Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Două gospodării din Giurgiu, distruse într-un incendiu violent. De la ce a pornit focul

Publicat

5

Un incendiu violent a izbucnit, în noaptea de marți spre miercuri, la o gospodărie din localitatea Oinacu, județul Giurgiu. Flăcările au cuprins anexele și, în scurt timp, s-au extins la acoperișul casei, dar și la unul dintre vecini. Două gospodării au fost afectate.

Potrivit ISU Giurgiu, la fața locului au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu și Punctului de Lucru Călugăreni, cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă și o cisternă.

Citește și: FOTO-VIDEO: Incendiu de vegetație uscată, într-o localitate din Giurgiu. Flăcările s-au extins la o casă de vacanță

1

Pompierii au fost sprijiniți de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei, cu un buldoexcavator și o cisternă.

Două gospodării din Giurgiu, distruse într-un incendiu violent. Trei ore s-au luptat pompierii cu flăcările

Pompierii au intervenit rapid astfel încât locuințele să fie salvate. După aproape trei ore, focul a fost stins.

2

La primul proprietar au ars anexele, pe o suprafață de aproximativ 60 mp, în jur de 10 mp din sageacul casei, circa o tonă de cereale și trei tone de lemne de foc, o căruță, o moară și alte bunuri folosite în gospodărie.

4

La cel de-al doilea proprietar, au ars sageacul casei, pe o suprafață de aproximativ 12 mp, în jur de 15 mp din astereală și s-a deteriorat tabla acoperișului, pe aceeași suprafață.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul.

Două gospodării din Giurgiu, distruse într-un incendiu violent. Informare preventivă

Pentru a preveni astfel de evenimente, vă recomandăm să:
– efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei electrice;
– nu folosiţi instalaţii electrice improvizate;
– la suplimentarea receptoarelor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional;
– verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;
– nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite;
– nu suprasolicitaţi o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent;
– instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând indicaţiile producătorului.

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENT

Kaiac-canoe: Cătălin Chirilă a cucerit aurul la canoe simplu pe 1.000 de metri la Mondialele din Canada

Publicat

kaiac canoe

Sportivul român Cătălin Chirilă a cucerit medalia de aur în proba de canoe simplu pe 1.000 metri, duminică, la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe de la Halifax (Canada).

Chirilă (CSA Steaua) a fost cronometrat cu timpul de 4 min 14 sec 28/100, după ce în serii fusese înregistrat cu cel mai bun timp, 3 min 59 sec 40/100.

Medalia de argint a fost obţinută de brazilianul Isaquias Santos, campionul olimpic de la Tokyo şi multiplu campion mondial, care a sosit la 1 sec 52/100 de Chirilă. Podiumul a fost completat de cehul Martin Fuksa, la 1 sec 93/100. Fuksa are nu mai puţin de cinci medalii de argint la Mondiale pe această distanţă, precum şi trei titluri europene.

Chirilă, medaliat cu argint la canoe simplu pe 500 m la Halifax, a obţinut astfel cea mai importantă medalie din carieră.

Ultima medalie românească la Mondiale data din 2017, la Racice (Cehia), când Victor Mihalachi şi Leonid Carp au cucerit argintul la canoe dublu în proba de 500 m. Ultimul titlu mondial a fost adus în 2015 de echipajul masculin de canoe-4 pe 1.000 m (Leonid Carp, Petre Condrat, Iosif Chirilă, Ştefan Strat).

România a deplasat şase sportivi, conduşi de antrenorul principal Florin Popescu, la Mondialele de la Halifax, şi a avut ca obiectiv o clasare pe locurile 4-6 şi una pe locurile 6-9.

Agerpres

Sursa foto: Comitetul Olimpic și Sportiv Român/facebook.com

Citește mai departe

EVENIMENT

Poliția de Frontieră: În ultimele 24 de ore nu s-a permis ieşirea din ţară a 44 de cetăţeni români

Publicat

politia de frontiera vama

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră informează că, în ultimele 24 de ore nu s-a permis intrarea în ţară a 39 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi nu s-a permis ieşirea a 44 de cetăţeni români din diferite motive legale.

Potrivit IGPF, sâmbătă, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) aproximativ 372.090 de persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 90.900 mijloace de transport.

Pe sensul de intrare în România au fost 193.393 de persoane, dintre care 12.473 de cetăţeni ucraineni (în creştere cu 3,39% faţă de ziua precedentă). Astfel, începând cu data de 10 februarie (perioadă pre-conflict) şi până sâmbătă, la ora 24,00, la nivel naţional, au intrat în România 1.838.254 de cetăţeni ucraineni.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă – punctele de trecere şi „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat, în ultimele 24 de ore, 66 de fapte ilegale (32 de infracţiuni şi 34 de contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini.

Au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 7.500 de lei. Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 41.000 de lei.

Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Cinci județe, sub cod galben de vreme rea. Vor fi ploi torențiale, descărcări electrice, grindină și vijelie

Publicat

Localități din cinci județe se află duminică, 7 august, sub avertizare meteo de vreme rea. Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizare cod galben pentru zone din Gorj, Vâlcea, Dolj,  Mehedinți și Timiș.

Potrivit meteorologilor, se vor semnala local averse ce vor acumula 20…35 l/ mp, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelie și grindină de mici dimensiuni.

Avertizare meteo: Cinci județe, sub cod galben de vreme rea. Zone vizate:

Până la ora 17.30

Județul Timiş: Recaș, Racovița, Topolovățu Mare, Belinț și Ghizela.


Până la ora 17:50

Județul Gorj: Padeș, precum și zona de munte de peste cota 1800 m;
Județul Vâlcea:
Râmnicu Vâlcea, Băbeni, Mihăești, Frâncești, Budești, Fârtățești, Ionești, Galicea, Cernișoara, Ocnele Mari, Olanu, Păusești-Măglași, Popești, Păușești, Băile Govora, Glăvile, Bunești, Șirineasa, Scundu, Lădești, Lăpușata, Roești, Pesceana, Vlădești, Stănești, Amărăști;
Județul Dolj:
Calafat, Băilești, Poiana Mare, Moțăței, Ciupercenii Noi, Maglavit, Galicea Mare, Desa, Bistreț, Rast, Afumați, Urzicuța, Piscu Vechi, Giubega, Ghidici, Negoi, Seaca de Câmp, Cioroiași, Perișor, Siliștea Crucii, Întorsura, Catane, Galiciuica;
Județul Mehedinţi:
Isverna, Balta, Podeni, Obârșia-Cloșani.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Un autoturism aflat în mers a luat foc pe DN 11A în județul Vaslui

Publicat

masina incendiu 2

Un autoturism a fost distrus în urma unui incendiu izbnucnit din cauza unui scurtcircuit. Mașina se afla în mers, pe DN 11A în județul Vaslui.

Potrivit ISU Vaslui, detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-un autoturism care se deplasa pe DN 11A, în localitatea Ivești, comuna Ivești.

La sosirea echipajului de intervenție, incendiul se manifesta violent.

masina incendiu 1

Persoanele aflate în mașina au reușit să iasă la timp din aceasta.

După aproximativ 10 minute incendiul a fost lichidat. Nu au fost înregistrate victime.

Autoturismul a fost degradat în proporție de peste 80%.

Potrivit sursei citate, cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit electric.

Citește mai departe