Connect with us

EVENIMENT

UPDATE: FOTO: Intervenție contra-cronometru în Neamț. Un zid s-a prăbușit peste un utilaj în care era o persoană

Publicat

Un zid dintr-o construcție s-a prăbușit, marți, peste un utilaj, în care se afla o persoană. Incidentul a avut loc în Piatra Neamț. 

Pompierii din Piatra Neamț intervin cu o autospecială complexă pentru intervenție, o autospecială pentru descarcerare, un modul multirisc și o ambulanță SMURD TIM pentru degajarea unei persoane prinsă sub dărâmături, la o societate comercială de pe platforma industrială Săvinești.

Aici, un zid dintr-o construcție s-a prăbușit peste un utilaj în care se afla o persoană.

Intervenția este în dinamică.

UPDATE: Este vorba despre un bărbat de aproximativ 48 de ani care are leziuni incompatibile cu viața. Încă se lucrează pentru scoaterea victimei.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Creștere semnificativă a mijloacelor de transport suspectate a fi furate în primele patru luni ale anului 2023

Publicat

frontiera politia

În primele patru luni ale anului, polițiștii de frontieră au depistat 80 de mijloace de transport care erau în atenția autorităților și care erau suspectate a fi furate. Acestea includ 71 autoturisme, 4 microbuze, 2 camioane, 2 motociclete și 1 remorcă.

Numărul acestora a înregistrat o creștere de 33% față de aceeași perioadă a anului anterior, când au fost înregistrate 53 de autovehicule.

În primele patru luni ale anului 2023, în urma misiunilor desfăşurate în punctele de trecere a frontierei şi în zona de competenţă, poliţiştii de frontieră au descoperit 80 de mijloace de transport aflate în atenţia autorităţilor, fiind semnalate ca suspecte a fi furate (71 autoturisme, 4 microbuze, 2 camioane, 2 motociclete şi 1 remorcă), în creştere cu 33% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior (53 autovehicule).

Cele mai multe autovehicule au fost descoperite la frontiera cu Ungaria, la P.T.F. Nădlac II (judeţul Arad) şi P.T.F. Petea (judeţul Satu Mare). Cazuri semnificative s-au înregistrat şi la frontiera cu Bulgaria, în P.T.F. Calafat şi P.T.F. Giurgiu, precum şi la graniţa cu R. Moldova, unde P.T.F. Albiţa (judeţul Vaslui) are cele mai multe astfel de cazuri.

Persoanele implicate au fost atât cetăţeni români, cât şi bulgari, iranieni, libieni, letoni, olandezi, moldoveni, sârbi, turci şi ucraineni.

În toate situaţiile, conform legislaţiei, pe numele celor implicaţi au fost întocmite dosare penale, iar autovehiculele în cauză au fost indisponibilizate la sediile structurilor teritoriale ale Politiei de Frontieră, până la finalizarea cauzei.

Creștere semnificativă a mijloacelor de transport suspectate a fi furate în primele patru luni ale anului 2023. Care sunt principalele ţări de unde proveneau  autovehicule aflate în atenţia autorităţilor

În urma analizei din acest an, s-a constatat că principalele ţări de unde proveneau  autovehicule aflate în atenţia autorităţilor, care au fost depistate frontierele României, sunt Germania, Italia, România, Belgia, Ucraina, Bulgaria şi Marea Britanie, dar şi cele mai multe maşini depistate fiind din categoria autoturismelor de lux şi de mijloc.

În majoritatea cazurilor, cei care se aflau la volanul maşinilor respective au declarat, pe timpul verificărilor, că nu ştiau că autoturismele se află în atenţia autorităţilor ca fiind furate, ei fiind doar „cumpărători de bună credinţă”. Totodată, parte dintre aceștia au motivat că au primit o sumă de bani pentru a transporta maşina în România şi nu cunoşteau că aceasta se află în atenţia autorităţilor.

Pentru identificarea şi indisponibilizarea autoturismelor reclamate ca fiind furate în străinătate, sub supravegherea directă a unităţilor de parchet competente, poliţiştii de frontieră au colaborat cu structurile similare din statele membre UE, realizând un schimb operativ de date şi informaţii, prin intermediul Punctelor şi Centrelor de Contact de la frontieră.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Restricții de trafic pe șosele, din cauza unui transport agabaritic

Publicat

Arhivă foto

Poliția Română anunță că în noaptea de vineri spre joi, începând cu ora 00.00, vor fi impuse restricții de trafic pe mai multe artere rutiere, din cauza unui transport agabaritic.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, în noaptea de vineri spre sâmbătă, de la ora 00:00, va avea loc un transport agabaritic, pe ruta: Nădlac II – A 1 – DN 68A – A 1 – DN  1 – DN 7 – DN 67 – DN 64 – DN 65 – DN 6 – DN 65A – DN 52 – PTF Turnu Măgurele.

Transportul este format dintr-un camion cu greutatea de 100 de tone.

Acesta va fi însoțit pe traseul precizat de un echipaj de poliție rutieră.

Citește mai departe

EVENIMENT

Aproximativ 392.600 de persoane au trecut prin punctele de frontieră din țară, în ultimele 24 de ore

Publicat

frontiera

În ultimele 24 de ore prin punctele de frontieră din țară au trecut aproximativ 392.600 de persoane.

Potrivit Poliției de Frontieră, în data de 01.06.2023, prin punctele de fro­ntieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) aproximativ 392.600 de persoane, cetățeni români și străini și peste 104.100 de mijloace de transport, pe ambele sensuri.

Dintre acestea, 293.624 persoane și 79.692 mijloace de transport s-au înregistrat pe sensul de ieșire din țară.

Cele mai ridicate valori de trafic la ieşirea din ţară, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat în PTF Giurgiu – 50.800 persoane (5.000 media zilnică), PTF Nădlac II – 35.400 persoane (5.500 media zilnică) şi Aeroportul Internaţional Henri Coandă – 41.600 persoane (30.000 media zilnică).

Pe sensul de intrare în România, au fost 98.754 de persoane, dintre care 9.806 de cetăţeni ucraineni.

Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 01.06.2023, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 4.394.837 cetăţeni ucraineni.

Citește mai departe

EVENIMENT

Peste 300 de persoane urmărite la nivel naţional, depistate în luna mai

Publicat

bloc evacuat în pitești după ce un locatar a găsit
Arhivă foto

Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) a anunțat vineri că în luna mai au fost identificate peste 300 de persoane căutate la nivel național.

„Astfel, în perioada 1 – 31 mai, în urma activităţilor de căutare şi identificare, au fost depistate sau a fost clarificată situaţia a 316 persoane urmărite la nivel naţional. Dintre acestea, 253 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, iar 23 aveau mandate de arestare preventivă”, se arată într-un comunicat al IGPR.

Conform aceleiaşi surse, faţă de 23 de persoane au fost emise mandate europene de arestare şi pentru alte 10 au fost dispuse sentinţe de internare în unităţi medicale de specialitate.

„De asemenea, în luna mai, în urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii de investigaţii criminale, au fost depistate 1.197 de persoane dispărute, 742 fiind minor3”, se mai menţionează în comunicat. Agerpres

Citește mai departe