Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Echipă medicală din România, în misiune de 21 de zile în Slovacia, în lupta cu medicilor slovaci cu noul coronavirus

Publicat

O echipă medicală din România, specializată în anestezie şi terapie intensivă, pleacă miercuri la Bratislava pentru a-i sprijini pe medicii slovaci în contextul pandemiei de COVID-19, informează Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a DSU, este vorba despre o echipă formată din cinci medici şi opt asistenţi medicali, însoţită de doi reprezentanţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Misiunea este prevăzută să dureze 21 de zile, precizează sursa citată.

„În contextul susţinerii eforturilor de combatere a răspândirii virusului SARS-CoV-2 şi urmare a activării Mecanismului European de Protecţie Civilă – solicitare primită de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în calitatea sa de punct naţional de contact, de la Centrul de Coordonare a Răspunsului la Urgenţă al Comisiei Europene (ERCC) – Guvernul României a decis să sprijine Republica Slovacia prin trimiterea unei echipe medicale specializate în anestezie şi terapie intensivă”, arată DSU.

Acţiunea este finanţată de Uniunea Europeană, prin ESI (Instrumentul privind furnizarea sprijinului de urgenţă pe teritoriul Uniunii). Agerpres

 

Sursa foto: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă/Facebook.com

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Absolvenții de liceu își vor putea mări nota la cel puțin una dintre probele de Bacalaureat. Care este varianta propusă

Publicat

evaluare națională și bacalaureat 2024: profesorii nu vor mai corecta

Absolvenții de liceu își vor putea mări nota la cel puțin una dintre probele de Bacalaureat. Un proiect în acest sens a fost depus la Parlament. Acesta modifică Legea învățământului preuniversitar.

Opțiunea pentru majorarea notei o vor avea absolvenții de liceu care aleg, la cerere, să participe la o nouă sesiune de examen. După reexaminarea pentru mărirea notei, aceasta se modifică doar dacă este mai mare față de cea inițială.

Inițiatorii proiectului susțin că…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

O elevă a căzut de la etaj la o școală din Cluj-Napoca. Tânăra a fost transportată de urgență la spital

Publicat

smurd 1 e1645038611537.jpg

O elevă de aproximtiv 16 ani a căzut, luni, de la etajul I al școlii la care învață. Un echipaj SMURD a transportat-o la spital cu multiple traumatisme.

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca, alături de un echipaj SMURD, tip terapie intensivă mobilă, au intervenit pentru a acorda asistență medicală de urgență tinerei, elevă la Liceul de Arte Plastice.

O elevă a căzut de la etaj la o școală din Cluj-Napoca. Tânăra a fost transportată de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Mircea Hava: Votul din 9 iunie, mai important ca oricând. Europenii înțeleg mai bine importanța Uniunii și instituțiilor europene

Publicat

mircea hava: votul din 9 iunie, mai important ca oricând.

Comunicat Mircea Hava: ”Votul din 9 iunie este mai important ca oricând, iar europenii înțeleg mai bine importanța Uniunii și a instituțiilor europene

Ultimul sondaj Eurobarometru arată că cetățenii Uniunii Europene înțeleg importanța alegerilor din iunie, nu doar ca parte a unui proces democratic funcțional, dar mai ales în cheia situației geopolitice actuale și a provocărilor la care trebuie să facem față, împreună.

E un lucru firesc și îmbucurător, e dovada că…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Europa se încălzește de două ori mai repede decât restul planetei. Raport OMM: în 2023 a fost un record de zile cu căldură extremă

Publicat

prognoza meteo pe regiuni, până în 3 septembrie: când se

Europa se încălzește de două ori mai repede decât restul planetei. Europa a cunoscut în 2023 un număr record de zile în care căldura resimţită a fost „extremă” pentru organismul uman, din cauza temperaturilor de peste 35 sau chiar 40 de grade Celsius, ale căror efecte asupra oamenilor au fost accentuate de umiditate, absenţa vântului sau de betonul încins, în zonele urbane, relatează luni AFP, Reuters şi dpa, citând un raport al observatorului european Copernicus şi al…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe