Connect with us

EVENIMENT

FOTO VIDEO: Flăcări de 5 metri înălțime, lângă Făgăraș. Trafic blocat pe DN1 din cauza unui incendiu de vegetație

PublicatUn incendiu violent de vegetație, izbucnit la ieșirea din Făgăraș spre Beclean, în județul Brașov, a blocat traficul pe DN1, din cauza lipsei vizibilității, vineri seara.

incendiu fagaras

Potrivit ISU Brașov, a fost cuprinsă de flăcări o suprafață de circa 20 de hectare de teren, flăcările având 4-5 metri înălțime.

incendiu vegetatie

Incendiul se extinde cu repeziciune din cauza vântului, a mai transmis ISU Brașov. Potrivit sursei citate, este degajare mare de fum, cu vizibilitate redusă, fapt ce a determinat blocarea traficului pe DN1.

incendiu fagaras

La fața locului, ISU intervine cu trei autospeciale cu apă și spumă și 20 de pompieri.

incendiu vegetatie

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a informat că circulaţia rutieră pe DN1 este oprită pe ambele sensuri (în jurul orei 19.00 – n.r.) pe tronsonul kilometric 235-237 (la ieşirea din localitatea Făgăraş către Sibiu, în judeţul Braşov).

Poliţiştii rutieri au luat această măsură din motive de siguranţă, întrucât vizibilitatea pe carosabil este foarte scăzută, ca urmare a unui incendiu de vegetaţie.

UPDATE: Pompierii din județul Brașov au avut mai multe intervenții la incendii de vegetație, vineri seara. Au fost alte două incendii, pe suprafețe mai mici, în zona Făgăraș și altul la granița cu județul Covasna, între Măieruș și Apața.

Revenim cu amănunte.

sursă foto: ISU Brașov, InfoTrafic Jud. Brasov – Facebook

EVENIMENT

Accident grav în Suceava. O persoană a rămas încarcerată

Publicat

Două persoane au fost rănite, dintre care una a rămas încarcerată, în urma unui grav accident rutier petrecut marţi în județul Suceava.

Accidentul s-a produs în comuna Marginea și sunt implicate două autoturisme.

„Doar șoferii implicați. Unul dintre ei este încarcerat. Intervin pompierii militari cu o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD, cu sprijinul unui echipaj SAJ”, a anunțat ISU Suceava.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Un autoturism a luat foc pe Autostrada A3

Publicat

Clipe de panică marți pe autostrada A3, în județul Cluj. O mașină a luat foc.

Au intervenit două autospeciale pentru a stinge flăcările care au cuprins un autoturism care circula pe Autostrada A3, iar în momentul care șoferul a observat fumul a oprit pe banda de urgență.


În momentul sosirii pompierilor autoturismul ardea generalizat.

Incendiul a fost stins în scurt timp după sosirea echipajelor la fața locului.

Nu au fost persoane rănite în urma acestui eveniment, iar cel mai probabil incendiul a pornit de la o defecțiune a instalației electrice a autoturismului.

Citește mai departe

EVENIMENT

Ameninţare cu bombă la Școala Americană

Publicat

Un e-mail a anunţat marți că la Școala Americană a fost amplasată o bombă. La faţa locului se află echipa pirotehnică a SRI.

„În urma unui e-mail prin care s-a primit o amenințare cu bombă, Școala Americană a alertat autoritățile”, anunță SRI.

Echipele Poliției Române și specialiștii pirotehniști din cadrul Serviciului Român de Informații au ajuns la fața locului, au început procedurile și iau măsurile necesare de verificare în astfel de situații.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EDUCATIE

Au fost EXMATRICULAȚI toți cei 45 de studenți de la Facultatea de Drept din București, prinși că au fraudat examenele

Publicat

Toți cei 45 de studenţi de la Facultatea de Drept care au fraudat examene în sesiunea din iarnă au fost exmatriculaţi.

Rectorul Universităţii Bucureşti, Marian Preda, a anunţat, marţi, că validează propunerea de exmatriculare a celor 45 de studenţi.

“Avem şi mărturii ale studenţilor care au recunoscut, în cadrul discuţiilor avute cu reprezentanţii facultăţii, că au fraudat examenele.

În consecinţă, Consiliul Facultăţii de Drept, format din cei mai reputaţi specialişti în Drept la nivel naţional, a votat cu o largă majoritate pentru propunerea de exmatriculare.

În faţa acestor evidenţe, regulamentele în vigoare ale Facultăţii de Drept şi normele pe care se întemeiază activitatea academică a UB ne conduc la un singur răspuns instituţional legal.

Nu aş vrea să trecem uşor peste componenta morală a acestei situaţii, cu atât mai mult cu cât actualii studenţi ai Facultăţii de Drept sunt cei care vor înfăptui justiţia în viitor, iar un stat puternic, un stat de drept are nevoie de jurişti corecţi, integri şi buni profesionişti.

Prin urmare, în calitate de rector al Universităţii din Bucureşti validez propunerea de exmatriculare ca urmare a fraudei constatate cu o largă majoritate de Consiliul Facultăţii de Drept”, a precizat rectorul UB.

Potrivit acestuia, dovezile care stau la baza deciziilor arată “fără niciun dubiu” că studenţii în cauză “au încălcat în mod evident şi în mod repetat”, la mai multe examene din sesiune, regulamentele facultăţii şi ale universităţii. Agerpres

Citește mai departe