Connect with us

ACTUALITATE

FOTO: Echipele Apelor Române intervin pentru înlăturarea blocajelor de pe cursurile de apă

Publicat

Echipele Apelor Române intervin, marți seară, pentru înlăturarea blocajelor de pe cursurile de apă în zonele afectate de inundații. În continuare, sunt prognozate precipitaţii cod portocaliu şi galben pe mai multe râuri.

Se intervine pentru înlăturarea blocajelor de pe cursurile de apă şi refacerea secţiunilor de transport a albiilor râurilor: Ocholişel, Ocoliş şi Sohodol (afluenţii ai râului Arieş), în judeţele Alba şi Cluj, precum şi pe râul Ampoi, afluent de dreapta al râului Mureş (bazinul hidrografic Mureş) şi pe râul Schit în staţia hidrometrică Ceahlău, pe malul drept al râului Cracău, în comuna Bodeşti, judeţul Neamţ (bazinul hidrografic Siret).

Potrivit unui comunicat al Apelor Române, viitura formată pe râul Târgului va fi preluată în condiţii de siguranţă în acumularea Râuşor (bazinul hidrografic Argeş-Vedea).

În ultimele 24 de ore, precipitaţii însemnate cantitativ, scurgeri rapide de pe versanţi şi viituri rapide, cu efecte locale severe, s-au produs cu precădere în bazinele hidrografice Mureş, Buzău-Ialomiţa, Siret, Argeş-Vedea şi Olt.

În cursul nopţii de luni spre marți, în judeţele Hunedoara, Harghita și Covasna s-au înregistrat, punctual, cantităţi de precipitaţii de peste 100 l/mp.

Potrivit sursei citate, la această oră sunt depăşite cotele de atenţie pe râurile: Bughea (la staţia hidrometrică Bughea de Jos), judeţul Argeş; Abrud (staţia hidrometrică Câmpeni), în judeţul Alba, Bârsa (staţia hidrometrică Zărneşti), în judeţul Braşov, Târgului (la staţia hidrometrică Voina) în judeţul Argeş, râul Bolătău (la staţia hidrometrică Poiana Largului) în judeţul Neamţ.

În prezent, viiturile formate pe cursurile de apă în administrarea Apelor Române sunt tranzitate în condiţii de siguranţă, susţin reprezentanţii Apelor Române.

„Precizăm faptul că pagubele semnificative cu caracter local au fost provocate preponderent de scurgerile de pe versanţi, torenţi şi râurile mici, necadastrate. În continuare, sunt prognozate precipitaţii cod portocaliu şi galben pe mai multe râuri. Specialiştii noştri monitorizează în teren situaţia hidrologică a cursurilor de apă şi sunt pregătiţi de intervenţie”, se mai arată în comunicat. Agerpres

 

Sursa foto: Apele Române / Facebook

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Tânără studentă la Cluj, profesoară de engleză în India. Îndoctrinare și șocuri culturale: „Am mușcat din viața reală”

Publicat

whatsapp image 2022 10 25 at 10.44.37 pm 576x1024 1.jpeg

Alexandra este o studentă de 21 de ani, aflată în anul 3 de jurnalism, în cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din Cluj-Napoca, iar vara aceasta, printr-un program de schimburi de experiență al ONG-ului studențesc AIESEC, a ales să schimbe total mediul, plecând în India pentru a preda limba engleză copiilor.

„Erau mai multe oportunități, dar eu am simțit o atracție față de India, am zis că poate e ceva ce trebuie să învăț acolo, mai ales că aveam nevoie de o schimbare totală de mediu. Înainte de plecare eram terminată psihic, voiam să schimb peisajul,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Comunitatea 156 pregătește o PREMIERĂ la Cluj pentru iubitorii de artă: „Va fi primul concurs de murale din lume pentru liceeni”

Publicat

p1000064 scaled.jpg

Câțiva elevi ai Liceului de Arte Vizuale „Romulus Ladea” din Cluj-Napoca au fost sâmbătă dimineața la Centrul de Cultură Urbană de pe strada Iuliu Maniu pentru prima ședință din an a Comunității 156 (C156), un proiect extrașcolar demarat de profesorul Sergiu Georgian Mazerschi, din dorința de a reprezenta instituția la nivel național și internațional, precum și de a-i încuraja pe tineri să fie membri activi în societate după ce ies din băncile școlii.

„Peste 10 ani, societatea va fi mai bună pentru că sunteți aici, acum”, a spus acesta, bucuros că are alături un grup de elevi de liceu…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO. Premieră în imobiliare la Cluj. Apartament cu 2 camere, SUB 250 de euro CHIRIA. Altul, cu aceeași suprafață, e 600 de euro

Publicat

screenshot 668 e1674911791349.png

Un proprietar din Cluj-Napoca oferă spre închiriere un apartament cu 2 camere în centrul orașului, la un preț care poate fi considerat o premieră pe piața imobiliară locală.

„Apartamentul este decomandat, situat la etajul 2 pe Bulevardul 21 Decembrie, în blocul cu Cec Bank și Orange Shop”, se arată în anunțul său.

Dispune de centrală termică, internet, cablu TV, fiind utilat cu mașină de spălat, aragaz și frigider.

screenshot (669)

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Cățel pierdut în zona Rimetea. Spike este un metis de un an și jumătate, prietenos și jucăuș

Publicat

catel pierdut scaled e1674927345582 1000x600.jpg

Un câine la care stăpânii țin foarte mult s-a pierdut recent în comuna Rimetea, județul Alba. 

Spike este un metis între dog argentinean și labrator și are doar un an și jumătate. Este prietenos și jucăuș.

El a ieșit din curte în data de 26 ianuarie, în jurul orei 11 dimineața și nu s-a mai întors.

Stăpânii nu știu ce s-a întâmplat cu el, dar iau în calcul inclusiv varianta că ar fi fost fugărit de câinii de la o stână din zonă, sau că s-ar fi putut pierde în pădure.

”Are cip, nu știu dacă ajută, ținem foarte mult la el, are un an…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe