Connect with us

ACTUALITATE

FOTO. Harta României Mari, formată din sute de elevi ai Liceului Greco-Catolic „Inochentie Micu” Cluj-Napoca, de Ziua Națională

Publicat

img 9176 scaled e1669787347653.jpg

Harta României Mari a fost formată din 300 de elevi din clasele V-XII ai Liceului Greco-Catolic ”Inochentie Micu” Cluj-Napoca de Ziua Națională, în curtea unității școlare, în cadrul proiectului ”Uniți sub tricolor”.

După ce au format cu trupurile lor România Mare, ale cărei granițe se aflau trasate pe asfaltul curții, aliniindu-se pe acordurile Imnului „Deșteaptă-te române”, după ce au ascultat Imnul național ”Deșteaptă-te Române!” și au înălțat culorile drapelului, mai mulți elevi, pe rând, au rostit scurte mesaje, au exprimat motivele pentru care își iubesc…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Ikea deschide în vară primul magazin din afara Capitalei, la Timișoara. Clienții din Alba pot ajunge la el în două ore și jumătate

Publicat

ikea gaming e1540724727735.jpg

Retailerul de mobilă suedez IKEA va deschide în curând cel de-al treilea magazin din rețeaua sa, în România.

Este vorba despre un magazin care se va deschide aproape de Timișoara, accesibil și locuitorilor din Alba, pe autostradă. 

Potrivit aplicațiilor de trafic, din Alba Iulia până la noul magazin se va putea ajunge în aproximativ două ore și jumătate.

Reprezentanții companiei încearcă să angajeze aproximativ 250 de persoane, lucru destul de greu. De altfel, potrivit unor surse, acesta ar fi principalul motiv pentru care proiectul este…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Desertul Atacama, pus în pericol de tone de boarfe și rable (Video)

Publicat

desertul atacama, pus în pericol de tone de boarfe și

Deşertul Atacama, din nordul statului Chile, este invadat de tone de haine uzate, dar şi maşini şi anvelope scoase din uz din întreaga lume – o ameninţare pentru ecosistemul său unic.

Tone de haine acoperă dealurile aride din jurul localităţii Alto Hospicio, în regiunea Tarapaca, la aproximativ 1.800 km nord de Santiago de Chile.

În oraşul Iquique, aflat în apropiere, sunt îngrămădite mii de maşini dezmembrate provenind din Statele Unite, Japonia şi Coreea, în timp ce în alte zone ale deşertului de peste 100.000 de kilometri pătraţi, peisajul este desfigurat…

Citește mai mult pe Spotmedia.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Hoț de bijuterii, prins de polițiști. A intrat prin EFRACȚIE într-o casă din Cluj

Publicat

hoț de bijuterii, prins de polițiști. a intrat prin efracȚie

La data de 6 februarie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Cluj-Napoca au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat în vârstă de 39 de ani, din județul Alba, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și tentativă la infracțiunea de furt calificat.

„Cel în cauză este bănuit că la data de 28 decembrie 2022, în jurul orei 20.00, ar fi pătruns, prin forțarea și escaladarea unei ferestre, în interiorul unui apartament de pe strada Molnar Piuariu din municipiul Cluj-Napoca, de unde ar fi sustras mai multe bijuterii, cauzând un prejudiciu în valoare de aproximativ 10.000 de lei.

De asemenea, în data de…

Citește mai mult pe Ardeal24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Volei Alba Blaj a învins Prometey Dnipro din Ucraina și merge în semifinalele Cupei CEV. VICTORIE muncită pentru Campiona României

Publicat

volei alba blaj e1675880865738 1000x600.jpg

Victorie muncită pentru Volei Alba Blaj într-un meci decisiv pentru menținerea în Grupa B din Liga Campionilor. Volei Alba Blaj a întâlnit miercuri seară campioana Ucrainei SC Prometey Dnipro, într-un meci contând în Liga Campionilor și hotărâtor pentru calificarea în semifinalele Cupei CEV. 

Meciul a început la ora 19.00 și s-a desfășurat la Sala Polivalentă din Târgu Mureș s-a terminat cu victoria echipei din Blaj cu scorul de 3-1. Scorul pe seturi a fost următorul: set 1: 25 – 23 , set 2:  25 – 20, set 3: 24 – 26, set 4 25 – 16.

Voleibalistele din…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe