Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Impact frontal între două autoturisme în Zalău. Două persoane au fost rănite. Traficul este blocat

Publicat

Un accident rutier a avut loc sâmbătă seara, în localitatea Zalău la ieșire spre localitatea Panic, județul Sălaj. Impact frontal între două autoturisme. Două persoane au fost rănite.

Din primele verificări, în evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme din care a rezulat vătămarea coroporală a două persoane.

Potrivit ISU Sălaj, unul dintre șoferi a fost extras din autoturism și este conștient iar în cel de-al doilea autoturism șoferul nu necesită îngrijiri medicale.

Circulatia este blocată pe ambele sensuri pe DN1F, zona sensului giratoriu ce face lagătura cu centura.

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

Viitorii șoferi ar putea da examenul cu examinatori, nu doar cu polițiști

Publicat

permis.jpg

Asipranții la un permis de conducere ar putea da examenul cu examinatori autorizați, nu doar cu polițiști. Este cee ace prevede un proiect de lege depus de UDMR.

Conform proiectului de lege, Autoritatea Rutieră Română (ARR), organ tehnic al Ministerului Transporturilor, va fi responsabilă pentru examinarea candidaţilor. Pentru a obţine o autorizaţie de examinator, persoana respectivă trebuie să deţină permis de conducere pentru categoria B de cel puţin trei ani, să nu fi avut permisul de conducere anulat sau suspendată exercitarea dreptului de conducere a autovehiculelor în ultimii trei ani. O altă condiţie este să nu desfăşoare activităţi în cadrul unei şcoli de conducători auto şi trebuie să urmeze cursul de formare iniţială.

Viitorii șoferi ar putea da examenul cu examinatori, nu doar cu polițiști: ce spune Benedek Zakarias, inițiatorul proiectului

Viceliderul grupului parlamentar UDMR din Camera Deputaţilor Benedek Zakarias, iniţiatorul propunerii legislative, susţine că actul normativ este necesar în condiţiile în care Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) nu poate efectua examenele în ritmul necesar din cauza lipsei de personal, iar candidaţii trebuie să aştepte luni de zile pentru a obţine o programare la proba practică.

„Iniţiativa noastră are ca scop transparentizarea actualului sistem de reglementare şi facilitarea procedurilor administrative pentru obţinerea permisului de conducere”, a argumentat deputatul UDMR, potrivit unui comunicat de presă.

Viitorii șoferi ar putea da examenul cu examinatori, nu doar cu polițiști: cine rămâne autoritatea competentă de testare pentru proba teoretică

El a mai arătat că pentru a obţine autorizaţie de examinator pentru categoriile C sau D, pe lângă condiţiile de mai sus, persoana trebuie să aibă cel puţin 5 ani experienţă în categoria de vehicule pentru care solicită atestarea sau să promoveze testul de evaluare teoretică şi practică.

„Prin această modificare eliminăm posibilitatea ca un agent de poliţie, după trei ani de experienţă în domeniu, să examineze pentru orice categorie de autovehicule, aşa cum este în prezent”, a precizat Benedek Zakarias.

Viceliderul UDMR a subliniat că Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor va rămâne, în continuare, autoritatea competentă de testare pentru proba teoretică, de emitere a permiselor de conducere şi de evidenţă a acestora, în timp ce Autoritatea Rutieră Română va fi desemnată doar pentru desfăşurarea probei practice şi autorizarea examinatorilor.

Viitorii șoferi ar putea da examenul cu examinatori, nu doar cu polițiști: prevederi în ceea ce priveşte procedurile administrative pentru obţinerea permisului de conducere

Propunerea legislativă elaborată de grupul UDMR conţine, de asemenea, o serie de prevederi în ceea ce priveşte procedurile administrative pentru obţinerea permisului de conducere. Astfel, dacă propunerea va fi votată, nu ar mai fi obligatorie efectuarea ambelor probe în aceeaşi localitate, în sensul în care candidaţii, în funcţie de reşedinţa lor, de localitatea unde sunt angajaţi sau studiază, îşi vor putea alege un centru de examinare diferit pentru susţinerea probei. Totodată, la proba practică, instructorul ar fi obligat să fie prezent în autovehicul, să asiste candidatul pentru a supraveghea desfăşurarea examenului. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Putin a semnat legea prin care anexează patru regiuni ucrainene

Publicat

putin a semnat legea prin care anexează patru regiuni ucrainene

Președintele rus Vladimir Putin a semnat miercuri o lege prin care anexează în mod oficial patru regiuni ucrainene controlate parțial de Rusia.

Rusia anexează aproximativ 18% din teritoriul Ucrainei

Deputații ruși au aprobat marți în unanimitate legislația care va absorbi la nivel federal regiunile ucrainene Kherson, Zaporizhzhia și autoproclamatele Republici Populare Donețk și Luhansk în Federația Rusă, potrivit presei ruse.

Locuitorii din cele patru regiuni au fost recunoscuți oficial ca cetățeni ruși la 30 septembrie, după ce președintele Vladimir Putin a organizat o ceremonie de semnare la Moscova cu reprezentanții regionali din cele patru zone, instalați la Kremlin, scrie FoxNews.

Însă, potrivit postului de știri de stat TASS, ucrainenii care locuiesc în zonele parțial ocupate au la dispoziție o…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Rețetă pentru o alcoolemie mică, în instanță. Șef de poliție săltat pentru o mită de 3.000 de euro

Publicat

mită importantă pentru un oficial român. pe lângă sute de

DNA anunță că a reținut un șef de Poliție din București și un avocat. Primul este acuzat că a primit 3.000 de euro mită de la un șofer praf de beat, al doilea că l-a ajutat.

Procurorii DNA i-au reținut pentru 24 de ore, începând de marți, pe Stoica Ion-Joe, comisar șef de poliție, fost șef al Biroului Accidente Rutiere Soldate cu Victime din cadrul Brigăzii Rutiere Bucureşti, bănuit de trafic de influență și pe un avocat în cadrul Baroului București, suspect de complicitate la trafic de influență.

Rețetă pentru o alcoolemie mică, în instanță. Șef de poliție săltat pentru o mită de 3.000 de euro: influență asupra colegilor săi

Conform procurorilor, în perioada 8 ianuarie 2022 – prezent, Stoica, beneficiind de ajutorul avocatului, ar fi pretins și a primit de la o persoană cercetată pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice având o alcoolemie peste limita legală suma de 3.000 de euro.

În schimbul banilor, ofițerul de poliție ar fi lăsat să se creadă că are influență asupra unor colegi de serviciu și ar fi promis că îi va determina pe aceștia să dispună față de persoana cercetată o soluție de clasare, arată DNA.

Rețetă pentru o alcoolemie mică, în instanță. Șef de poliție săltat pentru o mită de 3.000 de euro: rețeta

Mai mult, Stoica i-ar fi pus la dispoziție persoanei respective “o rețetă” ce cuprindea aspectele pe care aceasta trebuia să le declare astfel încât la efectuarea unui calcul retroactiv al alcoolemiei rezultatul să fie unul inferior limitei care atrage răspunderea penală.

Miercuri, cei doi vor fi prezentați Curții de Apel București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. MEDIAFAX

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: ACCIDENT în Botoșani. Persoană încarcerată, după impactul dintre două autoturisme și o cisternă

Publicat

bot

Un accident rutier s-a produs miercuri dimineață pe drumul național DN 29B, în județul Botoșani.Șoferul unuia dintre autoturismele implicate a rămas încarcerat. Circulația este blocată.

bot

 

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe DN 29B, în localitatea Cătămărești Deal, județul Botoșani, s-a produs un accident rutier în care au fost implicate 2 autoturisme și o cistenă încărcată cu motorină.

Infotrafic menționează că nu sunt scurgeri.

bot2

 

ACCIDENT în Botoșani. Persoană încarcerată, după impactul dintre două autoturisme și o cisternă: coliziune frontală

Vehiculele au intrat în coliziune frontală, ca urmare a unei pătrunderi pe contrasens.

În urma impactului, șoferul unui autoturism a rămas încarcerat.

ACCIDENT în Botoșani. Persoană încarcerată, după impactul dintre două autoturisme și o cisternă: circulație oprită

Circulația rutieră este oprită pe ambele sensuri de mers, desfășurându-se pe rute alternative.

Citește mai departe