Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Mari cantităţi de deşeuri toxice arse, descoperite la marginea Capitalei

Publicat

deseuri bucuresti4

Primăria Capitalei informează că poliţiştii locali au descoperit vineri, la marginea Bucureştiului, mari cantităţi de deşeuri toxice arse, în special cauciucuri, cabluri electrice şi resturi provenite din dezmembrări auto, acestea fiind o sursă importantă a poluării aerului şi mediului înconjurător.

Potrivit unui comunicat al PMB, mai multe zone cu acumulări masive de deşeuri au fost descoperite, vineri, de poliţiştii locali ai Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control Bucureşti (DGPLCB)cu ocazia unor acţiuni de combatere a poluării aerului în Capitală.

deseuri bucuresti2

Însoţiţi de Anamaria Gram, consilier general şi membru în Comisia de Ecologie, Protecţia Mediului şi Igienizare, inspectorii de la DGPLCB au identificat, la marginea Capitalei, mai multe terenuri pe care erau depozitate şi arse ilegal cantităţi mari de deşeuri toxice, în special cauciucuri, cabluri electrice şi resturi provenite din dezmembrări auto.

deseuri bucuresti1

În urma arderii ilegale a acestora, în atmosferă sunt eliberate substanţe chimice sub forma unor compuşi foarte toxici atât pentru oameni, cât şi pentru mediul înconjurător.

Terenurile – sursă a poluării aerului în Capitală – sunt situate la marginea Bucureştiului, în zone nepopulate, accesul făcându-se pe drumuri neasfaltate, aproape impracticabile.

deseuri bucuresti

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii locali au constatat că aceste activităţi ilegale – care aduc prejudicii majore mediului înconjurător – se produc în special noaptea, tocmai pentru a face imposibilă depistarea arderilor.

Persoanele responsabile de arderea ilegală a deşeurilor şi, implicit, de poluarea aerului în Bucureşti urmează a fi identificate şi sancţionate, conform prevederilor legale. Agerpres

Citește Romania24.ro pe Google News

sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului București

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

URĂRI DE PAŞTE 2024 Mesaje și FELICITĂRI de Învierea Domnului. Transmite un gând bun celor dragi de Sărbători

Publicat

urĂri de paŞte 2024 mesaje și felicitĂri de Învierea domnului.

Urări, felicitări, mesaje de Paști 2024: Ca în fiecare an, în preajma sărbătorilor de Paște dorim să transmitem un mesaj care să ne reprezinte, prietenilor şi cunoştinţelor. Vă prezentăm în continuare câteva variante din care vă puteţi inspira pentru a compune un mesaj ce poate fi transmis prin SMS, Facebook, internet.

MESAJE DE PASTE

Iisus a fost un crin printre spini, iar tu, prin dragostea lui, ai devenit un crin printre crini. Hristos a înviat!

O singură dată…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Bătăuși în Săptămâna Mare la Cluj. Un bărbat a fost arestat, altul plasat sub control judiciar pentru 60 de zile

Publicat

catuse la miini bun e1656240669503.jpg

Polițiștii clujeni au rezolvat cazurile a doi bătăuși care au fost acuzați de lovire în Săptămâna Mare și au suportat rigorile legii. Astfel, în primul caz, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Apahida au dispus, vineri, măsura reținerii, pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat de 37 de ani, cercetat în cadrul unui dosar penal ce are ca obiect infracțiunea de lovire sau alte violențe.

În cursul zilei de 1 mai a.c., în jurul orei 18.20, echipajele de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Vremea în noaptea de Înviere și în prima zi de Paște 2024. Condiții meteo în localități din județul Alba

Publicat

alba iulia cetatea alba carolina drona vremea soare.jpg

Vremea în noaptea de Înviere și în prima zi de Paște 2024. Meteorologii anunță vreme frumoasă în noaptea de Înviere, în județul Alba. Cerul va fi mai mult senin și temperaturile se vor situa între 8 și 14 grade Celsius.

În prima zi de Paște, 5 mai, este posibil să fie ploi scurte, după-amiaza, la Alba Iulia, Sebeș, Cugir și în Munții Apuseni.

URĂRI DE PAŞTE 2024 Mesaje și FELICITĂRI de Învierea Domnului. Transmite un gând bun celor dragi de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Când pot fi luate paștile de la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Ce semnifică, cum și când se consumă. PROGRAM de Paște 2024

Publicat

când pot fi luate paștile de la catedrala Încoronării din

Paște 2024. Când pot fi luate paștile de la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. În acest an, distribuirea paștilor se face atât sâmbăta, cât și duminica, în ziua de Paște. Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia a anunțat programul.

Și în acest an, credincioșii vor primi pâinea binecuvântată, numită în popor „paști”, la Catedrala Încoronării. Distribuirea acestora se face sub turnul-clopotniță, în cadrul a trei intervale distincte de timp.

„Paștile”…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe