Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Iarnă în toată regula la Bâlea Lac: Strat de zăpadă de 16 centimetri. Recomandările salvamontiştilor pentru turiști

Publicat

iarna la balea lac sursa foto serviciul public judetean salvamont sibiu

La doar două săptămâni de la începutul toamnei, la Bâlea Lac este iarnă în toată regula. Stratul de zăpadă măsoară 16 centimetri, la peste 2.000 de metri altitudine, în munţii Făgăraş.

Salvamontiştii sibieni recomandă turiştilor care ajung ]n zonă să fie echipați de iarnă. Stratul de zăpadă a ajuns la 16 centimetri în zonă, potrivit meteorologilor.

„Având în vedere temperaturile scăzute din ultima perioadă, precum şi intensificarea precipitaţiilor din zona montană, vă recomandă să vă informaţi despre starea vremii înainte de a porni la drum şi să vă echipaţi corespunzător. Momentan la altitudini de 2.000 m exista un strat consistent de zăpadă”, a anunţat şeful Salvamont Sibiu, Dan Popescu.

Iarnă în toată regula la Bâlea Lac.Sfaturi pentru turiști

Turiştii care ajung în zona Bâlea au nevoie de geci împotriva vântului, pelerină de ploaie, lanternă, sticlă de apă, baton energizant. De asemenea sunt utile o baterie externă pentru telefon şi aplicaţiile SALVAMONT şi „Anii Drumeţiei” instalate pe mobil.

iarna la balea lac sursa foto serviciul public judetean salvamont sibiu2

iarna la balea lac sursa foto serviciul public judetean salvamont sibiu2

„La altitudini de peste 1.600 m vă sfătuim să folosiţi echipament adecvat sezonului de iarnă şi să aveţi în rucsac următoarele lucruri: o geacă împotriva vântului, o bluza călduroasă şi o pelerină de ploaie; folie de supravieţuire; lanternă frontală; baterie externă pentru telefon sau sa economisiţi bateria telefonului; o sticlă de apă şi baton energizant. De asemenea vă recomandăm să aveţi instalată aplicaţia SALVAMONT instalată pe telefon şi aplicaţia „Anii Drumeţiei” unde puteţi găsi trackul (traseul n.r.) tuturor traseelor turistice omologate din Judeţul Sibiu”, a adăugat şeful Salvamont Sibiu, Dan Popescu.

Accesul la Bâlea Cascadă se face în condiţii de iarnă, pe Transfăgărăşan. De la Bâlea Cascadă, până la Bâlea Lac se poate merge atât cu maşina pe Transfăgărăşan, dar şi cu telecabina.

Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO: Un urs mare, rănit, a pus pe jar autoritățile din Alba. Situație periculoasă, la 250 de metri de un cartier de case

Publicat

video: un urs mare, rănit, a pus pe jar autoritățile

Un urs rănit a pus pe jar toate autoritățile din Alba Iulia. În baza unei legislații clare, toate instituțiile statului sunt nevoite să păzească un tufiș în care s-a refugiat un urs rănit. Un pericol real, din cauza faptului că se afla la nici 250 de metri de un cartier de case. 

În aceste cazuri situația este una complicată, deoarece nu se poate interveni în forță, decât dacă animalul atacă și viața cuiva este pusă în pericol. 

S-a întâmplat joi, 25 aprilie, la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Strada Uliului din Cluj-Napoca o ia din nou la vale. S-a turnat asfalt care a crăpat. Restricții de circulație

Publicat

uliu 3 e1714033683142.jpg

O bucată din strada Uliului din Cluj-Napoca s-a surpat miercuri dimineață, iar autoritățile locale au intervenit de urgență și au turnat un strat de asfalt.

Dar, surpriză, asfaltul turnat s-a crăpat joi dimineață, asfel că în zonă traficul a fost restricționat și s-au montat jaloane în zona afectată.

O soluție tehnică greșită

”Nu știm cine a decis să se toarne asfalt peste o surpătură, dar a fost o decizie proastă. Acum s-a crăpat și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Tânără dintr-o comună din Alba, prinsă la volan cu permisul suspendat. Polițiștii i-au deschis dosar penal

Publicat

tânără dintr o comună din alba, prinsă la volan cu permisul

O tânără din comuna Vidra s-a ales cu dosar penal după ce a condus cu permisul suspendat. Polițiștii au oprit-o în trafic, la Câmpeni.

Potrivit IPJ Alba, în 25 aprilie, în jurul orei 1.00, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Orașului Câmpeni au depistat o tânără de 21 de ani, din comuna Vidra, județul Alba, în timp ce conducea un autoturism, pe raza orașului Câmpeni.

Aceasta avea permisul de conducere suspendat.

Față de tânără, cercetările sunt…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Sute de mașini de transport persoane sau marfă, verificate de Poliția Alba, în ultimele 48 de ore. Amenzi și permise reținute

Publicat

sute de mașini de transport persoane sau marfă, verificate de

Sute de mașini de transport persoane sau marfă au fost verificate de Poliția Rutieră Alba, în perioada 23-24 aprilie. A fost organizată acțiune RoadPol. Polițiștii au dat peste 70 de amenzi și au reținut permise. A fost prins și un șofer care conducea băut.

Potrivit IPJ Alba, polițiștii rutieri au verificat autovehiculele destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri. De asemenea, au fost controlate și cele destinate transportului…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe