Connect with us

EVENIMENT

FOTO Lumini pe noul pod de sticlă de 140 de metri, care leagă Monumentul Unirii de Catedrala Încoronării din Alba Iulia

Publicat

pod sticla cetate

Podul care face legătura între Catedrala Reîntregirii şi Monumenul Unirii începe să prindă contur. Sâmbătă seara au fost făcute primele verificări la sistemul de iluminat al podului. La faţa locului au fost prezenţi atât primarul Mircea Hava cât şi arhitectul Ioan Străjan dar şi preşedintele CJ, Ion Dumitrel şi deputatul florin Roman.

lumini

„În această seară, împreună cu primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, cu președintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel și cu arhitectul Nelutu Străjan am asistat la primele simulări de pornire a iluminatului pe podul ce face legătura între Monumentul Unirii și Catedrala Încoronării. Podul lung de 140 de metri și lat de 6 metri, o să fie ceva spectaculos.

Practic, podul leagă “Axa țării”. Vor fi multe surprize plăcute, pentru cei care vor să sărbătorească Centenarul Marii Uniri, în capitala de suflet, Alba Iulia. Și fiind vorba de surprize, extrem de frumoase, va așteptăm să sărbătorim împreuna Ziua Naționala și să ne bucurăm împreună! Pentru ca toate lucrările vor fi terminate la timp” a scris deputatul Florin Roman.

pod sticla cetate

Podul Marii Uniri va fi cel mai spectaculos element din reamenajarea urbană a Parcului Unirii. Potrivit proiectantului (BP Străjan SRL), acesta va avea o lungime de 150 metri şi o lăţime de 6 metri şi va face legătura între Parcul Unirii şi catedrală. Podul va fi construit din metal și va avea o grosime de 50 cm. Partea de călcare va fi din lemn, iar pe margini va avea balustrade din sticlă, cu o înălţime de 1,10 m.

monument unire

De asemenea, acesta va fi armat astfel încât să susţină sute de persoane care ar sta pe el în acelaşi timp, aşa cum autorităţile se aşteaptă deja să se întâmple la 1 Decembrie 2018, când va fi aniversat Centenarul Marii Uniri. Totodată, în două zone în care podul se va sprijini de bastioane, se vor amenaja spaţii (cutii) iluminate unde Muzeul Unirii va amplasa periodic piese care pot fi expuse în aer liber.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Titularizare 2024: fișa de înscriere pentru candidați. Dosarele pot fi înregistrate până în 17 mai. Acte necesare și procedura

Publicat

titularizare 2024: fișa de înscriere pentru candidați. dosarele pot fi

Titularizare 2024: Candidații își pot depune dosarele de înregistrare la concursul național, până în 17 mai. Proba scrisă va fi organizată în 17 iulie, iar în iunie se desfășoară inspecțiile la clasă.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

2.500 de transplanturi renale realizate la Cluj, în 30 de ani. Bornă istorică pentru Institutul de Urologie și Transplant Renal

Publicat

transplant1.jpg

Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca marchează o bornă extraordinară și, în același timp, foarte importantă. 2.500 de transplanturi renale au fost realizate cu succes de medicii clujeni.

Asta înseamnă tot atâtea vieți salvate de echipele ICUTR în 30 de ani, de când se fac operații de transplant de rinichi la Cluj-Napoca.

2.500 de transplanturi renale realizate la Cluj, în 30 de ani. Bornă istorică pentru Institutul de Urologie și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Comunicat de presă: Theodora Golf Club, cel mai mare resort de golf din România, dă startul noului sezon fantastic de golf

Publicat

comunicat de presă: theodora golf club, cel mai mare resort

 Săptămână aceasta, între 22 și 26 aprilie 2024, cel mai mare resort de golf din România, Theodora Golf Club, a dat „Verde la golf” și și-a deschis porțile pentru copii din grădinițele, școlile și liceele din județul Alba.

Citește mai departe

EVENIMENT

Pedeapsă mai blândă la Curtea de Apel pentru un consilier local PNL Sebeș, prins beat la volan. Cum a fost schimbată sentința

Publicat

pedeapsă mai blândă la curtea de apel pentru un consilier

Curtea de Apel Alba Iulia a schimbat pedeapsa unui consilier local PNL din Sebeș, condamnat pentru conducere sub influența alcoolului. 

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe