Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Încă un urs lovit de un autoturism, pe E60, în județul Mureș

Publicat

Încă un urs a fost lovit, joi seară, lovit de un autoturism. Accidentul  s-a produs pe E60, în zona localității Găești din județul Mureș.
Update 2: Potrivit unor surse, ursul este în viață. Acesta a fost tranchilizat și apoi transportat la Grădina Zoologică din Târgu Mureș.
Din primele informatii, accidentul a avut loc pe E60, iar ursul a fost grav rănit în urma impactului puternic. Animalul se află în afara părții carosabile.
UPDATE: Mobilizare la locul accidentului, pentru protejarea populației, reducerea pagubelor, cât și pentru salvarea ursului. Din primele informații, se pare că ursul nu a murit în urma accidentului.
Potrivit unui comunicat de presă emis de Instituția Prefectului – Județul Mureș, ”În urma accidentului din această seară dintre localitățile Găești și Bălăușeri, prefectul județului Mureș, Mircea Dușa, a dispus declanșarea procedurilor imediate de intervenție la fața locului, atât pentru protejarea populației, reducerea pagubelor, cât și pentru salvarea ursului, întrucât, din primele informații, ursul era în viață la momentul sesizării.
Intervin reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean, Inspectoratul Județean de Jandarmi, Garda de Mediu, Agenția pentru Protecția Mediului și membrii comitetului local pentru situații de urgență.
La fața locului s-a deplasat și reprezentantul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Mureș care, însoțit de medicul veterinar din zonă, evaluează starea ursului. În paralel, la locul accidentului s-a deplasat și o echipă de la Grădina Zoologică din Târgu Mureș, dotați cu o cușcă specială, în cazul în care ursul poate fi salvat.
Vom reveni cu informații”.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Două sticle de băutură ieftină l-au adus în fața instanței: Bărbat din Alba, trimis în judecată după ce a furat dintr-un Profi

Publicat

două sticle de băutură ieftină l au adus în fața instanței:

Un bărbat din Alba va ajunge în fața instanței și va fi judecat pentru furt calificat. Fapta: a furat două sticle cu băutură ieftină, dintr-un magazin Profi din Blaj.

Fapta s-a petrecut în urmă cu mai bine de un an, iar dosarul a primit ”undă verde” în 26 martie 2024. Bărbatul în cauză va fi judecat de magistrații Judecătoriei Blaj. 

Suma, prejudiciul pe care l-a cauzat prin furtul său este de 37 de lei și 10 bani.

În linii mari, bărbatul a băgat două sticle de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

LISTA telefoanelor pe care nu va mai funcționa WhatsApp din aprilie. Sunt 49 de modele de telefoane mai vechi

Publicat

lista telefoanelor pe care nu va mai funcționa whatsapp din

LISTA telefoanelor pe care nu va mai funcționa WhatsApp din aprilie este disponibilă. Pe o parte dintre telefoanele de pe această listă, aplicația WhatsApp a încetat să funcționeze încă de la 1 ianuarie 2024. 

Pentru altele, această problemă va apărea din aprilie, în fucție de sistemul de operare utilizat.

În total, lista telefoanelor care vor pierde accesul la WhatsApp din 2024, ajunge la 49 de modele.

Aplicația WhatsApp este compatibilă cu aproape toate dispozitivele…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Când au elevii catolici VACANȚA de Paște în 2024

Publicat

sala de clasa.jpg

Paștele catolic se sărbătorește, anul acesta, înaintea celui ortodox, pe 31 martie. Potrivit legislației în vigoare, elevii și profesorii au dreptul la zile libere.

Ministerul Educației a comunicat inspectoratelor școlare că elevii catolici nu au obligația participării la cursuri în perioada 29 martie – 2 aprilie. Adică vor avea liber vineri, luni și marți, scrie Alba24.ro.

Când au elevii catolici VACANȚA de Paște în 2024

În ceea ce-i privește pe…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Andrei Haneș, taragotistul din Alba, a luat locul I la Festivalul Național ”Florile Ceahlăului”. O doină a cucerit jurații

Publicat

video: andrei haneș, taragotistul din alba, a luat locul i

Andrei Haneș, tânărul taragotist din Alba, a cucerit jurații Festivalului Național ”Florile Ceahlăului”. Acesta a obținut locul I, la secțiunea instrumente populare.

Muzicianul a declarat pentru alba24.ro că o doină a fost cea care i-a încântat pe jurați.

La preselecții, pentru festivalul național s-au înscris în jur de 200 de concurenți. Au fost selectați 85, dar în gală au intrat doar 25 de muzicieni.

Andrei și-a luat taragotul și a mers la Piatra Neamț.

Pe…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe