Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Incendiu violent la o fabrică de mobilă din Beiuș. De la ce au pornit flăcările

PublicatUn incendiu violent izbucnit joi dimineață a distrus parţial o fabrică de mobilă din orașul bihorean Beiuş. Pompierii au acţionat peste două ore, însă intervenţia a fost dificilă, din cauza materialelor combustibile, fiind degajări mari de gaze şi fum. Au ars instalația de pulverizat lac, echipamentul aferent și două pompe de pulverizare. 

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana, incendiul a fost sesizat în jurul orei 7.40, la fabrica de mobilă situată pe strada Traian.

„În urma executării recunoaşterii, forțele de intervenție au constatat că incendiul se manifesta violent, cu flacără deschisă și fum dens, la una dintre cele patru hale ale fabricii, în care era amenajată Secția de pulverizat și lăcuit, existând un risc ridicat de extindere a flăcărilor la celelalte trei hale din incinta clădirii”, arată comunicatul.

Pompieri din localitate au intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă și cu o ambulanță de tip B2.

„Forţele de intervenţie au acţionat simultan pentru stingerea incendiului şi pentru protecţia halelor învecinate, reușind să împiedice dezvoltarea acestuia în interiorul construcției.  Acţiunea de stingere, care a durat  peste două ore, a fost îngreunată de existenţa unei cantități mari de materiale combustibile (lacuri, diluanți, elemente de mobilier), care au favorizat dezvoltarea, pe timpul arderii, a unor temperaturi înalte şi degajarea unei cantităţi mari de gaze şi fum”, mai arată comunicatul ISU.

Incendiu fabrică de mobilă Beius

Pompierii au reuşit să împiedice extinderea incendiului la celelalte hale (Secția de prelucrare şi Secția de montaj), însă a ars instalația de pulverizat lac, cu echipamentul aferent și două pompe de pulverizare.

Cercetările efectuate la fața locului au indicat drept cauză probabilă a evenimentului, un scurtcircuit determinat de un cablu electric defect, mai transmite ISU Bihor.

EVENIMENT

Cei doi răniți în incendiul din Prahova ar urma să fie duși în străinătate

Publicat

Reprezentanții Ministerului Sănătății anunță că se fac proceduri pentru transferul în străinătate a celor două victime ale incendiului de la fabrica de prelucrare a țițeiului din Prahova.

Potrivit Ministerului Sănătății, la UPU Ploiești se face în prezent evaluarea, se oferă asistenţă medicală de urgenţă şi prim ajutor calificat, conform Mediafax.

„În paralel se urmează procedura legală, conform Ordinului Ministrului Sănătății nr. 2.063 din 2 decembrie 2020 pentru înființarea comisiilor de analiză a solicitărilor de transfer în străinătate în vederea efectuării tratamentului pentru pacienții cu arsuri grave”, a anunțat, luni seara, MS.

Potrivit ISU Prahova, cei doi bărbați au vârste de 59 și 64 de ani și au arsuri de gradul 3 și 4, pe 60%, respectiv 70 % din corp.

Ministerul Sănătății informează că cele două victime sunt în evaluare în prezent.

„La prima evaluare ambii au căile aeriene superioare afectate”, spun reprezentanții MS.

Incendiul violent a izbucnit luni seara la o societate care fabrică produse din țiței, în satul Inotești, localitatea Colceag, din județul Prahova. Două persoane au suferit arsuri grave.

„La sosirea echipajelor de pompieri incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 700 mp cuprinzând întreaga hala, 3 autoturisme și un autotren”, au transmis reprezentanții ISU Prahova.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Incendiu violent în Prahova, la o societate ce fabrică țiței

Publicat

Un incendiu violent a izbucnit luni seara la o societate comercială care fabrică produse din țiței din satul Inotești, localitatea Colceag, județul Prahova.

La sosirea echipajelor de pompieri incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 700 mp cuprinzând întreaga hala, 3 autoturisme și un autotren.

Sunt și două victime cu arsuri. Doi bărbați cu arsuri de gradul 3 și 4 pe 80% suprafață corporală sunt asistați medical.

La fața locului au fost mobilizate mai multe autospeciale de stingere, două ambulanțe SMURD din care una de terapie intensivă mobilă.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Doi muncitori ținuți ostatici și omorâți de fostul proprietar al unui apartament din Bacău

Publicat

Doi muncitori care renovau un apartament în Bacău au fost omorâți, luni seara, de fostul proprietar, supărat că fusese evacuat. Poliția a deschis focul pentru a intra în apartamentul unde agresorul a ținut cei doi bărbați ostatici.

Bărbatul de 68 de ani a intrat în apartamentul unde cei doi bărbați renovau, ei fiind angajați de actualul proprietar și i-a ținut ostatici.

Acesta i-a înjunghiat pe cei doi muncitori, supărat că renovau apartamentul din care fusese evacuat, scrie Mediafax.

Polițiștii au intervenit în forță și au tras mai multe focuri de armă.

Din păcate, unul dintre muncitori era decedat.

Celălalt, un bărbat de 36 de ani a fost luat în stare critică, în stop cardio respirator și dus la spital.

„A intrat în stop, am reușit să îl resuscităm, apoi a făcut din nou stop, s-a recurs și la stimulare cardiacă, însă din păcate a decedat”, a spus Anca Băncescu, directorul medical al Spitalului Bacău.

Agresorul a ajuns și el la spital. El multiple plăgi împușcate. Este internat la Chirurgie, în stare stabilă și urmează ca medicii să îl ducă în sala de operație.

Citește mai departe

EVENIMENT

Scene teribile în Vaslui. Copil de nici 2 ani, tăiat la cap în urma unui conflict în familie

Publicat

O fetiță de un an și 11 luni din Huși, județul Vaslui, a fost preluată de o ambulanță pentru a o duce la spital, după ce fost tăiată în zona capului, în zona frontală, în urma unui conflict în familie. Ambulanța a preluat și mama, precum și doi frați ai fetiței.

Potrivit ISU Vaslui, o ambulanță SMURD a intervenit pentru a-i acorda primul ajutor, apoi pentru a transporta la spital o fetiță în vârstă de un an și 11 luni, rănită în zona capului, în urma unui conflict familial.

„La sosirea echipajului de intervenție, a fost găsită o fetiță în vârstă de 1 an și 11 luni care suferise o plagă tăiată de aproximativ cinci centimetri, afectată fiind zona frontală”, potrivit ISU Vaslui.

De asemenea, în ambulanță a fost preluată și mama fetiței, care suferise mai multe contuzii la nivelul feței, precum și ceilalți doi copii ai familiei.

Agresorul este în custodia polițiștilor. Cercetările în acest caz sunt derulate de polițiști.

Citește mai departe