Connect with us

EVENIMENT

FOTO: INCENDIU la spitalul COVID Movila Vulpii din Ploiești. Doi pacienți au murit și alți 15 au fost răniți

Publicat

incendiu spital covid ploiesti

Doi bărbați, de 74 și 75 de ani, au încetat din viață înttr-un incendiu care a avut loc în această dimineață la spitalul suport COVID Movila Vulpii din Ploiești.

15 pacienți au fost evacuați la Spitalul Județean Ploiești. Cei 15 au patologie COVID, toți depindeau de oxigen cu debit mare.

incendiu spital covid ploiesti2

incendiu spital covid ploiesti2

O angajată a spitalului, care a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului, este transferată la Spitalul Floreasca din București, a declarat Mădălin Ipatie, managerul SAJ Prahova, la Digi24.

Trei pacienți, care erau stabili, au refuzat trasferul către Spitalul Județean.

Incendiul, lichidat, s-a manifestat într-un salon de la parterul clădirii, pe o suprafață de aproximativ 20 mp.

La fata locului au fost mobilizați 57 de pompieri militari, 6 autospeciale de lucru cu apă și spuma, un echipaj de descarcerare și 20 ambulante.

UPDATE: Precizările ISU Prahova:

Având în vedere fumul dens degajat pe secția în care se aflau 21 de pacienți s-a luat decizia evacuării, astfel: 16 la Spitalul Județean Ploiești, 3 au refuzat transportul la spital și cei 2 care au decedat.

La ora 4.36 la nivelul județului a fost pus în aplicare Planul Roșu de Intervenție.

La fața locului au fost mobilizate operativ 5 autospeciale de lucru cu apă și spumă, 1 autospecială de intervenție la accidente colective și calamități, 2 descarcerări, 9 ambulanțe SMURD, 1 ambulanță SMURD de terapie intensivă mobilă și 1 autospecială de grupă operativă cu 68 de pompieri militari. În sprijin au fost mobilizate 7 ambulațe SMURD și 7 autospeciale de transport victime multiple de la I.S.U. BIF.

Totodată, în sprijin au acționat 17 echipajele de la Serviciul Județean de Ambulanță, 7 autospeciale cu 27 cadre de la IJJ Prahova și 37 de cadre de la IPJ.

Spitalul a avut o autorizație de securitate la incendiu emisă în anul 2010, ulterior a obținut o altă autorizație în anul 2014, între timp au mai fost făcute recompartimentări, modernizări și schimbări de destinație pentru care nu s-a solicitat autorizație de securitate la incendiu.

În luna februarie 2021, Secția de Boli Infecțioase a fost verificată și sancționată contravențional cu amendă 10.000 lei pentru lipsa autorizației de securitate la incendiu.

Urmează să se stabiliească, cu exactitate cauza probabilă de producere a evenimentului.

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Atenționare meteo de VREME REA: Cod galben în Alba și alte județe din țară. Ploi abundente și vânt puternic

Publicat

vremea în alba în săptămâna 11 – 17 decembrie 2023:

Atenționare meteo de VREME REA: Cod galben de ploi abundente. La munte, rafale de vânt de 100 de kilometri pe oră. Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteo cod galben de vreme rea valabilă în Alba și alte județe din țară.

Meteorologii anunță că vor fi ploi însemnate cantitativ. La munte, vântul va bate cu putere, vor fi rafale de 90 – 100 de kilometri pe oră.

Potrivit ANM, avertizarea meteo este valabilă în intervalul 23 aprilie, începând cu ora…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Masă de aer încărcată cu praf saharian deasupra României. Unde și când vor putea fi observate depuneri de praf

Publicat

un nou val de praf saharian deasupra româniei. unde și

O nouă masă de aer încărcată cu praf saharian traversează România. Meteorologii atenționează asupra perioadelor în care vor putea fi observate depunerile de praf.

În perioada 23 aprilie ora 9-24 aprilie ora 13.00, circulația aerului, predominant sud-vestică, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană.

Aceasta va avansa către sud-estul Europei.

Va fi deasupra României marți (23 aprilie) și în prima…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: „Ziua Planetei Pământ”, sărbătorită de copiii din Sebeș. Atelier de creație, la Centrul Cultural „Lucian Blaga”

Publicat

foto: „ziua planetei pământ”, sărbătorită de copiii din sebeș. atelier

„Ziua Pământului”, sărbătorită în fiecare an pe 22 aprilie, este un moment dedicat recunoașterii și aprecierii planetei noastre, dar și un prilej de a sensibiliza publicul cu privire la importanța protecției mediului înconjurător. Această zi ne reamintește de responsabilitatea colectivă de a promova armonia cu natura și de a susține un mediu sănătos pentru generațiile viitoare.

În acest sens, Primăria Municipiului Sebeș și Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

EXCLUSIV. Pizza Comasata, lansată de o pizzerie din Cluj-Napoca special pentru alegerile din 9 iunie

Publicat

pizza 8.jpeg

O pizzerie din Cluj-Napoca lansează pizza Comasata, special pentru alegerile europarlamentare și locale din 9 iunie, aceasta având ingrediente care reflectă culorile partidelor din coaliția PSD-PNL.

Cristian Hoza, manager locație al pizzeriei Artizan din Cluj-Napoca, a declarat pentru Cluj24 că noul sortiment de pizza combină două din preferințele clienților.

Pizza, preferata românilor

pizza comasata

”Lansăm pentru clienții noștri pizza Comasata, special pentru…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe