatea CL al Mun. Timişoara.

*În ceea ce îl priveşte pe Vasile Sasu, primar al Com. Durneşti, județul Botoşani, ANI arată că, în perioada exercitării mandatului de primar, ar fi emis, la data de 22 iulie 2019, un act prin care s-a obţinut un folos patrimonial pentru soţia fiului său (afinul său de gradul I), respectiv ar fi emis Dispoziţia privind încadrarea acesteia în funcţia contractuală de referent la Compartimentul Resurse Umane, Asistenţă Socială, Autoritate Tutelară şi Stare Civilă din cadrul aparatului de specialitate al primarului.

„Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa unor indicii referitoare la posibila săvârşire de către Vasile Sasu a infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a semnat dispoziţia privind numirea norei sale într-o funcţie contractuală în cadrul aparatului de specialitate al primarului”, se precizează în comunicat.

*Marius Viorel Popescu, consilier local în cadrul CL al Municipiului Curtea de Argeş, Jud. Argeş, s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate în perioada 6 decembrie 2017 – 8 mai 2020, întrucât ar fi exercitat simultan cu funcţia de Manager interimar al Spitalului Municipal Curtea de Argeş şi funcţia de consilier local.

*Gelu Ionuţ Panfil, fost Consilier local în cadrul CL al Mun. Oneşti, Jud. Bacău, s-a aflat în conflict de interese administrativ, după ce, în perioada exercitării mandatului de consilier local 2016-2020, ar fi participat la deliberarea şi adoptarea unor Hotărâri ale CL privind Spitalul Municipal „Sf. Ierarh Dr. Luca” Oneşti, spital în cadrul căruia persoana evaluată deţinea funcţia de membru în consiliul de administraţie (în perioada 27 septembrie 2016 – 19 noiembrie 2020), decizii care au avut ca rezultat un avantaj patrimonial pentru sine.

*Tudor Hurubati, consilier local în cadrul CL al Oraşului Sulina, Jud.Tulcea, s-ar afla în stare de incompatibilitate începând cu data de 7 noiembrie 2017, întrucât deţine şi exercită simultan atât funcţia de consilier local, cât şi cea de director general adjunct în cadrul unei regii autonome aflate sub autoritatea Consiliului judeţean.

*Marinela Corina Cozea, fost consilier local în cadrul CL al Oraşului Huedin, Jud. Cluj, s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate în perioada 21 decembrie 2017 – 24 octombrie 2020, întrucât a exercitat simultan cu funcţia de consilier local şi funcţia de administrator provizoriu, respectiv administrator neexecutiv în cadrul Consiliului de Administraţie al unei societăţi înfiinţate şi aflate sub autoritatea consiliului judeţean.

*Nelu Simion Munea, consilier local în cadrul CL al Com. Forotic, Jud. Caraş Severin, a fost găsit în conflict de interese administrativ, după ce, în perioada exercitării mandatului de consilier local (2020 – 2024) ar fi participat la deliberarea şi adoptarea Hotărârii CL privind închirierea prin atribuire directă a pajiştilor rămase neatribuite şi disponibile în urma rezilierii unor contracte din domeniul privat al comunei Forotic, iar ulterior soţia persoanei evaluate a primit spre închiriere în baza acestei hotărâri o suprafaţă de pajişte aflată în domeniul privat al comunei, prin încheierea unui act adiţional la contractul cadru încheiat iniţial în anul 2019 între Comuna Forotic şi aceasta.

*Cristina Popa, Consilier local în cadrul CL al Com. I.C. Brătianu, Jud. Tulcea, a fost descoperită în conflict de interese administrativ, după ce, în perioada exercitării mandatului de consilier local (2016-2020), deşi avea un interes personal în problema supusă dezbaterilor consiliului local, ar fi participat la deliberarea şi adoptarea Hotărârii CL al Com. I.C. Brătianu privind acordarea unor suprafeţe de teren arabil extravilan personalului de specialitate din serviciile publice comunale, în perioada cât lucrează în localitatea I.C. Brătianu.

Potrivit ANI, în calitate de cadru didactic în cadrul Şcolii Gimnaziale „Ion Creangă” din comuna I.C. Brătianu, persoana evaluată s-a regăsit la pct. 8 în lista din Anexa nr. 1 la Hotărârea CL în care sunt menţionate nominal persoanele cărora li se va acorda teren.

*Levente Mihai Biro, Consilier local în cadrul CL al Com. Şona, Jud. Alba, s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate în perioada 2020 – 2022, întrucât societatea comercială în cadrul căreia deţine calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator a desfăşurat operaţiuni comerciale cu Primăria comunei Şona în baza cărora s-au emis mai multe facturi fiscale a căror valoare totală este de 9.720 lei.

*Petru Dumbravă, fost Consilier local în cadrul CL al Com. Mişca, Jud. Arad, a fost găsit în conflict de interese administrativ, după ce, în perioada exercitării mandatului de consilier local (2020 – 2024) ar fi participat la deliberarea şi adoptarea Hotărârii C.L. privind aprobarea închirierii păşunii comunale către crescătorii de animale persoane fizice şi juridice de pe raza comunei Mişca, iar ulterior a încheiat un contract de închiriere păşune pe o perioadă de 1 an cu Primăria comunei Mişca.

Agenţia Naţională de Integritate arată că persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris, iar Marinela Corina Cozea şi Cristina Popa nu au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

„Persoana (…) faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică (…) pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, precizează ANI în comunicat.

Agerpres

Citește mai departe