Connect with us

ACTUALITATE

FOTO: Emoții la Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani. Peste 20 de proaspăt polițiști au fost repartizați pe funcții

Publicat

whatsapp image 2023 11 27 at 11.52.16 1.jpeg

Astăzi, la Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani, 21 de absolvenţi ai Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina, și doi ai Școlii de Agenți de Poliție “Septimiu Mureșan” Cluj, promoţia noiembrie 2023, au avut o zi plină de emoţii, odată cu parcurgerea procedurii de repartizare pe funcţii.

 

Repartizarea s-a efectuat în ordinea mediilor de absolvire, pe funcţiile vacante existente, avându-se în vedere situaţia operativă înregistrată, pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului.

 

Cei 21 de agenți de poliție au fost repartizaţi în cadrul structurilor de ordine publică și criminalistică.

Urmăriți…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Italia este afectată de smog şi de secetă

Publicat

fotografie cu caracter ilustrativ

Milano este sufocat de smog, Sicilia se confruntă cu o lipsă disperată de apă, iar producția de vin în Piemont este în scădere: lipsa precipitațiilor din Italia agravează poluarea și provoacă secetă, pe fondul încălzirii climatice globale, potrivit informațiilor furnizate de AFP.

Circulaţia celor mai poluante maşini a fost interzisă marţi în Milano şi în alte opt oraşe din Lombardia, din cauza nivelului foarte ridicat de poluare din această bogată regiune industrială din nordul ţării.

Lombardia, care găzduieşte un număr mare de ferme de creştere intensivă a animalelor, a interzis, de asemenea, împrăştierea gunoiului de grajd lichid pe câmpuri, o practică ce provoacă niveluri ridicate de poluare cu nitraţi.

Nordul Italiei este de multă vreme una dintre cele mai poluate regiuni din Europa.

Problema Lombardiei este parţial geografică, deoarece regiunea este situată într-un bazin aflat între munţi şi, prin urmare, este slab ventilată.

Dar ONG-urile de mediu consideră că acest handicap este prea des folosit ca o scuză de către autorităţile locale pentru a justifica nivelurile ridicate de poluare a aerului, fără a face nimic pentru a remedia situaţia.

Pe întreg teritoriul Italiei, regiunile suferă din cauza secetei sau a unui deficit sever de precipitaţii, în special în munţi, mai ales în Alpi.

Echivalentul în apă al zăpezii italiene – cantitatea de apă stocată în stratul de zăpadă – a scăzut cu 64% în această lună în raport cu anul trecut, potrivit Fundaţiei de Cercetare CIMA.

Lipsa precipitaţiilor agravează o situaţie ce era deja dificilă

Lipsa precipitaţiilor agravează o situaţie ce era deja dificilă, după valurile de căldură din 2023, care au scăzut nivelul rezervelor şi au crescut consumul de apă.

Sicilia a declarat stare de calamitate naturală din cauza secetei la începutul lunii februarie, iar în Sardinia agricultorii pot folosi doar cantităţi limitate de apă.

Nivelul rezervelor de apă a scăzut cu 23% în raport cu media din ultimii 14 ani.

Regiunile sudice Puglia şi Basilicata suferă şi ele, iar asociaţia fermierilor Coldiretti a avertizat weekendul trecut că temperaturile ridicate au trezit mii de albine mult mai devreme decât în alţi ani.

Această situaţie ameninţă polenizarea anumitor culturi, deoarece albinele nu sunt sincronizate cu perioada de înflorire a plantelor de la care colectează polenul.

Autorităţile din Piemont, o provincie din nord-vestul ţării, au cerut luni Ministerului Agriculturii să declare starea de catastrofă naturală din cauza secetei care face ravagii în regiune, afectând podgoriile şi provocând scăderi „semnificative” ale producţiei de vin. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Elicopterul SMURD a fost chemat la Botoșani pentru un copil de 18 zile

Publicat

smurd.jpg

Elicopterul SMURD a fost chemat,miercuri, la Botoșani pentru a prelua un copil de 18 zile,aflat în stare gravă.

Medicii l-au diagnosticat cu ocluzie intestinala. Pacientul este transportat de la spital, la elicopter, cu ambulanta de terapie intensivă mobilă SMURD.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Tânăr de 25 de ani din municipiul Botoșani, băgat după gratii după ce a încălcat măsura arestului la domiciliu

Publicat

arestat 1.jpg

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale- Compartimentul Urmăriri s-au sesizat din oficiu, marți, pentru săvârșirea infracțiunii de evadare și au propus înlocuirea măsurii controlului judiciar cu cea a arestului la domiciliu, în cazul unui tânăr, de 25 de ani.

 

Astfel, deși se afla în arest la domiciliu, tânărul a fost depistat de polițiștii botoșăneni pe Bulevardul Mihai Eminescu, încălcând astfel obligațiile impuse de lege, respectiv aceea de a nu părăsi domiciliul decât cu aprobarea organelor judiciare.

 

Față de acesta a fost dispusă măsura arestului preventiv pentru 30 de zile, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Botoșani.

 

 

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Rusia susţine că a livrat, gratuit, 200.000 de tone de cereale către şase ţări africane

Publicat

ambasadorul rus la washington acuză că dronele sua adună informații
fotografie cu caracter ilustrativ

Marți seara, ministrul rus al Agriculturii, Dmitri Patrușev, a anunțat că Moscova a finalizat inițiativa de a livra gratuit 200.000 de tone de cereale către șase țări africane, conform promisiunii făcute de președintele Vladimir Putin în iulie 2023. Această informație a fost transmisă de Reuters.

Rusia a livrat câte 50.000 de tone de cereale către Somalia şi Republica Central-Africană, precum şi câte 25.000 de tone de cereale către Mali, Burkina Faso, Zimbabwe şi Eritreea, a spus Dmitri Patruşev la o reuniune cu Vladimir Putin, potrivit unei transcrieri publicate pe site-ul de Internet al Kremlinului.

Putin a promis că va livra gratuit cereale către cele şase ţări la un summit cu liderii africani care a avut loc în luna iulie a anului trecut, la scurt timp după ce Moscova s-a retras dintr-un acord internaţional care a permis Ucrainei să expedieze cereale din porturile sale de la Marea Neagră, în pofida războiului cu Rusia.

Acest acord, cunoscut sub denumirea de Iniţiativa privind exportul de cereale prin Marea Neagră, a contribuit la reducerea preţurilor pe piaţa mondială. Însă Putin susţine că acelaşi acord a eşuat în a permite Rusiei să îşi exporte propriile sale cereale.

„După summitul Rusia-Africa am menţinut relaţiile cu ţările africane şi am continuat cooperarea. În consecinţă, am putut să livrăm acest volum de grâu către ţările respective destul de rapid”, i-a spus Patruşev lui Putin.

De asemenea, ministrul Agriculturii i-a spus lui Putin că Rusia se aşteaptă să exporte până la 70 de milioane de tone de cereale în anul agricol 2023-2024.

În sezonul precedent, Rusia a livrat 66 de milioane de tone de cereale, cu o valoare de aproape 16,5 milioane de dolari, a adăugat Patruşev.

Anul agricol 2023-2024 a început la 1 iuile 2023 şi se va termina la 30 iunie 2024. Agerpres

Citește mai departe