Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Gesturi de TANDREȚE pentru copilul care a încercat să îşi salveze bunicii din incendiu, în Harghita

Publicat

Zeci de mesaje de încurajare, din întreaga ţară, au fost transmise, luni seara, prin intermediul Facebook, copilului din satul Livezi care a suferit arsuri după ce a încercat să îşi salveze bunicii din incendiul care le cuprinsese locuinţa, în urma exploziei unei butelii.

Mesajele au fost transmise în urma unei iniţiative a prefectului judeţului Harghita, Szabó Zsolt, care l-a numit „erou” pe Adrian, băiatul de 13 ani care a sărit în foc, în încercarea de a-şi salva bunicii, cu care locuia, şi i-a rugat pe toţi cei care doresc să îi trimită gânduri de încurajare.

Prefectul a promis că în zilele următoare va tipări mesajele şi i le va înmâna copilului.

„Adrian este eroul zilei. El are 13 ani, locuia în satul Livezi alături de bunicii lui. Din păcate, bunicii şi-au pierdut viaţa azi, în urma incendiului cauzat de explozia unei butelii. Momentan este internat în spitalul din Miercurea Ciuc cu arsuri pe o suprafaţă corporală de 10% deoarece şi-ar fi dorit să-şi salveze bunicii pe care îi vedea printre flăcările care au devastat locuinţa. VĂ ROG FRUMOS! scrieţi-i în comentariu un mesaj lui Adrian, haideţi să fim alături de el!!! Haideţi să-l încurajăm!!! Voi imprima toate mesajele şi i le voi înmâna zilele următoare. MULŢUMESC!”, este postarea de pe Facebook a prefectului Szabó Zsolt.

Luni seara, în aproximativ 50 de minute, peste 80 de persoane i-au scris mesaje copilului, printre acestea numărându-se şi europarlamentarul Dacian Cioloş.

„Dragă Adrian. Ai făcut tot ce a fost omeneşte posibil. Dumnezeu a vrut să-i ia pe bunicii tăi la El azi. Tu ai multe de făcut în viaţă, pentru tine, pentru cei dragi dar şi pentru memoria dragilor tăi bunici. E important să te faci bine şi să-ţi trăieşti viaţa cu rost, aşa cum cu siguranţă bunicii tăi şi-o doreau şi ei pentru tine. Mulţi oameni buni sunt alături de tine. Însănătoşire grabnică. Cu drag, Dacian”, este mesajul transmis de europarlamentarul PLUS.

De asemenea, subprefectul judeţului Alba, Claudiu Nemeş, i-a transmis lui Adrian că supraputerea sa este curajul şi i-a urat să se facă bine cât mai curând, în vreme ce Instituţia Prefectului Sibiu i-a mulţumit pentru lecţia oferită şi i-a transmis că atunci când se va însănătoşi îl aşteaptă să viziteze acest judeţ.

„Dragă Adrian, cuvintele noastre nu vor putea să facă minuni, însă sperăm să îţi dea putere şi să îţi aducă un zâmbet! Ne dorim din tot sufletul să te însănătoşeşti repede! Astăzi prin gestul tău ne-ai făcut să înţelegem cât de curajos eşti şi cât de binecuvântaţi suntem că eşti cu noi! Îţi mulţumim, Adrian, pentru lecţia oferită şi îţi dorim multă sănătate! Când te vei însănătoşi, te aşteptăm să vizitezi Sibiul! Multe gânduri bune!”, este mesajul transmis de Instituţia Prefectului Sibiu.

Adrian şi-a pierdut, luni, bunicii cu care locuia în satul Livezi, după ce un incendiu le-a cuprins casa, în urma exploziei unei butelii. El a încercat să îi salveze şi a suferit arsuri de gradul I şi II pe 10% din corp, dar starea sa este stabilă, a precizat prefectul Szabó Zsolt. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Fetiță de 8 ani, lovită de o mașină, pe o trecere de pietoni din Alba Iulia. Șoferița a plecat de la locul accidentului

Publicat

69542889 696068144241826 669627118463746048 n wm.jpg

O femeie din Alba Iulia care a provocat un accident rutier a fost identificată de polițisti, după ce a plecat de la fața locului. Reprezentanții poliției au precizat că femeia se afla la volanul unei mașini și în timpul unei manevre de dat cu spatele, a lovit o fetiță de 8 ani, care trecea strada. 

Accidentul rutier s-a petrecut pe strada Toporașilor din Alba Iulia, miercuri, 27 martie 2024.

Cazul a fost sesizat de tatăl minorei, iar incidentul a fost făcut public de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Prima cursă aeriană de la Zurich a aterizat pe Aeroportul Cluj, în premieră absolută. Este operată de Swiss Air

Publicat

swiss 1.jpg

Prima cursă aeriană care leagă Cluj-Napoca de orașul elvețian Zurich a aterizat, joi, pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj, aceasta fiind operată, în premieră absolută, de compania Swiss International Air Lines de pe Aeroportul Internaţional Cluj.

Directorul Aeroportului ”Avram Iancu” Cluj, David Ciceo, a declarat că debutul zborurilor Swiss Air Lines va asigura diversitate în opțiunile de călătorie ale pasagerilor din întreaga…
Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Horia Constantinescu renunță la funcția de președinte al ANPC după scandalul puiului galben și nominalizarea la Primăria Constanța

Publicat

horia constantinescu renunță la funcția de președinte al anpc după

Horia Constantinescu renunță la funcția de șef al Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorului.

El a anunțat joi pe o rețea socială că pleacă din instituție după scandalul „puiului galben” și după ce a fost desemnat candidat PSD la Primăria Constanța.

„Probabil unii dintre voi deja știți că am fost nominalizat candidatul Partidului Social Democrat pentru funcția de primar al orașului Constanța.

Prin forța lucrurilor, trebuie să renunț la funcția de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Avertizare de vânt puternic în Alba. Localitățile vizate

Publicat

cod galben de vânt în mare parte a județului alba.

Meteorologii au emis joi dimineață o nouă avertizare de vânt pentru județul Alba. Este valabilă până la ora 13:00. 

Potrivit ANM, este vizată zona joasă a județului Alba.

Vântul va sufla cu putere în zona localităților: Alba Iulia, Aiud, Cugir, Sebeș, Blaj, Ocna Mureș, Teiuș, Ighiu, Săsciori, Unirea, Jidvei, Vințu de Jos, Galda de Jos, Șona, Mihalț, Pianu, Valea Lungă, Lopadea Nouă, Cetatea de Baltă, Daia Română, Stremț, Sâncel, Șpring, Sântimbru, Lunca…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe