Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Județele Tulcea și Brăila, blocate în continuare de zăpadă. Autovehicule înzăpezite, drumuri închise și mii de locuințe fără curent electric

Publicat

Județele Tulcea și Brăila sunt în continuare blocate de zăpadă, joi, în jurul prânzului. Zeci de mașini au rămas înzăpezite, circulația pe drumurile naționale și județene este oprită, iar mii de locuințe sunt încă fără curent electric.

*Situația din Tulcea

La nivelul județului Tulcea, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a decis ca în perioada codului portocaliu, drumurile naționale şi judeţene să rămână închise pentru toate categoriile de vehicule, cu excepţia celor de intervenţie, scrie tulceanoastra.ro.

Deocamdată, codul portocaliu este în vigoare până la ora 13, dar se poate extinde. Meteorologii anunţă precipitaţii sub formă de ninsori şi vânt puternic, pe toată durata zilei. În afara localităților, vizibilitatea este aproape zero!

În 65 de localități se intervine cu 13 echipaje ale distribuitorului de energie electrică pentru remedierea defecțiunilor la rețea.

Joi, la ora prânzului, patru autoturisme erau blocate în zăpadă: două la Malcoci, unul la Văcăreni şi unul la Izvoarele.

Potrivit autorităților din județ, la data de 06.02.2020, se menţine închiderea temporară a circulaţiei autovehiculelor pe toate drumurile naţionale şi judeţene.

*Situația din Brăila:

*12 autoturisme, 11 TIR-uri şi două cisterne sunt blocate pe drumul E 584, între localităţile Viziru şi Însurăţei.

„Pentru deblocarea acestora, se acţionează cu două camioane şi o autofreză de la ISU Brăila, cu două utilaje de la Drumuri Naţionale Brăila, cu un buldoexcavator de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Dudeşti şi o wolă de la un operator economic din Viziru”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, col. Ştefan Stoian.

În ceea ce priveşte situaţia autovehiculelor blocate pe DN 2B Brăila – Buzău, în dreptul localităţii Mircea Vodă, s-a reuşit deblocarea acestora şi circulaţia s-a reluat pe ambele sensuri.

*Mii de locuințe fără curent electric

Aproximativ 50.000 de locuinţe din 198 de localităţi din Brăila nu sunt alimentate cu energie electrică, drumurile naţionale şi judeţene din judeţ rămân închise până la ora 12,00 pentru deszăpezirea şi scoaterea autoturismelor care au derapat sau nu au mai putut înainta din cauza viscolului, iar bacurile circulă doar în situaţii de urgenţă, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila, Ştefan Stoian.

Potrivit acestuia, singurul drum din judeţ pe care se circulă în condiţii de iarnă este Digul Brăila – Galaţi, DN 22B.

Stoian a adăugat că sunt fără energie electrică localităţile Tîrlele Filiu, Ioneşti, Batogu, Lişcoteanca, Ianca (parţial), Perişoru, Berlescu, Deduleşti, Mircea Vodă, Şuţeşti, M. Kogălniceanu (comuna Rîmnicelu), Ibrianu, Mărăloiu, Grădiştea, Boarca, Racoviţa, Frecăţei, Măraşu, Latinu, Voineşti, Vameşu, Cotu Mihalea, Corbeni, Pintecani, Jirlău, Drogu, Vişani, Plăşoiu, Căldaruşa, Perişoru, Movila Miresii, Ţepeş Vodă, Urleasca, Polizeşti, Stanca, Stăncuţa, Unirea, Silistraru, Tichileşti, Albina, Gurguieţi, Sihleanu, Scorţaru Nou, Pitulaţi, Constantineşti, Rîmnicelu, Romanu, Tudor Vladimirescu, Scorţaru Vechi, Comăneasca, Traian, Oancea, Baldovineşti, Praporgescu, Pietroiu, Siliştea, Măgureni, Ţăcău, Băndoiu, Bărăganu, Coltea, Florica, Ciocile, Chioibăşeşti, Chichineţu, Roşiori, Bumbăcari, Dudeşti, Tătaru, Dudescu, Zăvoaia, Vultureni, Scărlăteşti, Mihai Bravu, Odăeni, Jugureanu, Ulmu, Mohreanu, Agaua, Stoieneşti, Plopi, Însurăţei (partial), Victoria, Cuza Vodă, Berteştii de Jos, Spiru Haret, Berteştii de Sus, Gura Călmăţui, Titcov, Gulianca, Muchea, Mărtăceşti, Olăneasca, Cuza Vodă, Ariciu, Agaua, Plopi, Salcia Tudor, Mihail Kogălniceanu (comuna Şuţeşti). AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Universitatea Craiova – CFR Cluj, 0-1. Clujenii obțin victoria în deplasare și păstrează șanse să obțină locul doi în Superligă

Publicat

cfr cluj craiova.jpg

Universitatea Craiova și CFR Cluj s-au întâlnit joi, pe Stadionul Ion Oblemenco în etapa a 6-a din play-off-ul Superligii României.

Clujenii s-au impus pe terenenul universității și păstrează șanse pentru obținerea locului secund în Superligă.

Universitatea Craiova – CFR Cluj, 0-1. Clujenii obțin victoria în deplasare și păstrează șanse să obțină locul doi în Superligă

Echipele de start

Universitatea Craiova: Popescu – Vlădoiu, Badelj,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Podcast Cluj24 Contraste. Aurelia Cristea sau despre eleganța în politică

Publicat

relic 1 e1714050700276.jpg

Aurelia Cristea este printre puținii politicieni români care și-au legat numele de o lege. Se alătură astfel, prin legea anti-fumat, deputatului PNȚCD Vasile Lupu, cu a sa lege a restituirii proprietăților funciare, senatorului Aurelian Ticu-Dumitrescu, autor al legii deconspirării Securității ca poliție politică sau colegului său de partid, profesorul și senatorul Vasile Dîncu, inițiator al celebrei legi 544, care permite accesul la informațiile de interes public și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Viitorul universităților tehnice se discută la Cluj-Napoca. Evenimentul este moderat de profesorul Mircea Miclea

Publicat

mircea miclea evemiment cluj1.jpg

Vineri, 26 aprilie, are loc la Cluj-Napoca evenimentul „Viitorul universităților tehnice”, inițiat și moderat de Mircea Miclea.

Scopul evenimentului este de a propune  scenarii de construcție a unui viitor mai bun pentru universitățile tehnice.

Viitorul universităților tehnice se discută la Cluj-Napoca. Evenimentul este moderat de profesorul Mircea Miclea

„Dacă suntem trei, suntem un colegiu, spuneau profesorii din universități medievale, ca să arate că…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Comunicat Mircea Hava: O victorie pentru agricultori – reguli mai simple la nivelul Uniunii Europene 

Publicat

comunicat mircea hava: o victorie pentru agricultori – reguli mai

Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a votului de ieri, din plenul Parlamentului European.  

Citește mai departe