Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Impact frontal pe contrasens, din cauza unei depășiri neregulamentare pe DN 22 în județul Tulcea. Trei persoane rănite

Publicat

Trei persoane au fost rănite în urma unui accident rutier produs, duminică seara, pe DN 22-E87 în județul Tulcea, din cauza unei depășiri neregulamentare.

Potrivit IPJ Tulcea, din primele verificări a rezultat faptul că un șofer de 31 de ani din Isaccea, în timp ce conducea un autoturism pe DN22-E87 Tulcea-Isaccea, în zona localității Niculitel s-a angajat in depășirea unui autoturism și a intrat in coliziune cu un autoturism condus de o femeie de 32 de ani, din Tulcea, care se deplasa din sens opus.

În urma accidentului a rezultat rănirea femeii si a doi pasageri din același autoturism.

Ambii conducători posedau permis de conducere și nu se aflau sub influența băuturilor alcoolice.

Cercetarile continuă pentru lămurirea tuturor circumstanțelor producerii accidentului.


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ECONOMIE

Sprijin în valoare de 358 milioane euro pentru IMM-urile din România afectate de pandemie

Publicat

bani

Comisia Europeană a aprobat o schemă românească în valoare de 358 de milioane de euro pentru a sprijini întreprinderile mici și mijlocii afectate de pandemie și de măsurile restrictive din ultima perioadă.

Potrivit unui comunicat al CE, sprijinul public a fost aprobat în temeiul cadrului temporar privind ajutoarele de stat. Astfel, ajutorul va fi acordat sub formă de subvenții directe pentru investiții în activități productive, până la o sumă maximă de 1 milion de euro pe beneficiar.

Schema va fi deschisă IMM-urilor care își desfășoară activitatea în sectoarele afectate de epidemia de coronavirus, precum industria prelucrătoare, construcțiile, comerțul cu ridicata și cu amănuntul, repararea autovehiculelor și motocicletelor, transportul și depozitarea.

Pentru a fi eligibile, firmele trebuie să fi fost înființate în România până la 31 decembrie 2018 și trebuie să fi înregistrat profituri din exploatare pe parcursul anului 2019.

„Se preconizează că schema va aduce beneficii unui număr de 4.000 de societăți. Comisia a constatat că schema românească respectă condițiile prevăzute în cadrul temporar.

În special, ajutorul nu va depăși 1,8 milioane EUR per beneficiar și se acordă până la 31 decembrie 2021.

Comisia a concluzionat că măsura este necesară, adecvată și proporțională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru, în conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din TFUE și cu condițiile prevăzute în cadrul temporar”, a transmis CE.
(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Poluare cu păcură în portul Midia Năvodari: Un furtun s-a spart în timpul descărcării unei nave

Publicat

midia

Poluare în portul Midia Năvodari după ce în noaptea de miercuri spre joi furtunul cu care se descărca păcura de pe o navă s-a spart.

Potrivit Ministerului Mediului, incidentul a avut loc la ora 2.00 în timpul descărcării navei Angi, încărcată cu păcură, care se afla în dana 4 Midia Năvodari, județul Constanța.

Unul din furtunurile de descărcare ale terminalului s-a spart și a rezultat o poluare cu păcură de circa 1 tonă, din care 80% s-a scurs pe mal și 20% între navă și cheu.

midia1

Personalul terminalului ajutat de echipajul remorcherului de serviciu au început să limiteze răspândirea poluării în apă. A fost anunțat tot personalul disponibil din portul Midia, precum și firma contractată pentru depoluare, pentru a începe activitatea de curățare.

„În acest moment, la fața locului sunt toate instituțiile cu rol de combatere a poluării. Între navă și cheu, pe o lungime de 30 m, lățime de 0.5 m (distanța între navă și cheu) și grosime de aproximativ 2,3 cm, se află o cantitate de păcură de aproximativ 200 de litri. Păcura este compactă și înghețată, datorită temperaturii scăzute”, a anunțat Ministerul Mediului.

Păcura va fi îndepărtată de firmele specializate după plecarea navei. Descărcarea acesteia va fi reluată când va fi posibil și va mai dura încă 24 ore.

midia2

Inspectorii ABA Dobrogea-Litoral sunt la fața locului și urmează să fie aplicate sancțiuni.

(sursa: Mediafax)

sursa foto: Facebook /  Ministerul Mediului – România

Citește mai departe

EVENIMENT

Centru de vaccinare din Sectorul 2, închis. 170 de persoane duse la audieri

Publicat

Arhivă foto

Polițiștii din Capitală au făcut joi 5 percheziții domiciliare și vor pune în aplicare 168 de mandate de aducere emise pe numele unor suspecți, în dosarul care vizează emiterea de certificate false la un centru de vaccinare din Sectorul 2.

Potrivit Poliției Capitalei, polițiștii sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 au făcut joi 5 percheziții domiciliare în București într-un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals informatic.

Totodată, sunt puse în executare și 168 de mandate de aducere emise pe numele unor suspecți, precum și alte 10 pe numele unor martori, ce urmează să fie audiați.

Cercetările în acest caz au demarat în august și vizează, conform polițiștilor, activitatea mai multor funcționari publici, detașați la un centru de vaccinare din sectorul 2.

Aceștia sunt bănuiți că ar fi modificat, fără drept, date informatice implementate în evidența persoanelor vaccinate: „ar fi fost înlocuite datele persoanelor vaccinate impotriva Covid 19 cu ale unor persoane care nu au fost vaccinate în realitate, având ca scop obținerea frauduloasă a documentelor care să ateste vaccinarea”.

În urma perchezițiilor au fost ridicate mai multe mijloace de probă.

Cercetările în acest caz continuă.

Primarul Sectorului 2 al Capitalei, Radu Mihaiu, a anunțat joi dimineața că centrul de vaccinare Neghiniță s-a închis temporar după ce parchetul și poliția au descins la fața locului.

„Începând de azi centrul de vaccinare Neghiniță se închide temporar. Deși în contextul actual e nevoie ca de aer de fiecare centru, suntem forțați să întrerupem activitatea pentru o perioadă. Parchetul, împreună cu Poliția, au descins azi la prima oră pentru a ridica probele de la fața locului. Acest centru a ridicat o serie de suspiciuni privind certificate false. Am alertat imediat autoritățile abilitate, iar azi s-a confirmat că astfel de cazuri s-au repetat”, a scris pe Facebook joi dimineața Radu Mihaiu.

Acesta a anunțat că va dispune schimbarea în integralitate a personalului din această locație.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

Timiș: Un bărbat a murit, iar fiica sa a ajuns la spital după ce s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon

Publicat

tulcea 1

Un bărbat de 66 de ani a fost găsit decedat, miercuri seara, în locuinţa sa din Timişoara, iar fiica lui de 38 de ani – în stare de inconştienţă, fiind transportată la spital.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, cei doi s-au intoxicat cu monoxidul de carbon emanat de flacăra de la aragaz cu care încercaseră să se încălzească.

„Poliţiştii Secţiei 3 Timişoara au fost sesizaţi cu privire la faptul că într-un imobil de pe strada Dumitru Kiriac din Timişoara a fost găsit decedat un bărbat de 66 de ani, iar fiica lui, în vârstă de 38 de ani a fost găsită în stare de inconştienţă. Poliţiştii au constatat, la faţa locului, că cele sesizate se confirmă. A fost întocmit dosar penal in rem pentru ucidere din culpă, iar poliţiştii efectuează cercetări pentru a stabili cauzele şi împrejurările producerii incidentului”, a anunţat Poliţia Timiş.

Pompierii ajunşi la faţa locului pentru a salva victimele au găsit bărbatul decedat, iar fiica a fost transportată la spital, cu insuficienţă respiratorie.

AGERPRES

Citește mai departe