Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Județele Tulcea și Brăila, blocate în continuare de zăpadă. Autovehicule înzăpezite, drumuri închise și mii de locuințe fără curent electric

PublicatJudețele Tulcea și Brăila sunt în continuare blocate de zăpadă, joi, în jurul prânzului. Zeci de mașini au rămas înzăpezite, circulația pe drumurile naționale și județene este oprită, iar mii de locuințe sunt încă fără curent electric.

*Situația din Tulcea

La nivelul județului Tulcea, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a decis ca în perioada codului portocaliu, drumurile naționale şi judeţene să rămână închise pentru toate categoriile de vehicule, cu excepţia celor de intervenţie, scrie tulceanoastra.ro.

Deocamdată, codul portocaliu este în vigoare până la ora 13, dar se poate extinde. Meteorologii anunţă precipitaţii sub formă de ninsori şi vânt puternic, pe toată durata zilei. În afara localităților, vizibilitatea este aproape zero!

În 65 de localități se intervine cu 13 echipaje ale distribuitorului de energie electrică pentru remedierea defecțiunilor la rețea.

Joi, la ora prânzului, patru autoturisme erau blocate în zăpadă: două la Malcoci, unul la Văcăreni şi unul la Izvoarele.

Potrivit autorităților din județ, la data de 06.02.2020, se menţine închiderea temporară a circulaţiei autovehiculelor pe toate drumurile naţionale şi judeţene.

*Situația din Brăila:

*12 autoturisme, 11 TIR-uri şi două cisterne sunt blocate pe drumul E 584, între localităţile Viziru şi Însurăţei.

“Pentru deblocarea acestora, se acţionează cu două camioane şi o autofreză de la ISU Brăila, cu două utilaje de la Drumuri Naţionale Brăila, cu un buldoexcavator de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Dudeşti şi o wolă de la un operator economic din Viziru”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, col. Ştefan Stoian.

În ceea ce priveşte situaţia autovehiculelor blocate pe DN 2B Brăila – Buzău, în dreptul localităţii Mircea Vodă, s-a reuşit deblocarea acestora şi circulaţia s-a reluat pe ambele sensuri.

*Mii de locuințe fără curent electric

Aproximativ 50.000 de locuinţe din 198 de localităţi din Brăila nu sunt alimentate cu energie electrică, drumurile naţionale şi judeţene din judeţ rămân închise până la ora 12,00 pentru deszăpezirea şi scoaterea autoturismelor care au derapat sau nu au mai putut înainta din cauza viscolului, iar bacurile circulă doar în situaţii de urgenţă, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila, Ştefan Stoian.

Potrivit acestuia, singurul drum din judeţ pe care se circulă în condiţii de iarnă este Digul Brăila – Galaţi, DN 22B.

Stoian a adăugat că sunt fără energie electrică localităţile Tîrlele Filiu, Ioneşti, Batogu, Lişcoteanca, Ianca (parţial), Perişoru, Berlescu, Deduleşti, Mircea Vodă, Şuţeşti, M. Kogălniceanu (comuna Rîmnicelu), Ibrianu, Mărăloiu, Grădiştea, Boarca, Racoviţa, Frecăţei, Măraşu, Latinu, Voineşti, Vameşu, Cotu Mihalea, Corbeni, Pintecani, Jirlău, Drogu, Vişani, Plăşoiu, Căldaruşa, Perişoru, Movila Miresii, Ţepeş Vodă, Urleasca, Polizeşti, Stanca, Stăncuţa, Unirea, Silistraru, Tichileşti, Albina, Gurguieţi, Sihleanu, Scorţaru Nou, Pitulaţi, Constantineşti, Rîmnicelu, Romanu, Tudor Vladimirescu, Scorţaru Vechi, Comăneasca, Traian, Oancea, Baldovineşti, Praporgescu, Pietroiu, Siliştea, Măgureni, Ţăcău, Băndoiu, Bărăganu, Coltea, Florica, Ciocile, Chioibăşeşti, Chichineţu, Roşiori, Bumbăcari, Dudeşti, Tătaru, Dudescu, Zăvoaia, Vultureni, Scărlăteşti, Mihai Bravu, Odăeni, Jugureanu, Ulmu, Mohreanu, Agaua, Stoieneşti, Plopi, Însurăţei (partial), Victoria, Cuza Vodă, Berteştii de Jos, Spiru Haret, Berteştii de Sus, Gura Călmăţui, Titcov, Gulianca, Muchea, Mărtăceşti, Olăneasca, Cuza Vodă, Ariciu, Agaua, Plopi, Salcia Tudor, Mihail Kogălniceanu (comuna Şuţeşti). AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

FOTO: Impact frontal între două autoturisme în județul Ialomița. Cinci persoane rănite

Publicat

Un accident rutier grav a avut loc duminică seara pe pe DN2 (E85) la ieșirea din Urziceni către Buzău. Cinci persoane au fost rănite după un impact fontal între două autoturisme.

Circulația în zonă se desfășoară îngreunat, pe un singur fir, dirijat de polițiști.

ISU Ialomița a intervenit la accident cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare, o ambulanță SMURD și cinci ambulanțe SAJ Ialomița.

La locul solicitării au fost mobilizate de urgență o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare, o ambulanță SMURD și cinci ambulanțe SAJ Ialomița, dintre care una tip C de la substația Slobozia(cu medic).

În urma accidentului, cinci bărbați au fost răniți, dintre care trei au rămas încarcerați. Toți au fost transportați la Spitalul Municipal Urziceni, cu politraumatisme multiple.

Echipajul de descarcerare a acționat pentru extragerea victimelor rămase încarcerate, ulterior toate cele cinci victime după acordarea primului ajutor medical au fost preluate și transportate de echipajele medicale de la locul intervenției, la Spitalul Municipal Urziceni, cu politraumatisme multiple.

Se desfășoară cercetarea la fața locului, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Citește mai departe

EVENIMENT

Ieşenii pot călători gratuit cu Tramvaiul Mărţişorului

Publicat

Ieşenii pot face, duminică, o călătorie gratuită cu un tramvai special, pregătit şi desenat de artişti locali pentru a celebra sărbătoarea Mărţişorului.

Pentru al treilea an consecutiv, călătoria cu Tramvaiul Mărţişorului este gratuită şi se desfăşoară pe traseul Târgu Cucu – Copou şi retur. Pe traseu tramvaiul opreşte în fiecare staţie.

 

Pe durata călătoriei cu tramvaiul, care aparţine Companiei de Transport Public Iaşi, pasagerii pot admira galeria grafică din interior, putând afla astfel informaţii despre originea sărbătorii Mărţişorului, dar şi despre simbolurile şi cromaticile asociate acesteia.

“În interiorul tramvaiului există o galerie cu imagini grafice în care sunt extrase şi reinterpretate simboluri româneşti, alături de legende ce ne amintesc de această sărbătoare românească. Dacă în anii trecuţi am căutat să venim cu noutăţi în organizarea acestui eveniment, anul acesta avem doi invitaţi speciali. George Marici, actor şi interpret, şi George Bezna, folkist şi poet. Ei oferă un cadru artistic special înainte ca Tramvaiul Mărţişorului să plece în cursele speciale pe care le va efectua între Târgu Cucu şi Copou, străbătând centrul istoric al oraşului până spre parcurile de pe Dealul Copoului”, a declarat Silviu Theodor-Stanciu, preşedintele Asociaţiei Tramclub Iaşi.

Picturile şi grafica Tramvaiului Mărţişorului poartă semnătura lui Tiberiu Theodor-Stanciu, iar de culegerea citatelor din legende şi alte informaţii s-a ocupat Andina Maria Simion, de profesie traducător. AGERPRES

Foto: Silviu Theodor-Stanciu / Arhiva personală

Citește mai departe

EVENIMENT

11.136 de persoane, vaccinate în ultimele 24 de ore în România. S-au raportat 85 de reacții adverse

Publicat

Potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV), în ultimele 24 de ore au fost vaccinate în România 11.136 de persoane și au fost înregistrate 85 de reacții adverse.

Astfel, 10.619 persoane au primit prima doză de vaccin, iar 517 cea de-a doua doză. În ultimele 24 de ore, 3.075 de persoane au primit vaccinul Pfizer, iar 8.061 pe cel de la AstraZeneca.

De la începutul campaniei de vaccinare au fost imunizate 915.761 de persoane, din care 617.112 au primit și a două doză. Cei mai mulți români, 707.295, au fost vaccinați cu ser de la Pfizer, 130.654 cu AstraZeneca, iar 77.812 cu vaccin Moderna.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 85 de reacții adverse, 11 după vaccinul Pfizer, 3 după Moderna și 71 după AstraZeneca. De la începutul campaniei de vaccinare au fost înregistrate 5.279 de reacții adverse, dintre care 699 locale și 4.580 de tip general.

18 reacții adverse sunt în curs de investigare, au mai anunțat reprezentanții CNCAV.

Sursa: Mediafax

Citește mai departe

EVENIMENT

Programarea la vaccinare a persoanelor din etapa 3 va fi disponibilă după 15 martie. Vaccinarea – probabil în aprilie

Publicat

Persoanele din etapa a treia a vaccinării anti-COVID-19 (populaţia generală) se pot programa pe platforma online dedicată acestui proces după data de 15 martie, inocularea vaccinului pentru acestea urmând să aibă loc cel mai probabil în aprilie, a declarat, duminică, Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de imunizare împotriva noului coronavirus.

“În ceea ce priveşte etapa a treia, posibilitatea de programare a persoanelor va fi disponibilă chiar după 15 martie, şi acest lucru e important, în momentul în care va fi disponibilă acea listă de aşteptare, iar vaccinarea respectivă probabil va debuta în luna aprilie”, a spus Gheorghiţă, la Digi 24.

Gheorghiţă a mai amintit, în intervenţia sa, că din 15 martie vor fi active liste de aşteptare pentru vaccinare anti-COVID-19 pe platforma online de înscriere. Fiecare persoană înscrisă pe lista unui centru de vaccinare va putea vizualiza câte persoane se află înaintea sa şi poate estima data la care ar fi programată la vaccinare. Totodată, el a spus că activarea acestei liste de aşteptare pe platforma online a depins de operaţionalizarea celor 750 de centre din ţară prevăzute în campania de vaccinare.

În contextul primirii de noi doze de vaccin în România, coordonatorul a adăugat că “de mâine (luni – n.r.) vor fi cel puţin 30.000 de persoane vaccinate în fiecare zi”. “Vom avea zile în care vom depăşi 40.000 de persoane vaccinate”, a adăugat Gheorghiţă. AGERPRES

Citește mai departe