Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Mașină distrusă de flăcări, într-o localitate din Cluj

Publicat

incendiu masina sic cluj

Un incendiu a izbucnit, sâmbătă după-amiază la un autoturism aflat în localitatea Sic, județul Cluj. Mașina a fost distrusă în totalitate de flăcări.

Potrivit ISU Cluj, pompierii din cadrul Detașamentului Dej au fost solicitați pentru a stinge flăcările care au cuprins un autoturism pe raza localității Sic.

O autospecială a fost alertată în jurul orei 16.40, iar pompierii au găsit la fața locului autoturismul distrus în totalitate de flăcări și ocupanții ieșiți în afara acestuia.

Nu au fost persoane care să solicite consult medical, iar cauza probabilă de producere a incendiului a fost o defecțiune a instalației electrice a autoturismului.

Citește Romania24.ro pe Google News

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

Mașină de poliție, implicată într-un accident pe DN 13, în județul Brașov

Publicat

Arhivă foto

Un accident rutier soldat cu pagube materiale a avut loc, joi după-amiază pe DN 13, în județul Brașov. În eveniment au fost implicate o mașină de poliție și un autoturism.

Potrivit IPJ Brașov, la data de 19 mai 2022, în jurul orei 17.40, la intersecția străzii Fântânii din municipiul Brașov cu DN13 ( Calea Feldioarei) a avut loc un eveniment rutier, coliziune între o autospecială de poliție și un autoturism.

În urma producerii evenimentului rutier nu au rezultat victime, ci doar pagube materiale.

La testarea conducătorilor auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0.

Sunt efectuate procedurile legale în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii evenimentului rutier.

Citește mai departe

EVENIMENT

Peste 20 de intervenții efectuate zilnic de echipajele SMURD Bihor, în primele patru luni ale acestui an

Publicat

accident general pompieri smurd 112
Arhivă foto

Echipajele SMURD Bihor au efectuat, în primele patru luni ale anului în curs, un număr de 3.087 de misiuni, în medie 26 de intervenţii pe zi, în cadrul cărora au fost asistate 3.428 persoane, din care 3001 adulţi şi 427 de copii, a informat joi, într-un comunicat, ISU Bihor.

Potrivit sursei citate, comparativ cu acelaşi interval al anului trecut, se constată o creştere cu circa 17% a numărului de intervenţii ale echipajelor SMURD Bihor, de la 2.573 misiuni desfăşurate în primele patru luni ale anului precedent, la 3.087 în aceeaşi perioadă a anului 2022.

Echipajele SMURD Bihor au efectuat zilnic, în medie, 26 de intervenţii în primele patru luni ale acestui anului

Cele mai numeroase intervenţii au fost înregistrate la subunităţile: Detaşamentul 2 de Pompieri Oradea – 843 cazuri, Detaşamentul 1 de Pompieri Oradea – 495 cazuri, Staţia de Pompieri Săcueni – 238 şi Gărzile de Intervenţie Tinca şi Sălard – fiecare câte 230 de misiuni.

În această perioadă, 1 ianuarie – 31 aprilie 2022, din totalul misiunilor echipajului de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea şi ale celor 10 echipaje de pompieri militari paramedici din cadrul subunităţilor ISU BH, cele mai multe – peste 2.500, au fost desfăşurate pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, respectiv a primului ajutor calificat.

De asemenea, în intervalul precizat, echipajele SMURD Bihor au intervenit pentru salvarea victimelor implicate în 353 accidente rutiere produse în judeţ, la 33 dintre acestea impunându-se intervenţia echipajelor de descarcerare pentru salvarea persoanelor rămase captive în autovehiculele avariate. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

MApN: Grupul de luptă al NATO în România se constituie începând cu luna mai

Publicat

grup constituire nato sursa foto fb mapn
sursa foto: Facebook / Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro

Grupul de luptă al NATO în România se constituie începând cu luna mai, a anunțat joi Ministerul Apărării Naționale (MApN). Potrivit acestuia, Franța va disloca un detașament de apărare antiaeriană la Capu Midia.

Potrivit unui comunicat al MApN, Grupul de Luptă al NATO (Battle Group Forward Presence – BGFP) din România se constituie, începând cu luna mai, prin transformarea elementelor multinaţionale aliate din cadrul Forţei de Răspuns a NATO, dislocate în ţara noastră.

Constituirea grupurilor de luptă din Bulgaria, România, Slovacia şi Ungaria se înscrie în setul mai larg de măsuri adoptate de NATO pentru consolidarea posturii de descurajare şi apărare pe termen mediu şi lung, ca urmare a conflictului militar declanşat de Federaţia Rusă în Ucraina.

MApN: Grupul de luptă al NATO în România se constituie începând cu luna mai:

„La propunerea Franţei de a prelua rolul de naţiune-cadru, batalionul francez dislocat în România, considerat vârful de lance (<Spearhead>) al Forţei cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat al NATO (VJTF), va forma BGFP pe teritoriul naţional, integrând, rotaţional, efective ale Belgiei şi Ţărilor de Jos.

Forţele principale ale BGFP vor fi dispuse în Centrul Naţional de Instruire Întrunită din Cincu unde vor executa misiuni şi activităţi de instrucţie alături de structuri ale Armatei României”, se arată în comunicat.

MApN precizează că Franţa va disloca un detaşament de apărare antiaeriană în Centrul Naţional de Instruire pentru Apărare Antiaeriană din Capu Midia.

„BGFP va conduce la creşterea cooperării militare a României cu Franţa şi, implicit, la creşterea securităţii spaţiului euro-atlantic pe flancul estic. Cooperarea cu partenerii strategici şi existenţa pe teritoriul naţional a unor structuri de luptă relevante contribuie la creşterea capacităţii de reacţie în contextul crizei din regiunea Mării Negre”, mai spun reprezentanții ministerului.

(sursa: Mediafax)

sursa foto: Facebook / Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Un bac care leagă județele Galați și Tulcea, oprit de inspectorii ANPC. Ce nereguli au fost găsite

Publicat

bac oprit anpc6

Unul dintre bacurile care asigură legătura între județele Galați și Tulcea a fost oprit joi de inspectorii ANPC din cauza unor nereguli grave, care pun în pericol pasagerii.

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Galați a demarat controale la firmele care oferă servicii de traversare a Dunării de pe un mal pe altul.

Șeful CRPC Galați, Sorin Susanu, spune că starea de fapt actuală necesită o importantă îmbunătățire și că instituția va face tot ce se poate pentru a elimina potențialele pericole pentru consumatori și va oferi consiliere agenților economici.

Unul dintre bacurile care face legătura între județele Galați și Tulcea a fost oprit.

Un bac care leagă județele Galați și Tulcea, oprit de inspectorii ANPC. Precizările șefului Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Galați

„În Galați, a fost necesară aplicarea unei măsuri imediate de oprire a unei ambarcațiuni care oferea servicii de transfer pietonal și auto între cele două maluri ale Dunării și o amendă de 15.000 lei.

bac oprit anpc5

Au fost descoperite nereguli referitoare la calea de acces pietoni și auto, zone nesigure pentru pasageri, neconcordanțe în acte, sistem electric cu potențial pericol pentru consumatori, lipsa unui regulament de funcționare, informații incomplete, produse medicale în trusa de prim ajutor expirate etc etc”, a scris Susanu pe Facebook.

bac oprit anpc3

Acesta a anunțat că verificările vor continua la toți agenții economici care oferă astfel de servicii.

(sursa: Mediafax)

sursa foto-video: Facebook / Sorin Claudiu Susanu

Citește mai departe