Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Furtuna a făcut RAVAGII în județul Bihor. 19 intervenții pentru înlăturarea copacilor căzuți pe șosea sau pe mașini

Publicat

Pompierii militari bihoreni au efectuat joi, în interval de trei ore, 19 intervenţii în sprijinul comunităţilor afectate de furtuna ce s-a abătut asupra municipiului Oradea, dar şi în alte zone din judeţ.

Potrivit comunicatului ISU Bihor, între orele 12.30 – 15.30, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor au desfăşurat 19 misiuni în localităţile Oradea, Băile Felix şi Salonta pentru îndepărtarea crengilor şi copacilor căzuţi pe carosabil, autoturisme, trotuare şi fire de electricitate.

Astfel, pompierii Detaşamentului Salonta au acţionat în localitate, pentru degajarea a doi copaci prăbuşiţi peste o maşină, respectiv pe fire de electricitate, iar echipajele Gărzii 1 Mai au acţionat pe strada Primăverii din Băile Felix, pentru îndepărtarea a doi plopi căzuţi peste un gard şi trotuar.

Echipajele Detaşamentelor 1 şi 2 Oradea au acţionat în municipiul Oradea, pentru degajarea unor crengi de mari dimensiuni şi a unor copaci doborâţi de vântul puternic peste trei autoturisme (pe străzile Doinei, Alexandru Vaida Voievod şi Dimitrie Cantemir), pe trotuare, carosabil şi fire electrice (pe străzile Calea Aradului, Şirul Canonicilor, Piaţa Bucureşti, Onisifor Ghibu, Nicolae Iorga, Aluminei, Crinului, Bistriţei, Menumorut şi Muzicii). În două din cele patru autoturisme peste care s-au prăbuşit arbori se aflau persoane, dar acestea nu au fost rănite.

Evoluţia fenomenelor meteorologice periculoase, permanent monitorizată

Evoluţia fenomenelor meteorologice periculoase este permanent monitorizată prin Centrul Operaţional al inspectoratului, echipajele de pompieri militari fiind pregătite să intervină operativ în sprijinul cetăţenilor.

Având în vedere faptul că judeţul Bihor se află în continuare, sub incidenţa Codului Portocaliu meteorologic, până vineri, 6 august, la ora 06.00, ISU Bihor a făcut apel la cetăţeni să evite deplasările, iar dacă este imperios necesar să circule, să nu se deplaseze în apropierea copacilor, a panourilor publicitare sau a clădirilor aflate în construcţie sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt.

De asemenea, mai menţionează comunicatul ISU, pentru limitarea posibilelor pagube provocate de vântul puternic, este important ca parcarea autovehiculelor să se realizeze în zone ferite, la distanţă sigură faţă de copaci sau stâlpi de electricitate.

AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. Mihai Enache (AUR): ”Coaliția terorii PSD-PNL continuă abuzurile la adresa AUR!”

Publicat

cort interior ok 1024x683 1.jpg

~Au comasat alegerile doar pentru a bloca AUR să câștige alegerile europarlamentare. Au încălcat Constituția, au călcat în picioare toate legile din această țară și tratatele internaționale în privința desfășurării alegerilor doar pentru a salva posturile de conducere ale lui Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă~, a spus Mihai Enache, candidat din partea AUR la Primăria Capitalei.

Acesta a precizat că reprezentaniții PSD și PNL nu s-au oprit aici ci, ”din…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Clujean de 28 de ani, REȚINUT pentru FURT de biciclete. Sfaturile Poliției

Publicat

hot de biciclete 1 e1713528673817.jpeg

Un clujean de 28 de ani a fost reținut pentru furt de biciclete. A furat inclusiv 30kg de țevi de cupru. A cauzat un prejudiciu de aproximativ 7.700 de lei.

„În data de 18 aprilie a.c. polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 1 Poliție Cluj-Napoca au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat, de 28 de ani, din Cluj-Napoca, cercetat pentru furtul mai multor biciclete.

bicicleta furatabicicleta furata

FOTO. Clujean de 28 de ani, REȚINUT pentru FURT de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

România, tot mai aproape de îndeplinirea criteriilor pentru admiterea în programul Visa Waiver. Ce spun reprezentanții Guvernului

Publicat

românia, tot mai aproape de îndeplinirea criteriilor pentru admiterea în

Admiterea României în programul Visa Waiver reprezintă un obiectiv strategic naţional, iar ţara noastră este tot mai aproape de îndeplinirea criteriilor tehnice în acest sens, a informat Guvernul.

Guvernul aminteşte că, pentru scăderea ratei de refuz sub pragul de 3%, este nevoie de sprijinul tuturor cetăţenilor români care deţin sau au deţinut viza SUA de tip B1/B2 – afaceri şi turism.

„Reînnoirea acesteia în următoarele şase luni ne poate asigura succesul”, au…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Farul-CFR Cluj, 5-1. UMILINȚĂ! Dacă atacul nu dă GOLURI, măcar ia apărarea destule

Publicat

cfr cj e1707587780746.jpg

CFR Cluj a întâlnit, vineri seara, în deplasare, pe Farul, într-un meci din etapa a 5-a din play-off-ul Superligii de fotbal. Clujenii aveau 31p. și erau pe locul 2 în timp ce constănțenii ocupau locul 4 cu 29p. După o partidă în care le-a ieșit totul în fața unui adversar căruia i-a intrat totul, Farul câștigă cu 5-1. Au înscris Munteanu (min.22), Cojocaru (min.41 și 78), Grameni (min.67) și Ganea (min.83), respectiv Otele (min.76).

Echipele de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe