Connect with us

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Incendiu în județul Satu Mare. O cabană a fost distrusă de flăcări

Publicat

Un incendiu a izbucnit, vineri la amiază la o cabană de lemn aflată în zona Bercu Roșu din județul Satu Mare.

Potrivit ISU Satu Mare, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Someș ” al județului Satu Mare, a fost alertat să intervină, în jurul orei 14.00, la un incendiu izbucnit la o cabană de lemn în zona Bercu Roșu.

Incendiul a fost lichidat în totalitate fără risc de propagare în vecinătăți.

Nu au fost constatate victime.

incendiu sm

Apelantul la numărul unic pentru apeluri de Urgență 112, a fost un vecin din apropiere.

incendiu sm1

Suprafața cabanei era de aproximativ 15 metri pătrați, s-a salvat cabana învecinată și materialul lemnos din curte.

La fața s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă cu 10 cadre militare și Serviciul Județean de Ambulanță.

Cauza probabilă a incendiului a fost de natura electrică. (Scurtcircuit)

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Peste 150 de hectare de vegetaţie, incendiate în apropiere de Sulina

Publicat

incendiu 2

Circa 150 de hectare de vegetaţie ard, luni seara, în apropiere de oraşul Sulina, Delta Dunării, iar salvatorii Pichetului de Pompieri Crişan intervin cu două ambarcaţiuni pentru limitarea flăcărilor.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta a anunţat că incendiul a fost monitorizat de agenţii Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, iar în urma evaluării s-a stabilit că momentan nu există pericolul de extindere, acesta manifestându-se într-o zonă inundabilă.

„Cinci subofiţeri din cadrul Pichetului de Pompieri Crişan asigură măsuri de protecţie în caz de necesitate la locuinţele aflate în apropierea focarelor, dar şi pentru a monitoriza şi a împiedica răspândirea incendiului peste canalele ce îl delimitează. Incendiul se dezvoltă în zona canalului Bărbosu intersecţie cu canalul Cardon cu extindere către Mila Marină 2”, a precizat ISU Delta.

Instituţia aminteşte că incendierea vegetaţiei uscate este interzisă în Delta Dunării, astfel de acţiuni putând avea urmări deosebit de grave pentru viaţa locuitorilor, a bunurilor acestora şi a habitatelor naturale.

Potrivit sursei, până în prezent, nu au fost înregistrate victime.

Agerpres

Citește mai departe

AUTO

Înmatriculările noi de vehicule destinate transportului pasagerilor au scăzut cu 12,3%, în T4 din 2022

Publicat

coada masini
Arhivă foto

Înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au scăzut cu 12,3% în trimestrul IV 2022 faţă de trimestrul IV 2021, iar înmatriculările noi de vehicule pentru transportul mărfurilor s-au redus cu 7,2% în perioada menţionată, arată datele publicate, vineri, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În trimestrul IV 2022, ponderea înmatriculărilor noi de autoturisme second hand importate în total înmatriculări noi de autoturisme a fost de 68,3%, în scădere cu 5 puncte procentuale faţă de acelaşi trimestru al anului 2021.

În trimestrul IV 2022, comparativ cu trimestrul IV al anului 2021, înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au înregistrat creşteri la categoria autobuze şi microbuze cu 54,9% şi la categoria mopede şi motociclete cu 12,5% şi o scădere la categoria autoturisme cu 13,1%.

În ceea ce priveşte înmatriculările noi de vehicule rutiere noi pentru transportul pasagerilor, au fost înregistrate creşteri la toate categoriile astfel: la categoria autobuze şi microbuze cu 78,9%, la categoria mopede şi motociclete cu 23,9% şi la categoria autoturisme cu 3,4%.

Referitor la înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor au fost înregistrate scăderi la categoria autocamioane (inclusiv vehicule rutiere pentru scopuri speciale) cu 17,2% şi creşteri la categoria autotractoare cu 11,2% şi la categoria remorci şi semiremorci cu 3,3%.4.

Înmatriculările noi de vehicule destinate transportului pasagerilor au scăzut cu 12,3%, în T4 din 2022. Vehiculele conforme cu norma europeană Euro 3 au predominat pentru categoria autocamioane în proporţie de 29,3%

Înmatriculările noi de vehicule rutiere noi pentru transportul mărfurilor au înregistrat creştere la categoria autotractoare cu 45,1% şi scăderi la categoria autocamioane (inclusiv vehicule rutiere pentru scopuri speciale) cu 12,8% şi la categoria remorci şi semiremorci cu 0,6%.

Faţă de trimestrul III 2022, în trimestrul IV 2022, înmatriculările noi de vehicule rutiere au înregistrat scădere cu 12,5% la vehiculele pentru transportul pasagerilor şi cu 10,9% la vehiculele pentru transportul mărfurilor.

Vehiculele rutiere clasificate în conformitate cu Normele europene de poluare, înmatriculate în circulaţie, cuprindeau, la sfârşitul trimestrului IV 2022, în proporţie de 59,9%, vehicule cu normele de poluare Euro 4, Euro 5 sau Euro 6 şi în proporţie de 11,5%, vehicule cu norma de poluare Non-Euro.

Pentru categoria autoturisme, cea mai însemnată pondere a fost deţinută de vehicule conforme cu norma europeană Euro 4, respectiv 34,9%; pentru categoria autobuze şi microbuze cele mai multe vehicule, respectiv 24,8% au fost clasificate în norma Euro 3, iar pentru categoria mopede şi motociclete, cele mai multe vehicule, respectiv 27,7% au fost clasificate Non-Euro.

Vehiculele conforme cu norma europeană Euro 3 au predominat pentru categoria autocamioane în proporţie de 29,3%, cele conforme cu norma Euro 6 au fost preponderente pentru categoria autotractoare în proporţie de 37,3%, în timp ce pentru categoria vehicule rutiere pentru scopuri speciale cele mai multe vehicule, respectiv 24,9% au fost clasificate în norma Non-Euro. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Adriana Iliescu, mărturisire sinceră despre fiica sa, Eliza. Ce face tânăra de când a devenit studentă la facultate. „Sunt tare mândră de ea”

Publicat

adriana iliescu, mărturisire sinceră despre fiica sa, eliza. ce face

Adriana Iliescu a făcut o mărturisire sinceră despre fiica sa, Eliza, care este deja studentă. Cea mai bătrână mamă din România de-abia își mai încape în piele de fericire. Fiica sa este o studentă foarte serioasă, iar profesorii o dau drept model!

Adriana Iliescu, mărturisire sinceră despre fiica sa, Eliza

Adriana Iliescu este o mamă fericită. Fosta profesoară care a fost mult timp în Cartea Recordurilor, după ce a devenit cea mai bătrână mamă din lume, are toate motivele să fie fericită. Fiica sa, Eliza, îi calcă pe urme. După ce a terminat clasa a XII-a cu nota 9,50, tânăra este acum o studentă model. Mai mult de atât, studiază la două facultăți: Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti, specializarea limba şi literatura română, dar și Facultatea de Filosofie.

Eliza Iliescu are…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Firmele de deszăpezire care nu intervin la timp riscă rezilierea contractelor, anunță președintele Consiliului Judeţean Hunedoara

Publicat

firmele de deszăpezire care nu intervin la timp riscă rezilierea

Primăria Municipiului Zalău lucrează la un proiect de investiții prin programul PNRR pentru dotarea unităților de învățământ din județul Sălaj.

Potrivit Primăriei Municipiului Zalău, o prioritate importantă pentru Primăria municipiului Zalău este asigurarea unor condiții moderne de învățare a elevilor din municipiu.

În acest sens, administrația locală condusă de Ionel Ciunt, lucrează la un proiect de investiții, prin Programul Național de Redresare și Reziliență pentru dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ.

Prin acest proiect sălile de clasă vor fi dotate cu mobilier modern și cu echipamente privind tehnologia informației și comunicației, iar cu mobilier specific și materiale didactice specifice vor fi dotate laboratoarele și cabinetele școlare…

Citește mai mult pe ardeal24.ro

Citește mai departe