Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Imagini șocante. Cum arată Piața Huanan din Whunan, locul de unde ar fi izbucnit epidemia provocată de virusul chinezesc

Publicat

piata china

Piaţa Huanan din metropola Whunan, aflată în Centrul Chinei, este considerată epicentrul virusului ucigaș, iar mai multe surse oficiale susțin că de aici a izbucnit de fapt epidemia.

piata China

În această piață, care a fost închisă luna trecută, se vindeau multe alte specii de animale, în afară de pești și fructe de mare. Chiar directorul Centrului Naţional de Prevenirea şi Control al Bolilor, Gao Fu, a recunoscut că aici se vindeau ilegal animale precum vulpi, crocodili, lup și chiar șobolani.

piata china

La o simplă căutare pe Google Maps, pe internet se pot găsi imagini care arată condițiile în care se desfășura comerțul în piața respectivă.

piata china

Jurnaliștii agenției de presă AFP au făcut publică broșura de promovare a pieței Huanan, în care erau trecute diversele sortimente de produse comercializate acolo:  ”Îngheţat şi livrat la uşa dumneavoastră direct din abator”, scrie în broşură, care oferă spre vânzare diverse animale vii, precum şobolani, vulpi, crocodili, pui de lup, salamandre uriaşe, şerpi, păuni, porci spinoşi sau carne de cămilă.

piata china

Chinezii se mândresc să mănânce ”tot ce are patru picioare, cu excepţia meselor, tot ceea ce înoată, cu excepţia bărcilor şi tot ceea ce zboară, cu excepţia avioanelor”, inclusiv specii rare, apreciate pentru presupusele lor proprietăţi terapeutice.

piata china

Potrivit specialiștilor în protecția mediului, aceste opţiuni gastronomice prezintă riscuri pentru sănătatea umană. Circa 70% dintre noile boli infecţioase provin de la animale sălbatice, iar pieţele sunt locurile ideale de unde virusurile se pot răspândi la oameni.

Reamintim că numărul deceselor provocate de coronavirus a crescut la 81 în China, iar numărul total de cazuri de îmbolnăvire confirmate a ajuns la 3000, a anunțat comisia națională de sănătate din China într-un comunicat pe site-ul său web.

Conform ultimelor date, în afară de China, până acum se mai înregistrează opt persoane infectate în Thailanda, cinci în SUA şi în Australia, câte patru în Singapore, Malaezia, Taiwan, Franţa şi Japonia, trei în Coreea de Sud, două în Vietnam, câte unul în Nepal şi Canada.

Simptomele noului coronavirus sunt, în multe cazuri, similare cu cele ale unei răceli, dar pot fi însoţite de febră şi oboseală, tuse uscată şi dispnee (dificultate în respiraţie).

 

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Codul rutier aduce modificări pentru motocicliști. Aceștia „scapă” de trusa medicală, extinctor și triunghiul reflectorizat

Publicat

motociclist pixabay.com .jpg

Modificări pentru motocicliști în Codul rutier. Aceștia nu mai sunt obligați să aibă trusă medicală, triunghiuri reflectorizante și extinctor.

Aceste modificări ssunt valabile din 13 aprilie și se aplăcă și celor care circulă pe scutere sau mopede.

Codul rutier aduce modificări pentru motocicliști. Aceștia „scapă” de trusa medicală, extinctor și triunghiul reflectorizat

Până în prezent, în Codul rutier nu se făcea distincție între…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Horoscop săptămâna 15-21 aprilie. Ce spun astrele despre relații, bani, sănătate și profesie pentru fiecare zodie

Publicat

horoscop săptămâna 15 21 aprilie. ce spun astrele despre relații, bani,

Horoscop săptămâna 15-21 aprilie: Ce spun astrele despre relații, bani, sănătate și profesie pentru fiecare zodie în parte. 

Horoscopul are 12 semne zodiacale, fiecare asociat cu un anumit interval de date în calendarul anului.

Horoscop 2024. Previziuni și predicții pentru fiecare zodie: Sănătate, dragoste, schimbări importante și luni favorabile

Zodiacul este un sistem de clasificare astrologică care împarte cerul în 12 sectoare egale, numite semne zodiacale sau zodii,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. U Cluj – Petrolul, 1-2. Clujenii, învinși pe teren propriu, ratează șansa de a urca pe prima poziție din play-out

Publicat

u cluj petrolul 2.jpg

„U” Cluj și Petrolul Ploiești s-au întâlnit astăzi, 13 aprilie, pe Stadionul Cluj Arena în etapa a patra din play-out-ul Superligii României. Partida s-a încheiat cu victoria „șepcilor roșii” care urcă pe primul loc în play-out.

U Cluj – Petrolul, 1-2. Clujenii, învinși pe teren propriu, ratează șansa de a urca pe prima poziție din play-out

Echipele de start

„U” Cluj: 
Gertmonas – Oancea, Masoero, Thalisson Kelven, Roger – Rus,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Programul de guvernare AUR a fost prezentat de către specialiștii care au lucrat la el!

Publicat

petrisor peiu program de guvernare aur.jpg

Specialiștii care au lucrat la programul de guvernare propus de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) au prezentat vineri, 12 aprilie, în cadrul unui eveniment organizat la Grand Hotel București, mai multe măsuri care apar în acesta.

AUR a ales să prezinte măsuri ale programului de guvernare prin specialiștii care au lucrat la implementarea acestuia, pentru că, de prea mult timp, de 34 de ani, politicienii au decis pentru români.

A venit vremea ca acum să…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe