Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Incendiu VIOLENT în Oravița, județul Caraș-Severin. Flăcările au cuprins un balcon, mai multe anexe dar și un depozit de lemne

Publicat

oravita1

Un incendiu violent a izbucnit, duminică seară la mai multe anexe aparținând unor blocuri din orașul Oravița, județul Caraș-Severin. Focul s-a extins ș ia cuprins un depozit, dar și balconul unei locuințe.

Potrivit ISU Caraș-Severin, duminică seară, în jurul orei 22:30, Dispeceratul inspectoratului nostru a fost informat cu privire la faptul că, în orașul Oravita, a izbucnit un incendiu la barăcile pentru lemne ale unor blocuri de locuințe din zona autogării, strada Broșteniului.

Citește și: FOTO: Incendiu violent la o casă din județul Caraș-Severin. Trei persoane primesc îngrijiri medicale

A fost alertata Secția de Pompieri Oravița care a deplasat la fața locului două autospeciale pentru stins incendii și 10 subofițeri. În momentul ajungerii pompierilor militari, incendiul s-a manifestat violent, cu flacăra, la barăcile amplasate la distanță foarte mică de bloc.

oravita2

Din cauza vântului, care bătea cu putere, dar și a condițiilor din teren, cu foarte multe construcții improvizate, a cantității mari de materiale inflamabile, incendiul s-a extins cu repeziciune. Astfel, pentru gestionarea situației, de la Detașamentul de Pompieri Reșița au fost trimise în sprijini trei autospeciale.

Focul s-a extins la balconul unei locuințe din imediata apropiere a barăcilor, dar și la un gater/depozit de material lemnos  respectiv curtea unui service auto. De  asemenea, au mai fost cuprinse de flăcări câteva anexe ale unor operatori economici din zona (ale unui depozit de fier vechi, respectiv ale unui depozit de materiale de construcții).

Pe timpul intervenției, au fost scoase, din zona de risc, mai multe autoturisme, iar o femeie a avut nevoie de îngrijiri medicale fără a fi transportata la spital. Circa 40 de persoane, locatari din blocurile aflate în vecinătatea zonei de intervenție s-au autoevacuat.

oravita

Intervenția s-a desfășurat pe parcursul a patru ore, iar pe timpul acesteia s-a primit sprijin, în alimentarea cu apă, de la operatorii economici Banat Farming si Normarom Industrie.

În total, pentru stingerea focului, au acționat sase autospeciale pentru stins incendii și o autospeciala de intervenție și salvări de la înălțime, încadrate cu un număr 29 subofițeri. Conducerea acțiunii de stingere a fost asigurata, în teren, de către doi ofițeri din comanda Secției de Pompieri Oravița.

Misiunea de stingere a fost una deosebit de grea din cauza condițiilor meteorologice, cu vânt puternic, care au contribuit semnificativ la extinderea incendiului.

La acestea, se adaugă cantitatea mare de materiale inflamabile și problemele legate de asigurarea alimentarii cu apă a mașinilor de stingere.

La aceasta ora, se desfășoară activitatea specifica, în teren, pentru stabilirea cauzei probabile de aprindere.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. Val de premii ale elevilor clujeni la Olimpiada Națională de Coregrafie de la Cluj-Napoca

Publicat

3 coregrafie.jpg

Cei mai buni elevi care studiază discipline coregrafice în învățământul preuniversitar din România, au participat la Cluj-Napoca, în perioada 22 -25 aprilie, la Olimpiada Națională de Coregrafie.

La această olimpiadă, au participat 108 elevi, din opt orașe din România: București, Constanța, Iași, Timișoara, Bacău, Galați, Brăilași Cluj-Napoca.

Premii și mențiuni

coregrafiecoregrafie

Județul Cluj a fost reprezentat la disciplinele Dans Clasic și Dans Contemporan…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Fost deținut al Penitenciarului Aiud, trimis în judecată. A distrus de două ori vasul de WC și ușa de la baie

Publicat

fost deținut al penitenciarului aiud, trimis în judecată. a distrus

Un fost deținut al Penitenciarului de Maximă Siguranță Aiud a fost trimis în judecată pentru distrugere. În data de 19 aprilie 2024, dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară.

”La data de la...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Crima din Sâncel: Rareș Gligor, bărbatul care l-a ucis pe unchiul iubitei sale, trimis în judecată

Publicat

crima din sâncel: rareș gligor, bărbatul care l a ucis pe

Rareș Gligor Udvar, bărbatul din Alba arestat preventiv, după ce a ucis un bărbat din Sâncel, a fost trimis în judecată. Acesta l-a ucis pe unchiul iubitei sale cu mai multe lovituri de cuțit. 

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Cinci clasări pe podium pentru juniorii CS Unirea Alba Iulia, la Campionatul Național de Taekwondo

Publicat

foto: cinci clasări pe podium pentru juniorii cs unirea alba

Sportivii CS Unirea Alba Iulia au obținut rezultate foarte bune la Campionatul Național de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la taekwondo, desfășurat în 19-21 aprilie la București.

  • Grapa Andrei – locul 1;
  • Jelea Eduard – locul 1;
  • Vas Karina – locul 2;
  • Ciontea Bianca – locul 2;
  • Popa Andrei – locul 2;
  • Dobârtă...
Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe