EVENIMENT
UPDATE FOTO: Mașină căzută în lac, într-o localitate din Bacău. Șoferul și-a pierdut viața

Un grav accident rutier a avut loc, joi seară în localitatea Horgești din județul Bacău. Din primele date, șoferul unui autoturism a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a căzut cu mașina într-un lac. O persoană, în stop cardio-respirator.
Potrivit ISU Bacău, accidentul s-a produs în satul Răcătău-Răzeși, comuna Horgești.
UPDATE: După efectuarea manevrelor de resuscitare la fața locului, bărbatul de 44 de ani a fost declarat decedat de către echipajul SAJ.
Din primele date, în eveniment a fost implicat un autoturism care a căzut într-un lac.
În mașină se afla o singură persoană.
Autoturismul a fost scos la mal cu ajutorul troliului. Persoana a fost extrasă, se efectuează manevrele de resuscitare.
Conform sursei citate, la fața locului s-au deplasat pompierii cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de scafandri cu 2 bărci și un echipaj SMURD.
A fost anunțat Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență.
Stire in actualizare
Citește Romania24.ro pe Google News

Un cutremur slab, cu magnitudinea de 2.3, s-a produs, vineri dimineață, în Gorj, la adâncimea de 13 kilometri.
Potrivit Institutului Național de Cercegtare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, vineri, 31 martie 2023, la ora 07:56:58 – ora locală a României, s-a produs în Oltenia, Gorj, un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.3.
Seismul a avut loc la adâncimea de 13 kilometri.
Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 20 de kilometru nord-vest de Târgu Jiu, 66 kilometri nord-estde Drobeta-Turnu Severin, 67 kilometri sud de Hunedoara, 82 de kilometri sud de Deva și 93 de kilometri est de Reșița.
EVENIMENT
Prognoza meteo România, pe patru săptămâni: Temperaturi scăzute și precipitații excedentare. Cum va fi vremea până la 1 mai

Administrația Națională de Meteorologie a publicat estimarea valorilor termice și a precipitațiilor pentru patru săptămâni, în intervalul 3 aprilie – 1 mai 2023. Potrivit meteorologilor, următoarele patru săptămâni aduc fluctuații de temperaturi. Cel puțin prima parte a lunii aprilie aduce temperaturi mai scăzute decât cele obișnuite și multe ploi.
Săptămâna 03.04.2023 – 10.04.2023
Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.
Cu excepția regiunilor nord-vestice, unde regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal, cantitățile de precipitații vor fi excedentare, mai ales în sudul țării.
Săptămâna 10.04.2023 – 17.04.2023
Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.
Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile.
Săptămâna 17.04.2023 – 24.04.2023
Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.
Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.
Săptămâna 24.04.2023 – 01.05.2023
Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.
Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare în zonele montane și sub-montane, iar în rest vor fi în general apropate de cele normale pentru această perioadă.
EVENIMENT
FOTO/ VIDEO: Peste 200 de percheziții la persoane care au cazat fictiv refugiați ucraineni. Este vizată și o primărie din Maramureș

Polițiștii fac, vineri dimineață, peste 200 de percheziții într-un dosar penal în care sunt cercetați suspecți care ar fi obținut pe nedrept fonduri pentru cazarea refugiaților ucraineni. Sunt vizați și angajați din cadrul unei primării din județul Maramureș.
Vineri, 31 martie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Maramureș, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, cu sprijinul polițiștilor inspectoratelor de poliție județene Suceava, Bistrița-Năsăud, Cluj, Satu Mare, Sălaj, Mureș, Bihor, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș, Serviciului Județean Anticorupție Maramureș, Poliției de Frontieră și Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj, pun în executare 203 percheziții domiciliare și 6 mandate de aducere, într-un dosar penal, în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de obținere ilegală de fonduri și fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Vizați sunt funcționari din cadrul unei unități administrativ teritoriale și 203 persoane, cu privire la care există bănuiala că ar fi obținut, pe nedrept, aproximativ 2.000.000 de euro, sumă care ar fi reprezentat contravaloarea cheltuielilor cu hrana și cazarea pentru cetățeni ucraineni, refugiați.
Prejudiciul cauzat reprezintă sumele plătite din Fondul de Rezervă Bugetară prevăzut în cadrul programului 50/20.

Autoritățile fraceze au decis să interzică copiilor sub 14 ani să folosească trotinetele electrice. De asemenea, vor fi înăsprite sancţiunile în cazul încălcării regulilor de circulaţie a acestor dispozitive. Decizia a fost luată în speranţa unei mai bune reglementări a acestor mijloace de transport, care divizează opinia publică.
La fel ca în multe alte ţări, acest mijloc de transport cu emisii reduse de carbon i-a cucerit pe francezi: două milioane dintre ei deţin o trotinetă electrică şi sute de mii închiriază ocazional una în regim de autoservire.
Însă, numărul deceselor şi a accidentelor grave în care sunt implicate trotinetele electrice a explodat, iar dezvoltarea anarhică a sistemului de închiriere cu autoservire provoacă tensiuni, în special la Paris, unde primăria organizează duminică un referendum local ce ar putea duce la interzicerea lor totală.
Planul prezentat miercuri de guvernul francez urmăreşte să conducă la o „calmare a spaţiului public” prin instituirea unui cadru mai strict.
„Trotinetele electrice pot fi o şansă dacă sunt bine organizate, bine reglementate”, a declarat ministrul Transporturilor, Clement Beaune, în cadrul unei conferinţe de presă.
Potrivit AFP, conform noilor reglementări, care urmează să fie oficializate printr-un decret, vârsta minimă pentru conducerea unei trotinete electrice va creşte de la 12 la 14 ani, la fel ca în cazul scuterelor. Trotinetele electrice trebuie să fie, de asemenea, echipate cu lumini şi semnalizatoare.
Amenzile vor fi şi ele mărite, de la 35 la 135 de euro pentru sancţionarea circulaţiei a două persoane pe aceeaşi trotinetă sau circulaţia în locuri nepermise.
Purtarea obligatorie a căştii nu a fost încă decisă, însă opţiunea rămâne pe masă, potrivit ministerului.
Reglementările privind aceste mijloace de transport au fost înăsprite în multe oraşe din întreaga lume. Roma, Lisabona, Stockholm şi Oslo au înăsprit condiţiile de utilizare a trotinetelor electrice de închiriat, în timp ce Barcelona şi Montreal au interzis circulaţia acestora.
Agerpres