Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Iarnă în toată regula la Bâlea Lac: Strat de zăpadă de 16 centimetri. Recomandările salvamontiştilor pentru turiști

Publicat

iarna la balea lac sursa foto serviciul public judetean salvamont sibiu

La doar două săptămâni de la începutul toamnei, la Bâlea Lac este iarnă în toată regula. Stratul de zăpadă măsoară 16 centimetri, la peste 2.000 de metri altitudine, în munţii Făgăraş.

Salvamontiştii sibieni recomandă turiştilor care ajung ]n zonă să fie echipați de iarnă. Stratul de zăpadă a ajuns la 16 centimetri în zonă, potrivit meteorologilor.

„Având în vedere temperaturile scăzute din ultima perioadă, precum şi intensificarea precipitaţiilor din zona montană, vă recomandă să vă informaţi despre starea vremii înainte de a porni la drum şi să vă echipaţi corespunzător. Momentan la altitudini de 2.000 m exista un strat consistent de zăpadă”, a anunţat şeful Salvamont Sibiu, Dan Popescu.

Iarnă în toată regula la Bâlea Lac.Sfaturi pentru turiști

Turiştii care ajung în zona Bâlea au nevoie de geci împotriva vântului, pelerină de ploaie, lanternă, sticlă de apă, baton energizant. De asemenea sunt utile o baterie externă pentru telefon şi aplicaţiile SALVAMONT şi „Anii Drumeţiei” instalate pe mobil.

iarna la balea lac sursa foto serviciul public judetean salvamont sibiu2

iarna la balea lac sursa foto serviciul public judetean salvamont sibiu2

„La altitudini de peste 1.600 m vă sfătuim să folosiţi echipament adecvat sezonului de iarnă şi să aveţi în rucsac următoarele lucruri: o geacă împotriva vântului, o bluza călduroasă şi o pelerină de ploaie; folie de supravieţuire; lanternă frontală; baterie externă pentru telefon sau sa economisiţi bateria telefonului; o sticlă de apă şi baton energizant. De asemenea vă recomandăm să aveţi instalată aplicaţia SALVAMONT instalată pe telefon şi aplicaţia „Anii Drumeţiei” unde puteţi găsi trackul (traseul n.r.) tuturor traseelor turistice omologate din Judeţul Sibiu”, a adăugat şeful Salvamont Sibiu, Dan Popescu.

Accesul la Bâlea Cascadă se face în condiţii de iarnă, pe Transfăgărăşan. De la Bâlea Cascadă, până la Bâlea Lac se poate merge atât cu maşina pe Transfăgărăşan, dar şi cu telecabina.

Agerpres

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EDUCATIE

Miercuri, 5 octombrie – zi liberă pentru elevi și profesori, de Ziua Mondială a Educației. Când va fi prima vacanță din anul școlar 2022-2023

Publicat

scoala elevi generic ebihoreanul 23062022 1.jpg

Miercuri, 5 octombrie, este zi liberă pentru elevi și profesori. În data de 5 octombrie se sărbătorește Ziua Mondială a Educației, zi care, potrivit legii, este nelucrătoare în învățământ.

Prin urmare, în data de 5 octombrie nu se fac cursuri.

Până la sfârșitul anului 2022, elevii și profesorii vor mai beneficia de încă cinci zile libere, respectiv în data de 30 noiembrie, de Sfântul Apostol Andrei, în 1 Decembrie, de Ziua Națională a României, precum și de Crăciun – zilele de 25, 26 și 27 decembrie.

Peste două săptămâni, va fi prima vacanță din anul școlar 2022-2023. De sâmbătă, 22 octombrie, elevii intră în vacanță de o săptămână, până în 30 octombrie inclusiv.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Viscol și zăpadă pe Transalpina. Drumarii au intervenit pentru a curăța o porțiune de drum

Publicat

viscol transalpina

Transalpina, drumul aflat la cea mai mare altitudine din țara noastră, este acoperită cu zăpadă. Este viscol, ceață și vizibilitate redusă sub 50 de metri.

Cristi Tudor, reprezentant al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova, spune că pe DN 67C, între kilometri 35 și 55 este viscol.

Drumul e acoperit cu zăpadă de 5-6 centimetri, iar ceața reduce vizibilitatea sub 50 de metri.

Drumarii intervin cu un utilaj cu lamă și material antiderapant și o mașină de intervenție.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Acțiune de control a inspectorilor de la Protecția Consumatorilor, în Capitală. Activitatea unei piețe volante, oprită temporar

Publicat

control anpc bucuresti

Comisarii de la Protecția Consumatorilor au realizat o acțiune de control la piața volantă amplasată pe platoul Academiei Militare din Capitală, administrate de operatorul economic SC MCA Family Market SRL și la depozitul acesteia, punctul de lucru al operatorului economic SC Tradiționalul Prod MCA SRL.

În urma neregulilor constatate, în timpul verificărilor, comisarii CPCMB au dat amenzi contravenționale în valoare de 35.000 lei și au dispus oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a produselor alimentare cu deficiențe, preccum și oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea deficiențelor constatate.

Instituția a propus închiderea temporară a unității pe o perioadă de până la 6 luni, pentru ambele locații.

Neregulile constatate la deposit au fost: depozitarea produselor într-un spațiu insalubru, cu aspect deteriorate, cu pereții încărcați cu praf, cu pânze de păianjeni și gândaci, cu paviment denivelat încărcat de praf; depozitarea în vederea comercializării a unor produse alimentare vrac, proaspete, în navete murdare din plastic și depozitate în frigider cu rugină pe toată suprafața; depozitarea în vederea comercializării a unor produse alimentare ambalate în borcane fără eticheta și depozitată în frigider nefuncțional, încărcat de rugină și praf; depozitarea în vederea comercializării a unor produse alimentare,congelate, ambalate în pungi din plastic fără elemente de identificare, cu arsuri de congelare (depozitate în lăzi congelator, cu încărcătură masivă de gheață, rugină); depozitarea în vederea comercializării a unor produse alimentare cu aspect de produse alterate, vechi; depozitarea în vederea comercializării a unor băuturi alcoolice artizanale ambalate în bidoane din plastic și damigene din sticlă, fără elemente de identificare, depozitate direct pe pavement.

La piața volantă, ANPC a constatat comercializarea unor produse alimentare similare cu cele aflate în depozit, comercializare la temperatura mediului ambiant a produselor din carne, prezența insectelor în vitrinele de prezentare a produselor alimentare, precum și folosirea unor agregate frigorifice cu uși glisante depreciate, neasigurându-se astfel etanșeitatea.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

Vreme frumoasă, cu temperaturi generoase și puține ploi. Prognoza meteo pe patru săptămâni, în perioada 3 – 31 octombrie

Publicat

toamna 2
sursa foto: Andreea Bedelean

Administrația Națională de Meteorologie a emis estimarea valorilor termice și a precipitațiilor pentru următoarele patru săptămâni, în perioada 3 octombrie – 31 octombrie.

În prima parte a intervalului, temperaturile vor fi ușor mai ridicate decât normalul perioadei. Meteorologii estimează că vor fi puține ploi. Apoi, după jumătatea lunii, temperaturile vor fi în general apropiate de cele normale pentru data din calendar.

Prognoza meteo pe patru săptămâni. Săptămâna 03.10.2022 – 10.10.2022

Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână în toate regiunile, posibil ușor mai ridicate în nord-estul țării.

Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile extracarpatice.

Prognoza meteo pe patru săptămâni. Săptămâna 10.10.2022 – 17.10.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea estică a țării.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în regiunile sudice, dar și local excedentare în cele nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Prognoza meteo pe patru săptămâni. Săptămâna 17.10.2022 – 24.10.2022

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile estice și sud-estice.

Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile sudice și sud-estice, dar și local excedentar în extremitatea de nord-vest a țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo pe patru săptămâni. Săptămâna 24.10.2022 – 31.10.2022

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în majoritatea zonelor țării.

Citește mai departe