EVENIMENT
FOTO: Incendiu VIOLENT în Oravița, județul Caraș-Severin. Flăcările au cuprins un balcon, mai multe anexe dar și un depozit de lemne
Un incendiu violent a izbucnit, duminică seară la mai multe anexe aparținând unor blocuri din orașul Oravița, județul Caraș-Severin. Focul s-a extins ș ia cuprins un depozit, dar și balconul unei locuințe.
Potrivit ISU Caraș-Severin, duminică seară, în jurul orei 22:30, Dispeceratul inspectoratului nostru a fost informat cu privire la faptul că, în orașul Oravita, a izbucnit un incendiu la barăcile pentru lemne ale unor blocuri de locuințe din zona autogării, strada Broșteniului.
Citește și: FOTO: Incendiu violent la o casă din județul Caraș-Severin. Trei persoane primesc îngrijiri medicale
A fost alertata Secția de Pompieri Oravița care a deplasat la fața locului două autospeciale pentru stins incendii și 10 subofițeri. În momentul ajungerii pompierilor militari, incendiul s-a manifestat violent, cu flacăra, la barăcile amplasate la distanță foarte mică de bloc.
Din cauza vântului, care bătea cu putere, dar și a condițiilor din teren, cu foarte multe construcții improvizate, a cantității mari de materiale inflamabile, incendiul s-a extins cu repeziciune. Astfel, pentru gestionarea situației, de la Detașamentul de Pompieri Reșița au fost trimise în sprijini trei autospeciale.
Focul s-a extins la balconul unei locuințe din imediata apropiere a barăcilor, dar și la un gater/depozit de material lemnos respectiv curtea unui service auto. De asemenea, au mai fost cuprinse de flăcări câteva anexe ale unor operatori economici din zona (ale unui depozit de fier vechi, respectiv ale unui depozit de materiale de construcții).
Pe timpul intervenției, au fost scoase, din zona de risc, mai multe autoturisme, iar o femeie a avut nevoie de îngrijiri medicale fără a fi transportata la spital. Circa 40 de persoane, locatari din blocurile aflate în vecinătatea zonei de intervenție s-au autoevacuat.
Intervenția s-a desfășurat pe parcursul a patru ore, iar pe timpul acesteia s-a primit sprijin, în alimentarea cu apă, de la operatorii economici Banat Farming si Normarom Industrie.
În total, pentru stingerea focului, au acționat sase autospeciale pentru stins incendii și o autospeciala de intervenție și salvări de la înălțime, încadrate cu un număr 29 subofițeri. Conducerea acțiunii de stingere a fost asigurata, în teren, de către doi ofițeri din comanda Secției de Pompieri Oravița.
Misiunea de stingere a fost una deosebit de grea din cauza condițiilor meteorologice, cu vânt puternic, care au contribuit semnificativ la extinderea incendiului.
La acestea, se adaugă cantitatea mare de materiale inflamabile și problemele legate de asigurarea alimentarii cu apă a mașinilor de stingere.
La aceasta ora, se desfășoară activitatea specifica, în teren, pentru stabilirea cauzei probabile de aprindere.
EVENIMENT
Intrarea în Biserică a Maicii Domnului: 21 noiembrie. Sărbătoare cu cruce roșie și dezlegare la pește. Tradiții și superstiții
Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, marcată pe 21 noiembrie, este o sărbătoare de mare însemnătate pentru creștinii ortodocși și greco-catolici.
Pe data de 21 noiembrie, creștinii ortodocși și greco-catolici celebrează Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, una dintre cele mai importante sărbători dedicate Fecioarei Maria.
Aceasta este prăznuită cu mare evlavie în întreaga lume creștină, marcând un moment…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
FOTO: Modernizări finalizate la Spitalul Județean Alba. Cum arată secția de Medicină Internă. Alte investiții în derulare
La Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia au fost finalizate lucrările de modernizare a secției de Medicină internă. Spațiile au fost prezentate miercuri de reprezentanții unității medicale. Investiția a fost de 3,9 milioane lei.
Secția beneficiază acum de aparatură medicală performantă și de mobilier nou.
În total, au fost cheltuiți 3,939.830 lei, investiția fiind susținută de către Consiliul Județeană…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Descoperire importantă în lupta împotriva TUBERCULOZEI. Câte cazuri au fost depistate în Cluj de la începutul anului
Tuberculoza a devenit în 2024 cea mai răspândită boală infecțioasă din lume, depășind COVID-19. Cercetătorii Universității din Otago au făcut o descoperire importantă în lupta împotriva tuberculozei. Aceștia au identificat vulnerabilitatea ascunsă a bacteriei care provoacă această boală.
Oamenii de știință au dezvoltat o nouă tehnologie care le-a permis să găsească „călcâiul lui Ahile” al bacteriei Mycobacterium tuberculosis, chiar și în cazul…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
Alegeri prezidențiale 2024: Aproape 22.600 de deţinuţi au drept de vot la primul tur al alegerilor prezidenţiale, a anunţat, miercuri, Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP).
Conform sursei citate, numărul persoanelor private de libertate cu drept de vot este de 22.577, iar cel al deţinuţilor fără drept de vot de 1.972, transmite Agerpres.
În altă ordine de idei, ANP a informat că unităţile în care…
Citește mai mult pe Alba24.ro