EVENIMENT
FOTO: Imagini de groază din două hoteluri de 5 stele din București. Produse expirate, mizerie și insecte
Produse expirate, mizerie, insecte, ustensile de bucătărie folosite sau arse au fost găsite în două hoteluri de 5 stele din București.
Amenzile ajung la 35.000 de lei. Serviciile au fost oprite la unul dintre acestea până la rezolvarea problemelor.
Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) București-Ilfov a verificat, vineri, hotelurile de cea mai înaltă clasificare din Capitală, atât în spațiile de cazare, cât și în cele de alimentație publică.

Ce au constatat inspectorii de la Protecția Consumatorului
În urma acestor acțiuni, au fost constatate, la două dintre aceste unități, următoarele deficiențe:
– depozitarea, în blocul alimentar, fără respectarea condițiilor de temperatură recomandate de producător (mai puțin de -18*C), a unor materii prime care urmau să fie utilizate în procesul de fabricație, destinate consumului uman
– existența în depozit a unor produse alimentare fără a avea precizate elementele de identificare și data limită de consum
– existența în depozit a unor produse cu data limită de consum depășită
– constatarea unor modificări organoleptice evidente la produse alimentare destinate consumului uman, aflate în depozit (produse cu suprafață mâzguită, culoare modificată sau miros înțepător de produs alterat)
– realizarea decongelării la temperatura mediului ambiant
– folosirea unor rastele si ustensile de bucătărie, uzate, rupte, cu arsură în strat gros, depreciate

– igienizarea precară a spațiilor de lucru, a aparatului de înfoliat și a spațiilor frigorifice
– lipsa graficului de schimbare a uleiului de prăjire
– lipsa informării complete referitoare la alergeni si a faptului că produsul provine dintr-unul decongelat
– utilizarea bureților de sârmă și a coșurilor de gunoi fără capac, în bucătărie
– prezența insectelor
– folosirea unor agregate frigorifice cu grătare cu vopsea exfoliată și zone cu rugină, chedere rupte, neigienizate, sistem de ventilație neigienizate, cu depuneri grosiere
– folosirea etichetelor prăjiturilor expuse în vitrină, fără a avea traducere în limba română
– în camerele destinate cazării s-a constatat: prezența de fire de păr și pete pe așternuturi, precum și existența praf ului pe noptiere și în baie.
Cele două hoteluri au primit amenzi în valoare de 35.000 de lei.
La un hotel comisarii au dat avertisment și au dispus oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea deficiențelor constatate, precum și oprirea definitivă de la comercializare a peste 200 de kg de produse alimentare, în valoare de 4.700 de lei.
(sursa: Mediafax)
20 de rețete și câteva curiozități din bucătării etnice: Fundația Arta, în parteneriat cu site-ul EthnicMarket.ro, anunță lansarea unei serii de 20 de rețete etnice filmate în comunități din România.
Rețetele pot fi vizionate pe canalul de YouTube EthnicMarket.ro:

Lista comunităților vizitate include minorități vechi din România (secui, șvabi, armeni, slovaci etc.), dar și minorități noi, stabilite aici în…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Comandament de iarnă la Prefectura Cluj. Cât suntem de pregătiți. Forna: Împreună, vom trece cu bine peste acest sezon rece
Prefectul județului Cluj, Maria Forna, a convocat marți ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Cluj pentru a discuta Planul general de măsuri pentru creșterea gradului de siguranță pe timpul sezonului rece.
Au fost evaluate și aprobate Planurile de intervenție pentru sezonul de iarnă 2025-2026, pe drumurile din județ, inclusiv la Aeroportul Internațional Cluj.
Stocuri de…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
MAI extinde proiectul E-Sigur: camerele video din localități, conectate la sistem. Amenzi pe baza imaginilor. Următorul pas, AI
Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a anunțat semnarea unui proiect de OUG pentru dezvoltarea ,,Sistemului E – Sigur – Sistem Integrat de Monitorizare Rutieră”.
Potrivit acestuia, se va schimba radical monitorizarea traficului rutier și sancționarea indisciplinaților care pun în pericol pietonii și participanții la traficul rutier.
Colectarea imaginilor din trafic, extinsă prin conectarea la sistem a camerelor video din localități
”De la începutul anului 2025…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Ce trebuie să mâncăm pentru a asigura echilibrul intestinal. Alimentele recomandate și sfatul medicului nutriționist
Ce trebuie să mâncăm pentru a asigura echilibrul intestinal. Chefirul și untul sunt în fruntea listei. Problemele la nivel intestinal se pot manifesta sub forma de digestie dificilă, oboseală și infecții repetate.
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a publicat un mesaj pe Facebook prin care explică modul în care apar și se manifestă problemele la nivel intestinal.
„Digestie dificilă, oboseală, infecții repetate…cauza ar putea fi disbioza, un dezechilibru la nivel intestinal….
Citește mai mult pe Alba24.ro


