Connect with us

ACTUALITATE

FOTO. Fostul primar din Florești, Horia Șulea, vicepreședinte la Partidul Patrioților

Publicat

pp 1.jpg

Fostul primar din Florești, Horia Șulea, este noul vicepreședinte al Partidului Patrioților, acesta fiind ales marți în urma Congresului noii formațiuni care a avut loc la Predeal.

Șulea face parte din conducerea Partidului Patrioților și se află printre cei 9 vicepreședinți aleși.

Șulea, suspendat din PNL

Fostul primar din Florești a fost membru PNL dar nu a mai candidat la alegerile din 2020 deoarece a fost suspendat din partid după ce a fost acuzat de abuz în serviciu și a fost condamnat la închisoare cu suspendare de Curtea de Apel Cluj.

Fondatorul și președintele Partidului Patrioților este Iulian Surugiu, fost președinte al Sindicatului Național al Agenților de Poliție (SNAP).

Sursa: Radio Florești

pp 3

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Peste 200 de ore întârzieri ale zborurilor pe Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj în ultima săptămână

Publicat

aeroport e1613998578635.jpg

Actuala situație din sistemul aerian mondial afectează și Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj, dar și pasagerii.

Astfel, doar în perioada 27 iunie – 3 iulie pe aeroportul clujean au fost înregistrate, în total, 226 de ore întârziate la zboruri, 10 curse aeriene anulate (din care 5 decolări și 5 aterizări).

Principalele companii aeriene cu probleme și care au anulat intempestiv zboruri fără să anunțe pasagerii din timp sunt Wizz Air și Blue Air.

 

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Atenționare COD GALBEN de inundații în ALBA și alte județe din țară până miercuri noaptea. Zonele vizate

Publicat

inundatii 4.jpg

Județul Alba și alte zone din țară se află sub atenționare Cod Galben de inundații până miercuri, la ora 24.00.

Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 48 de ore, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție, potrivit INHGA.

COD GALBEN: până miercuri, 6 iulie, ora 24.00

pe râurile din bazinele hidrografice:

  • Arieş – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Alba şi Cluj)
  • Mureş – afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Târnava (judeţele: Alba, Sibiu, Hunedoara şi Arad)

  • Vişeu – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, Iza – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, Lăpuş – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Maramureş)
  • Someşul Mare – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Bistriţa Năsăud)
  • Someşul Mic – bazin superior şi afluenţi…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Mai puțin de un sfert din voucherele sociale au fost distribuite. Ce spun liderii USR

Publicat

carduri sociale

Liderii USR afirmă că Guvernul Ciucă că „își dovedește, din nou, incompetența absolută: a distribuit, până acum, mai puțin de un sfert din cardurile pe care va fi încărcată suma de 250 de lei, echivalentul a circa 4 lei/zi”.

„După luni la rând în care liderii PSD și PNL s-au lăudat cum iau ei măsuri ca să-i ajute pe români să facă față creșterii explozive a prețurilor, Guvernul Ciucă își dovedește, din nou, incompetența absolută: a distribuit, până acum, mai puțin de un sfert din cardurile pe care va fi încărcată suma de 250 de lei, echivalentul a circa 4 lei/zi.

În ritmul actual de împărțire a cardurilor, sunt toate șansele ca acordarea voucherelor să se încheie undeva prin septembrie-octombrie, deși ajutorul a fost promis începând cu luna iunie. Cu alte cuvinte, după ce că dă puțin și a tot redus numărul beneficiarilor, Coaliția sărăciei dă și cu foarte mare întârziere”, potrivit unui comunicat de presă.

Mai puțin de un sfert din voucherele sociale au fost distribuite. USR invocă un comunicat al ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene

USR invocă un comunicat al ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, potrivi căruia până la 1 iulie, urma să fie atins pragul de 500.000 de carduri, după ce, până pe 29 iunie, au fost distribuite peste 350.000 de carduri.

„Restul de 2 milioane de beneficiari luați în calcul de Guvernul Ciucă mai au de așteptat. Cu alte cuvinte, până în acest moment, mai puțin de un sfert din vouchere au ajuns la cei care au nevoie de ele.

Iar dintre cei care au primit cardurile, nu toți au încasat și banii, pentru că același minister spune că, după primirea cardurilor, mai durează 7-10 zile până când să și intre efectiv suma de 250 de lei, acordată o dată la două luni pentru a putea cumpăra alimente de bază și mese calde”, se menționează în comunicatul USR.

„Numai Guvernul acesta putea să anunțe în conferință de presă că 2,5 milioane de români săraci vor acea acces la banii pe carduri la 1 iunie și, apoi, tot Guvernul să se laude în comunicat de presă că, o lună mai târziu, la 1 iulie, la 4 din 5 familii sărace care le așteptau nu a ajuns nimic. Vorbim de familiii monoparentale, familii cu minimum doi copii în întreținere și sub 600 de lei venit lunar/membru și oameni vulnerabili din alte motive.

Mai puțin de un sfert din voucherele sociale au fost distribuite. Guvernul a refuzat să scadă taxarea pe salariile mici și să indexeze pensiile contributive cu inflația

Sub presiunea inflației record, Guvernul a refuzat să scadă taxarea pe salariile mici și să indexeze pensiile contributive cu inflația, dar a promis în loc «vouchere la tot poporul» de 4 lei/zi. Nici exact cui are nevoie, nici suficient, dar măcar se lăudau că repede. Și PSD, și PNL au promis că pe 1 iunie oamenii vor avea banii în conturi.

Apoi, 1 iunie a devenit 1 iulie. Pentru ca acum să aflăm că voucherele nu au ajuns nici măcar la un sfert din cei cărora li se promisese”, declară Oana Țoiu, deputat USR și membru în Comisia pentru muncă și protecție socială din Camera Deputaților.

Oana Țoiu arată și că Executivul ar fi putut să păstreze Programul «Masă caldă» unde cardurile erau deja distribuite și încărcate lunar și să îl extindă.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

Matei Miko, noul președinte al Clubului Rotary Cluj-Napoca

Publicat

miko e1657007562941.jpg

Doctorul Matei Ioan Miko, cel care a inițiat Balul Operei, a preluat președinția Clubului Rotary Cluj Napoca, în anul devizei, atât de potrivită lui, “Imagine Rotary”.

”Vreau să mulțumesc echipei anterioare de conducere,  președinte, secretar, trezorier, comitetului și tuturor membrilor, care au înfăptuit proiectele noastre proprii, sau în care Clubul a fost implicat.

<<You may say I’m a dreamer but I not the only one>>, a statuat Jennifer Jones, Leader and President of Rotary International, ca temă pentru anul 2022-2023 la Rotary International Assembly”, a spus Miko.

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe