Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Grave nereguli în magazine din Ploiești: Muște, gândaci și alimente expirate. Amenzi usturătoare aplicate de Protecția Consumatorului

Publicat

anpc ploiesti1

Şapte magazine aparţinând Rewe Romania SRL, Profi Room Food SRL, Lidl Discount SRL şi Carrefour Romania SA, la care au fost depistate diverse abateri de la prevederile legale, au fost sancţionate cu amenzi în valoare totală de 180.000 de lei, informează Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), într-un comunicat transmis, joi, AGERPRES.

„Controalele întreprinse de echipele de control reunite ale Comisariatelor Regionale pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Bucureşti-Ilfov şi Prahova, coordonate de vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Mihai Culeafă, şi directorul general ANPC, Paul Anghel, pe 3 noiembrie 2021, la Ploieşti, au continuat cu verificarea modului în care este respectată legislaţia în vigoare la supermarketurile din oraş.

Citește și: FOTO: Haine în valoare de peste 2 milioane de lei, oprite de la vânzare. Acțiune a comisarilor ANPC la un depozit din Ploiești

Astfel, au fost controlate şapte magazine aparţinând Rewe Romania SRL, Profi Room Food SRL, Lidl Discount SRL şi Carrefour Romania SA la care au fost depistate diverse abateri de la prevederile legale şi cărora li s-au aplicat 12 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 180.000 lei”, se arată în comunicat.

anpc ploiesti1

Sancţiunilor contravenţionale li s-au adăugat măsuri complementare care au presupus oprirea definitivă

anpc ploiesti

Potrivit sursei citate, sancţiunilor contravenţionale li s-au adăugat măsuri complementare care au presupus oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea din circuitul consumului uman a aproximativ 700 kg produse alimentare în valoare de peste 10.000 lei, oprirea temporară de la comercializare a 2,3 tone de produse alimentare, în valoare totală de circa 14.000 lei, cinci măsuri de oprire temporară a prestării serviciului la raioanele cu vitrină asistată, vitrinele cu produse congelate, cele cu produse calde, cele cu produse refrigerate, zonele de brutărie, respectiv două propuneri de închidere a anumitor raioane (panificaţie, preparate din carne şi produse de cofetărie), pe o durată de cel mult 6 luni.

Neregulile constatate de comisari au fost

anpc ploiesti

Neregulile constatate de comisari au fost: legume şi fructe depreciate calitativ sau nesortate; comercializarea unor produse cu data limită de consum depăşită; nerespectarea temperaturii de păstrare a produselor calde, de minimum 60 grade Celsius, la raionul gastro; nerespectarea temperaturii indicate de producători, pentru o serie de produse alimentare, una dintre vitrine fiind chiar spartă, fapt care făcea imposibilă asigurarea temperaturii corecte; tăvile pentru coacerea pâinii prezentau resturi arse, iar cuptorul nu era curăţat corespunzător; prezenţa, sub tăvile unora dintre vitrine a unui lichid de scurgere cauzat de funcţionarea defectuoasă a agregatului frigorific; în spaţiile de producţie a pâinii şi a produselor de panificaţie, precum şi în laboratorul de cofetărie a fost constatată prezenţa muştelor; sistemul de ventilaţie era necurăţat, prezentând masive depuneri de praf şi grăsime; utilizarea unor rasteluri şi a unor tăvi ruginite şi deteriorate.

anpc ploiesti2

Cora, Auchan şi Mega Image

În ultimele şapte zile, Protecţia Consumatorilor a decis închiderea, pentru o perioadă de maximum 6 luni, a unor magazine aparţinând retailerilor cora, Auchan şi Mega Image în urma unor nereguli constatate la aceste unităţi. Agerpres

sursa foto: Facebook / ANPC – Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Dezastrul provocat de droguri, prezentat elevilor de liceu din Teiuș: Discuție dură cu Sergiu Ilieș, fost consumator de heroină

Publicat

dezastrul provocat de droguri, prezentat elevilor de liceu din teiuș:

Liceenii din Teiuș au avut ocazia să asculte povestiri cutremurătoare ale unor oameni care au trăit infernul drogurilor. Evenimentul a avut loc în cadrul ”Săptămâna altfel”.

În cadrul evenimentului, organizat la Casa de Cultură a orașului Teiuș, tinerii au avut ocazia să vadă cum legea îi pedepsește pe cei care propagă acest fenomen, dar și să afle mai multe de la oamenii în uniformă, care au copii și sunt preocupați de viitorul lor.

În cadrul ,,Săptămânii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Srilankezii din Alba Iulia pregătesc o petrecere cu mâncare, muzică și jocuri, din Sri Lanka, pe malul Ampoiului

Publicat

video: srilankezii din alba iulia pregătesc o petrecere cu mâncare,

Pe malul Ampoiului, în jur de 20 de srilankezi s-au adunat pentru a vedea locul unde vor organiza o petrecere în weekendul următor. Este vorba despre comunitatea de srilankezi din Alba Iulia, care pregătește o petrecere pentru ei, dar și pentru locuitorii din oraș. 

Am stat de cu Lakmal și Emil, doi dintre srilankezii din Alba. Sunt veniți în România, relativ recent, însă, au vrut să vorbeasccă în fața camerei în română.

Un gest de respect pentru comunitate, așa l-au…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Emil Boc: 3 milioane de euro, cea mai mare alocare din istoria Clujului pentru sectorul cultural. UNTOLD nu primește bani

Publicat

gala deschidere tiff vakarcs lorand.jpg

3 milioane de euro au fost alocați, marți, sectorului cultural neguvernamental. Este cea mai mate alocare din istoria Clujului pentru acest sector, a anunțat primarul Emil Boc.

Festivalul Internațional de Film Transilvania – TIFF, primește cea mai mare finanțare din partea Primăriei Cluj-Napoca, respectiv 1,8 milioane de lei.

Emil Boc: 3 milioane de euro, cea mai mare alocare din istoria Clujului pentru sectorul cultural. UNTOLD nu primește bani

Consiliul Local…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Comunicat de presă, Gabriel Pleșa: Peste 39 de milioane de lei, prin Programul „Anghel Saligny”, pentru zona Arex din Alba Iulia

Publicat

comunicat de presă, gabriel pleșa: peste 39 de milioane de

Primarul Municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, transmite că sunt alocate peste 39 de milioane de lei, prin Programul „Anghel Saligny”, pentru zona Arex, din Alba Iulia.

Rețeaua de apă și canal a fost deja introdusă pe 9 din 11 străzi ce străbat cartierul, mai specifică primarul. Asfalt, trotuare, și alte dotări edilitare în zonă sunt în faza de achiziție publică. 

”Unul dintre cele mai importante proiecte edilitare, aflat în plină derulare la Alba Iulia, privește…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe