Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Măsuri pentru transportul feroviar de mărfuri la frontiera cu Ucraina. Program de reparații la mai multe linii de cale ferată

Publicat

cfr reparatii 3

CFR S.A va demara, în regie proprie, un program de reparații la mai multe linii de cale ferată cu ecartament larg și cu ecartament normal, din stațiile de frontieră Vicșani (SRCF Iași) și Halmeu (SRCF Cluj), anunță ministerul Transporturilor Sorin Grindeanu pe Facebook.

Aceste lucrări suplimentează capacitatea de transport existentă și au ca scop creșterea gradului de operaționalizare a traficului de marfă, îmbunătățirea condițiilor de manevră și îmbunătățirea circulației la frontierele cu Calea Ferată din Ucraina, precizează Grindeanu.

„Pentru stația CF Vicșani lucrările se vor desfășura în perioada 28 aprilie – 3 mai 2022. Vor fi operaționalizate încă 5 linii de cale ferată dintre care 3 cu ecartament larg. În stația de frontieră Halmeu lucrările se vor derula în perioada 2 mai – 31 mai 2022. Prin aceste lucrări se vor redeschide încă 4 linii de cale ferată dintre care 2 cu ecartament larg.

cfr reparatii 1

Măsurile vor permite creșterea capacității de transbordare a mărfurilor din trenurile care provin din Ucraina și vor conduce automat la reducerea timpilor tehnologici necesari acestor operațiuni.

cfr reparatii2

Practic, dupa finalizarea lucrărilor, în punctul de frontiera Vicșani vor fi operaționale 7 linii de cale ferată cu ecartament larg și ecartament normal, iar la Halmeu, 16 linii de cale ferată cu ambele tipuri de ecartament”, spune ministrul.

(sursa: Mediafax)

sursa foto: Facebook / Sorin Grindeanu

Știrile Romania24.ro pot fi urmărite și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Președintele CJ Cluj, Alin Tișe, reacție dură după alegeri: „Românii au tras semnalul de alarmă când partidele dormeau”

Publicat

cj8 tise scaled.jpg

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a reacționat la rezultatul turului II al alegerilor prezidențiale, câștigate de Nicușor Dan, într-un mesaj ferm de avertisment și speranță.

După ce Nicușor Dan a fost declarat oficial câștigător al alegerilor prezidențiale, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a publicat un mesaj amplu și tranșant, intitulat sugestiv „Inima țării”, în care reflectă asupra rezultatului electoral și trage…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

EXTREMELE Clujului. Comunele unde Nicușor Dan și George Simion au obținut cele mai multe voturi

Publicat

nd gs.jpg

Rezultatele turului al doilea al alegerilor prezidențiale arată un județ Cluj polarizat între două opțiuni: calea pro-europeană și naționalismul suveranist. Comunele Sic și Măguri-Răcătău oferă cel mai puternic contrast electoral.

Mesajele pro-europene au convins locuitorii din Sic

În comuna Sic, cu o populație majoritar maghiară (97%), candidatul pro-european Nicușor Dan a obținut un scor covârșitor: 92,71%, față de 7,29% pentru contracandidatul său George…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Peste 1.000 de candidați și-au testat cunoștințele la Simularea concursului de admitere la UMF „Iuliu Hațieganu”

Publicat

dsc09663 enhanced nr.jpg

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca a organizat în data de 17 mai cea de-a XVI-a ediţie a Simulării concursului de admitere. La testare au participat 1.052 de candidați din întreaga țară, care au avut ocazia să se familiarizeze cu atmosfera de concurs și să-și testeze nivelul de pregătire al cunoștințelor, în condiții similare celor din ziua examenului de admitere propriu-zis, care va avea loc în luna iulie.

Programele de studii…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

”Sfinții de gheață” din calendarul romano-catolic. Vin ”Orbanul” și ”Medardul”. Frig și ploi în luna mai în Transilvania.

Publicat

ploi torentiale furtuna cluj scaled e1717054624347.jpg

Tradiția ”sfinților de gheață”, pentru că este o poveste din popor, cum se spune, este recunoscută și în alte țări, în special din vestul Europei, precum Germania sau  Austria. Este caracterizată de frig, ploi și, mai ales de posibilitatea producerii de îngheț la sol. Așa că, majoritatea locuitorilor din Transilvania au auzit de ”sfinții de gheață”. Mai mult, este și o perioadă care împarte semănatul de primăvară în două pentru că unele plante nu…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe