Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Încă o femeie a fost atacată de câini pe câmpul din zona Lacul Morii. Ce amendă a primit stăpânul câinilor

Publicat

caini de lupta 1

Doi câini de luptă au atacat o persoană care se plimba cu câinele ei pe digul de la Lacul Morii. Câinii din rasa Cane Corso, femelă și mascul, scăpaseră din curtea stăpânului și hoinăreau liberi pe câmpul de la Lacul Morii., potrivit ASPA.

Potrivit ASPA; femeia a fost atacată în 14 februarie, în jurul orei 19.00 și ea a povestit că atunci când câinii au văzut-o pe dig au început să alerge spre ea și i-au atacat cățelușa.

caini de lupta 3

„Un cetățean care se plimba de asemenea pe dig i-a sărit în ajutor femeii. Acesteia, cuprinsă de panică, i-a venit ideea să sară dincolo de dig, înspre apă. Din fericire, această decizie impulsivă și riscantă a fost salvatoare. Cei doi Cane Corso i-au urmat, apoi femeia si câinele ei au reușit să sară înapoi, iar cei doi câini de luptă au rămas blocați pe partea cu apa. Cei doi Cane Corso cântăresc în jur de 50-60 de kg fiecare, motiv pentru care aceștia n-au mai putut să sară digul înapoi”, informează ASPA, vineri, pe pagina de Facebook.

Evenimentul a fost sesizat prin 112, iar echipajele ASPA au mers la locul indicat.

cain de lupta 2

Câinii au fost capturați în siguranță de angajații ASPA, în prezența Jandarmeriei, polițiștilor de la Secția 20 Poliție și lucrătorilor de la Poliția Locală Sector 6.

După capturare, câinii au fost verificați la fața locului dacă au microcip de către angajații ASPA. Unul dintrei ei era microcipat și înregistrat în RECS, celălalt nu.

Stăpânul, amendat cu 50 de lei

Informațiile proprietarului au fost furnizate polițiștilor Secției 20, care au contactat proprietarul. Acesta locuia pe strada Drumul la Roșu, chiar pe strada de pe care se intră pe câmpul de la Lacul Morii.

lacul morii caini de lupta

Echipajele ASPA, împreună cu polițiștii Secției 20 și jandarmii au mers acasă la proprietar, pentru a-i înapoia câinii și pentru a fi sancționat, conform OUG 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși.

„Din păcate amenda primită ce poate fi plătită în 15 zile la jumătate din minim, adică 50 de lei, este mult prea mică pentru a contribui la responsabilizarea proprietarului.

Pentru nemicrociparea celui de-al doilea câine amenda ar fi fost de 5.000 lei, însă polițiștii Secției 20 au considerat că nu au competențe să aplice legislația respectivă. Noi le-am solicitat să sesizeze instituția pe care o consideră competentă pentru aplicarea sancțiunii de nemicrocipare a celui de-al doilea câine”, arată ASPA.

lacul morii caini de lupta2

ASPA menționează că animalele nu au ajuns într-un adăpost ASPA, fiind câini cu proprietar, ce a fost identificat încă din seara incidentului.

Potrivit sursei citate, Poliția Locală Sector 6 nu a participat la înapoierea câinilor proprietarului.

sursa mediafax

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. Sănătatea SP Cluj câștig detașat acasă cu Victoria Carei, în Liga a III-a de fotbal

Publicat

sanat 1 1000x600.jpg

Sănătatea SP Cluj a câștigat, vineri, partida cu Victoria Carei din etapa a IX-a a play out-ului seriei a 10-a din Liga a III-a. Meciul s-a încheiat cu 3-0 după ce gazdele au reușit să se impună prin dubla lui Dioszegi și golul lui Dorin Goga.

Prima repriză începe cu o ocazie a gazdelor în minutul 6 al partidei, Goga execută un corner, însă mingea este respinsă de jucătorul oaspeților. La scurt timp Sănătatea SP Cluj primește o lovitură liberă executată…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Românii pot reclama dezinformările deepfake de pe Facebook și TikTok direct la Ministerul Digitalizării

Publicat

românii pot reclama dezinformările deepfake de pe facebook și tiktok

Românii pot reclama dezinformările deepfake de pe platformele online direct la Ministerul Digitalizării. ​Românii vor putea să încarce, pe pagina de internet a Ministerului Digitalizării, sesizări cu privire la conținutul audio/video manipulat digital (deepfake) în scopuri malițioase.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Expoziția de artă vizuală „Metamorfoze Templiere”. Strângere de fonduri în scop caritabil

Publicat

vernisaj 4 1000x600.jpg

Expoziția de artă vizuală „Metamorfoze Templiere”, organizată de Asociația Culturală AREXERA, și-a deschis porțile, joi, la Grand Hotel Napoca.

Expoziția este organizată cu scopul de a susține activitatea Casei de Tip Familial „Maica Domnului”, care aparține Congregației Surorilor Maicii Domnului, din Cluj-Napoca.

vernisajvernisaj

VIDEO FOTO. Expoziția de artă vizuală „Metamorfoze Templiere”, la Grand Hotel Napoca

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Peste 320.000 de cărți funciare înregistrate în Alba. Județul, pe primul loc în Transilvania și pe șase la nivel național

Publicat

peste 320.000 de cărți funciare înregistrate în alba. județul, pe

O.C.P.I. Alba a înregistrat un număr de 321.579 cărți funciare, județul nostru situându-se pe locul șase într-un clasament la nivel de țară și pe locul întâi în Transilvania, a transmisvineri Instituția Prefectului Alba. 

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe