Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Ministrul Transporturilor a anunțat când va avea loc deschiderea Pasajului Olteniței

Publicat

pasajul olteniei fb 2
sursa foto: Facebook / Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor, anunță că Pasajul Olteniței va fi accesibil circulației începând de sâmbătă. Această veste este așteptată cu nerăbdare atât de rezidenții din zonă, cât și de cei care tranzitează Centura Capitalei.

„Pasajul Olteniţei va fi deschis circulaţiei începând de sâmbătă, 27 mai”, scrie pe Facebook Sorin Grindeanu.

pasajul olteniei fb 1

Ministrul Transporturilor afirmă că „este un moment mult aşteptat de toţi cei care locuiesc în zonă, dar şi de cei care tranzitează Centura Capitalei”.

pasajul olteniei fb

„Acest pasaj va fluidiza circulaţia şi va atenua ambuteiajele rutiere în zona de sud a Bucureştiului”, încheie Grindeanu.

Sursa: MediaFax

sursa foto: Facebook / Sorin Grindeanu

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO: Intervenție a pompierilor pentru căutarea unui tânăr, în zona Barajului Râureni din Vâlcea

Publicat

cautare persoana valcea apa1

Pompierii intervin, joi după-amiază, pentru căutarea unei persoane dispărute în dreptul Barajului Râureni din Vâlcea.

Potrivit ISU Vâlcea, pompierii militari vâlceni au fost solicitați să intervină pentru căutarea-salvarea unui tânăr (în vârstă de aproximativ 31 ani) posibil dispărut în dreptul Barajului Râureni.

La fața locului s-au deplasat 10 pompieri cu două autospeciale de serviciu, două bărci cu sonar și o ambulanță SMURD, din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea și al Gărzii de Intervenție Drăgășani.

cautare persoana valcea apa2

Totodată, au fost alertate echipajele de scafandri din cadrul ISU Dâmbovița și ISU Olt.

A fost anunțata Hidroelectrica pentru verificare grătare la barajul Râureni, precum și anunțare dacă efectuează deversări.

Stire in actualizare

Citește mai departe

EVENIMENT

ATENȚIE, ȘOFERI! Restricții de circulație pe Autostrada A1 Deva – Nădlac

Publicat

autostrada a1 deva nadlac general
Arhivă foto

În cursul zilei de joi, 8 iunie 2023, vor avea loc restricții de circulație pe Autostrada A1 Deva – Nădlac.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, joi, până la ora 17.00, pe Autostrada A1 pe sensul Deva – Nădlac, la kilometrul 583+168 de metri, în zona localității Nădlac, au loc lucrări de reabilitare a infrastructurii de monitorizare, care impun restricționarea traficului pe prima bandă și pe cea de urgență.

„De asemenea, tot joi, până la ora 17.00, pe Autostrada A1, pe sensul Nădlac – Deva, la kilometrul 579+200 de metri, în zona localității Nădlac, au loc lucrări de reabilitare a infrastructurii de monitorizare, care impun restricționarea traficului pe banda 2.

Reduceți viteza în zona lucrărilor, semnalizați din timp intenția de schimbare a benzii de circulație și efectuați orice manevră după o asigurare corespunzătoare!”, spun polițiștii.

Citește mai departe

EVENIMENT

Un autoturism scăpat de sub control a intrat într-un stâlp pe DN 76, în județul Bihor. Trafic blocat

Publicat

politia nou general
Arhivă foto

Un accident rutier a avut loc, joi după-amiază pe DN 76, în județul Bihor. Din primele date, șoferul unei mașini a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat cu mașina într-un stâlp.

Potrivit Centrul INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pe DN 76 Deva-Oradea, la ieșire din localitatea Ștei, județul Bihor, un autoturism  a intrat într-un stâlp de electricitate, ce a căzut pe carosabil și a blocat circulația pe ambele sensuri.

În urma accidentului, șoferul autoturismului a suferit leziuni, fiind evaluat medical.

Se estimează reluarea normală a circulației în 30 de minute.

Citește mai departe

EDUCATIE

Se prelungesc înscrierile pentru Bacalaureat şi Evaluare Naţională pentru absolvenţii de clasa a VIII-a

Publicat

guvernul romaniei captura video ligia deca fb
sursa foto: captură video Facebook / Guvernul României

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat că înscrierile pentru Bacalaureat și Evaluare Națională pentru absolvenții de clasa a VIII-a vor fi prelungite până pe data de 13 iunie. De asemenea, probele de competențe din cadrul examenului de Bacalaureat vor avea loc în perioada 14-23 iunie.

„Noi continuăm să centralizăm constant informaţii vizavi de situaţia participării personalului din învăţământ la actul educaţional. Avem în continuare un trend descendent, atât la nivel de total personal din învăţământ, cât şi la nivelul cadrelor didactice.

De asemenea, conform calendarului actual, mâine, 9 iunie, se termină perioada de încheiere a situaţiei şcolare pentru clasele a VIII-a şi a XII-a.

Tot pe 9 iunie, adică mâine, ar fi trebuit să se încheie înscrierile la examenul de Bacalaureat şi la Evaluarea Naţională.

Având în vedere contextul actual, am semnat ordinul de ministru prin care pentru clasele a VIII-a, a XII-a şi a XIII-a pentru seral şi frecvenţă redusă perioada de încheiere a situaţiei şcolare se prelungeşte până pe 13 iunie.

În ceea ce priveşte celelalte clase, nu se impun în acest moment modificări în ceea ce priveşte desfăşurarea activităţilor de final de an şcolar.

În ceea ce priveşte înscrierea la examene, înscrierile pentru examenul de Bacalaureat şi Evaluare Naţională pentru absolvenţii de clasa a VIII-a se vor prelungi şi ele până pe 13 iunie.

În acest context, probele de competenţe din cadrul Examenului de Bacalaureat se vor susţine în perioada 14-23 iunie’, a declarat Ligia Deca, joi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Se prelungesc înscrierile pentru Bacalaureat şi Evaluare Naţională pentru absolvenţii de clasa a VIII-a. Ministrul a făcut o serie de precizări cu privire la încheierea situaţiei şcolare

Ea a adăugat că, în ceea ce priveşte probele scrise pentru ambele examene naţionale, Bacalaureatul şi Evaluarea Naţională, nu se impune în acest moment modificarea calendarului.

„Şi ne dorim nici să nu fie nevoie de modificarea calendarului, pentru ca toţi elevii, toţi absolvenţii, să poată să îşi urmeze parcursul educaţional care li se potriveşte acolo unde doresc ei să meargă mai departe.

Evident, şi noi ne dorim ca lucrurile să revină la normal. Facem toate eforturile în acest sens”, a completat Deca.

Ministrul a făcut o serie de precizări cu privire la încheierea situaţiei şcolare.

„Ştim cu toţii că nu mai este foarte mult timp până la încheierea cursurilor şi, în acest sens, avem două modificări majore pe care ordinul de ministru semnat astăzi le aduce.

În primul rând, încheierea situaţiei şcolare în cazuri excepţionale, cum este cel de faţă, cu minimum două note sau calificative, de către profesorii care predau acele discipline, nu vorbim despre încheierea situaţiei şcolare de altcineva decât de către profesorii de la disciplinele respective.

Se prelungesc înscrierile pentru Bacalaureat şi Evaluare Naţională pentru absolvenţii de clasa a VIII-a. Ce susține Deca

Nicăieri în cuprinsul ordinului de ministru nu apare o înlocuire a cadrului didactic cu altcineva. Asta cred că ar trebui clarificat, pentru că am văzut multe mesaje care nu coincid cu realitatea textului ordinului de ministru”, a explicat Deca.

De asemenea, ea a menţionat şi prevederea privind eliminarea obligativităţii validării situaţiei şcolare în ansamblu, la nivel de şcoală, de către consiliul profesoral.

„De ce? Pentru că, din nou, având în vedere constrângerile de timp şi importanţa ca toţi elevii să aibă situaţia şcolară încheiată, am simţit nevoia să simplificăm procedurile fireşti, normale, prin care acest lucru se întâmplă.

Din nou, asta nu înseamnă că situaţia şcolară pe fiecare disciplină nu se încheie de către profesorul care are în dreptul său această obligaţie”, a mai afirmat Deca. Agerpres

sursa foto: captură video Facebook / Guvernul României

Citește mai departe