Connect with us

ACTUALITATE

FOTO: Literele de pe Tâmpa și Primăria Brașov, iluminate cu albastru și galben

Publicat

bv

Literele de pe Tâmpa și clădirea Primăriei Brașov vor fi iluminate în culorile albastru și galben, marți și miercuri seară, în semn de solidaritate cu Ucraina, care marchează în aceste zile două sărbători importante: Ziua Drapelului Național și Ziua Independenței.

Ucraina marchează marți Ziua Drapelului Național, iar miercuri Ziua Independenței.

Cu această ocazue, literele de pe Tâmpa și clădirea Primăriei Brașov vor fi iluminate în culorile albastru și galben, marți și miercuri seară, în semn de solidaritate cu țara vecină, aflată în război.

„Din păcate, Ziua Independenței Ucrainei coincide și cu împlinirea a 6 luni de la începutul invaziei ruse. Brașovul a fost printre primele comunități care s-a implicat activ pentru a trimite ajutoare și pentru a îi sprijini pe refugiații ucraineni. După luni de zile de implicarea a comunității brașovene, de la primărie, organizații neguvernamentale, companii, la simpli cetățeni, în trimiterea de tone de ajutoare în Ucraina și sprijinirea a mii de cetățeni ucraineni care au ajuns la Brașov, eforturile comunității brașovene vor continua până la finalizarea războiului”, transmite, marți, Primăria Brașov.

 

FOTO: Literele de pe Tâmpa și Primăria Brașov, iluminate cu albastru și galben: Steagul Ucrainei a fost adoptat oficial pentru prima oară în istorie în 1918

 

Steagul Ucrainei a fost adoptat oficial pentru prima oară în istorie în 1918. El are benzi orizontale de dimensiuni egale în culorile albastru și galben. Combinația de albastru și galben ca simbol al pământurilor ucrainene provine de la steagul Regatului Galiția-Volhynia, folosit în secolul al XII-lea. Ca steag național, el a fost folosit încă din Primăvara Națiunilor din 1848, când a fost arborat deasupra Primăriei din Lviv. A fost adoptat oficial ca steag de stat pentru prima dată în 1918, de către Republica Populară Ucraineană de Vest, și folosit ulterior de Republica Populară Ucraineană. Când Ucraina a fost inclusă în Uniunea Sovietică, steagul bicolor a fost scos în afara legii. El a fost apoi adoptat provizoriu pentru ceremoniile oficiale în septembrie 1991, după obținerea independenței Ucrainei, înainte de a fi prezentat oficial la 28 ianuarie 1992, de către Parlamentul Ucrainei. Din 2004, Ucraina sărbătorește Ziua Drapelului Național pe 23 august.

FOTO: Literele de pe Tâmpa și Primăria Brașov, iluminate cu albastru și galben: Ziua Independenței

Cea de-a doua sărbătoare, Ziua Independenței, este celebrată anual în data de 24 august și este ziua națională a Ucrainei, în care se sărbătorește adoptarea Declarației de Independență față de Uniunea Sovietică, în anul 1991. Declarația de Independență a fost emisă la 24 august 1991 și confirmată prin referendumul din 1 decembrie 1991. MEDIAFAX

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Femeie de 43 de ani din Vârfu Câmpului, dată dispărută. Polițiștii cer sprijinul populației

Publicat

femeie de 43 de ani din vârfu câmpului, dată dispărută.

Publicitate

Notă: IJP Botoșani a anunțat că persoana a fost identificată în județul Dolj. Nu a fost victima vreunei infracțiuni.

Știrea inițială:

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei în vârstă de 43 de ani, Cutic Daniela, din comuna Vârfu Câmpului, care a fost dată dispărută după ce a plecat de acasă pe 13 mai pentru a se deplasa în județul Buzău.

După ce a ajuns la destinație, femeia nu a mai putut fi…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Părinții care nu își duc copiii agresori la consiliere psihologică ar putea face închisoare. Proiect de lege depus în Parlament

Publicat

părinții care nu își duc copiii agresori la consiliere psihologică

Publicitate

Un proiect de lege depus recent în Parlament propune înăsprirea sancțiunilor pentru părinții minorilor care comit acte de violență și nu respectă obligația de a-i duce la consiliere psihologică. Conform inițiativei legislative, aceștia ar putea fi pedepsiți cu închisoare de la 1 la 3 ani.

În prezent, singura măsură aplicabilă părinților era o simplă amendă, însoțită de recomandarea consilierii psihologice pentru copilul agresor – o…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Pericol invizibil în mediul online: DNSC avertizează că noi programe Infostealer fură date personale fără a lăsa urme

Publicat

un bărbat din municipiul botoșani a fost păcălit să vireze

Publicitate

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) avertizează cu privire la o nouă amenințare informatică gravă: proliferarea programelor malware de tip Infostealer, care fură date personale fără a lăsa urme vizibile.

Aceste aplicații periculoase acționează discret, fără să afecteze performanțele dispozitivului, dar reușesc să sustragă parole, date bancare, documente și alte informații sensibile, fără ca utilizatorii să…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Vara 2025 începe cu surprize: Prognoza meteo pe patru săptămâni, până la mijlocul lui iunie

Publicat

vara 2025 începe cu surprize: prognoza meteo pe patru săptămâni,

Publicitate

Vara își face simțită prezența treptat, iar temperaturile vor crește în perioada următoare. Se vor înregistra inițial valori de 21–22°C, urmând ca spre sfârșitul lunii mai să urce până la 24–25°C.

Totuși, regimul termic va varia de la o regiune la alta. În Banat, Muntenia și nord-estul Moldovei, valorile termice vor fi mai ridicate, ajungând la 25°C încă din această săptămână. În București, maximele vor atinge chiar și 28°C.

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe