Connect with us

ACTUALITATE

FOTO: Echipele Apelor Române intervin pentru înlăturarea blocajelor de pe cursurile de apă

PublicatEchipele Apelor Române intervin, marți seară, pentru înlăturarea blocajelor de pe cursurile de apă în zonele afectate de inundații. În continuare, sunt prognozate precipitaţii cod portocaliu şi galben pe mai multe râuri.

Se intervine pentru înlăturarea blocajelor de pe cursurile de apă şi refacerea secţiunilor de transport a albiilor râurilor: Ocholişel, Ocoliş şi Sohodol (afluenţii ai râului Arieş), în judeţele Alba şi Cluj, precum şi pe râul Ampoi, afluent de dreapta al râului Mureş (bazinul hidrografic Mureş) şi pe râul Schit în staţia hidrometrică Ceahlău, pe malul drept al râului Cracău, în comuna Bodeşti, judeţul Neamţ (bazinul hidrografic Siret).

Potrivit unui comunicat al Apelor Române, viitura formată pe râul Târgului va fi preluată în condiţii de siguranţă în acumularea Râuşor (bazinul hidrografic Argeş-Vedea).

În ultimele 24 de ore, precipitaţii însemnate cantitativ, scurgeri rapide de pe versanţi şi viituri rapide, cu efecte locale severe, s-au produs cu precădere în bazinele hidrografice Mureş, Buzău-Ialomiţa, Siret, Argeş-Vedea şi Olt.

În cursul nopţii de luni spre marți, în judeţele Hunedoara, Harghita și Covasna s-au înregistrat, punctual, cantităţi de precipitaţii de peste 100 l/mp.

Potrivit sursei citate, la această oră sunt depăşite cotele de atenţie pe râurile: Bughea (la staţia hidrometrică Bughea de Jos), judeţul Argeş; Abrud (staţia hidrometrică Câmpeni), în judeţul Alba, Bârsa (staţia hidrometrică Zărneşti), în judeţul Braşov, Târgului (la staţia hidrometrică Voina) în judeţul Argeş, râul Bolătău (la staţia hidrometrică Poiana Largului) în judeţul Neamţ.

În prezent, viiturile formate pe cursurile de apă în administrarea Apelor Române sunt tranzitate în condiţii de siguranţă, susţin reprezentanţii Apelor Române.

„Precizăm faptul că pagubele semnificative cu caracter local au fost provocate preponderent de scurgerile de pe versanţi, torenţi şi râurile mici, necadastrate. În continuare, sunt prognozate precipitaţii cod portocaliu şi galben pe mai multe râuri. Specialiştii noştri monitorizează în teren situaţia hidrologică a cursurilor de apă şi sunt pregătiţi de intervenţie”, se mai arată în comunicat. Agerpres

 

Sursa foto: Apele Române / Facebook


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

Cerere mare pentru noile buletine. Toate programările pentru cărţile electronice de identitate, epuizate în Cluj pentru următoarea lună

Publicat

Toate programările pentru cărțile electronice de identitate au fost epuizate în Cluj-Napoca pentru următoarele 30 de zile. Dacă proiectul pilot merge bine, din 1 octombrie se va putea deschide și un al doilea ghișeu.

MAI anunță că, în ziua lansării proiectului pilot pentru emiterea Cărții Electronice de Identitate, în municipiul Cluj-Napoca, au fost epuizate toate programările pentru următoarele 30 de zile.

În acest moment, aproximativ 450 de persoane au optat pentru emiterea noii Cărți de Identitate Electronice.

 

Se va putea deschide și un al doilea ghișeu

 

În funcție de modul în care se va derula proiectul pilot în două luni, din 1 octombrie se va putea deschide și un al doilea ghișeu. Se va ajunge astfel la posibilitatea prelucrării a 30 de solicitări zilnic.

În paralel, funcționează alte 3 ghișee în cadrul Serviciului Public Comunitar de Evidență a Persoanelor al municipiului Cluj – Napoca. Aici sunt preluate cereri pentru emiterea Cărților de Identitate (model 1997).

Termenul de emitere / înmânare a CEI este cuprins între 15 și 20 de zile. Totuși, pentru prima etapă, având în vedere că după realizarea CEI, aceasta trebuie sa fie supusă unor teste complexe, pentru cererile preluate în intervalul 2-6 august, documentele vor fi eliberate în perioada 23-25 august.

 

Ce a spus Lucian Bode

 

„Noua carte electronică de identitate va permite titularului autentificarea în Platforma informatică de asigurări de sănătate și va asigura suportul tehnic necesar în vederea folosirii semnăturii electronice, pentru reducerea birocrației în relațiile cetățeanului cu autoritățile publice. Emiterea cărții electronice de identitate este rezultatul unei colaborări inter-instituționale, fiind un moment crucial pentru ceea ce înseamnă atât parcursul instituțional al serviciilor publice, cât și facilitățile de care cetățeanul român va putea beneficia odată cu deținerea noului document”, declară ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

 

Citește mai departe

ACTUALITATE

Sharon Stone, amenințări după ce a cerut un staff complet vaccinat la filmări

Publicat

Sharon Stone a dezvăluit că a fost amenințată după ce a cerut un staff complet vaccinat la filmări. Actrița a dezvăluit și că în pandemie și-a pierdut asigurarea medicală, după 43 de ani în industria cinematografică.

Actrița în vârstă de 63 de ani a vorbit despre acest lucru într-un videoclip, scrie ANSA.

Ea a explicat că a fost angajată pentru un job în Atlanta, dar a pus condiția ca întregul staff să fie vaccinat. Apoi, a fost amenințată că își va pierde slujba.

„Voi merge la serviciu dacă nu sunt toți vaccinați în emisiunea mea?”, „Nu, nu, nu voi merge. Am fost amenințată că îmi pierd slujba? Da, da. Îmi voi pierde slujba dacă nu sunt toți vaccinați? Da, aș putea”, a spus Stone.

Actrița a mai dezvăluit că în pandemie și-a pierdut asigurarea medicală, după 43 de ani în industria cinematografică, pentru o diferență de 13 dolari.

Potrivit CNN, un acord SAG-AFTRA, care expiră în septembrie, permite producătorilor să ceară vaccinarea anti-Covid-19 pentru angajați și echipe care lucrează în imediata apropiere. MEDIAFAX

Citește mai departe

ACTUALITATE

Prognoza pentru București: După o zi mai răcoroasă, temperaturile urcă din nou la 37 de grade

Publicat

Arhivă foto

Temperaturile maxime vor ajunge în aceste zile la 37 de grade în București. Marți după-amiza sunt condiții pentru ploi, potrivit prognozei speciale pentru București, emisă de ANM.

De marți până miercuri dimineață, valorile termice vor fi semnificativ mai scăzute decât în zilele precedente, cu o maximă a temperaturii aerului de 32…33 de grade.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va putea atinge și depăși ușor pragul de 80 de unități al disconfortului termic. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza şi seara, când vor fi posibile averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura minmă se situa în jurul a 20 de grade.

Începând de miercuri dimineață până joi, vremea va fi călduroasă, cu disconfort termic ridicat îndeosebi în cursul după-amiezilor.

Miercuri (4 august), temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar joi (5 august) va fi de 36…37 de grade. Temperatura minimă va fi cuprinsă între 19 și 22 de grade. Cerul va fi variabil și trecător, mai ales în cursul serilor, vor fi condiții pentru manifestări de instabilitate atmosferică.

sursa: mediafax.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Atenție, șoferi! Restricții de circulație în județul Vâlcea

Publicat

Arhivă foto

Marți, 3 august vor fi instituite restricții de circulație pe DN 7 și pe DN 64, în județul Vâlcea din cauza lucrărilor la partea carosabilă.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române marți, traficul se desfășoară restricționat astăzi pe DN 7 și DN 64, din județul Vâlcea, pentru efectuarea unor lucrări, după cum urmează:

Pe DN 7 Pitești – Râmnicu Vâlcea, între kilometrii 170 – 171, pe raza localității Budești, se lucrează la betonarea șanțurilor între orele 08.00 și 18.00. Circulația rutieră se desfășoară pe un fir, dirijat de piloți, doar când se toarnă beton.

Și pe DN 64 Râmnicu Vâlcea – Drăgășani, între kilometrii 92+400 metri -101+400 metri, pe raza localității Băbeni, se aplica marcaje rutiere între orele 08.00 și 18.00. Circulația rutiera se desfășoară îngreunat pe ambele sensuri de mers.

Polițiștii recomandă conducătorilor auto să reducă viteza în zona lucrărilor la partea carosabilă.

 

 

 

 

Citește mai departe