EVENIMENT
FOTO: Nouă afgani şi marocani, prinşi când încercau să treacă graniţa ascunşi într-un camion sau pe jos

Nouă migranţi din Afganistan şi Maroc au fost prinşi de către poliţiştii de frontieră arădeni, în ultimele 24 de ore, când au încercat să treacă ilegal graniţa în Ungaria, ascunşi într-un camion sau mergând pe jos, pe câmp.
În Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, în timp ce era verificat un camion condus de un român, care transporta frigidere în Marea Britanie, au fost găsiţi în remorcă şase străini.
„În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 14 şi 31 de ani, solicitanţi de azil în România”, precizează, miercuri, Poliţia de Frontieră Arad.
Tot în zona Nădlac, poliţiştii de frontieră au observat, la aproximativ 100 de metri de graniţa cu Ungaria, trei persoane care se deplasau pe jos. Acestea au fost prinse şi, în urma verificărilor, s-a constatat că sunt din Maroc şi au vârste cuprinse între 25 şi 36 de ani.
În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări.
AGERPRES
Urmărește știrile romania24.ro pe Google News

EVENIMENT
„Porți deschise” la Camera Deputaților, de 1 iunie: Program de vizită gratuit pentru copii și însoțitorii acestora

Copiii şi însoţitorii acestora pot vizita gratuit Camera Deputaţilor, miercuri, 1 iunie, în intervalul orar 10,00 – 17,00.
De Ziua Copilului, cei interesaţi vor avea posibilitatea să vadă sălile în care se desfăşoară activitatea parlamentară – „I.I.C. Brătianu”, „Take Ionescu”, „Unirii”, „Al.I. Cuza”, „I.G. Duca”, „Mihai Viteazul”, Cabinetul preşedintelui Camerei Deputaţilor, „C.A Rosetti”, precum şi sala de plen.
Potrivit unui comunicat de presă al Camerei Deputaţilor transmis vineri AGERPRES, ca şi la ediţiile anterioare, copiii vor putea participa la o serie de momente distractive şi educative, organizate împreună cu mai multe instituţii partenere.
Vor avea loc momente de teatru, întâlniri cu personaje din lumea desenelor animate, un spectacol de magie, va fi prezentat un elicopter SMURD, se vor organiza laboratoare experimentale de conducere defensivă şi o expoziţie de tradiţii militare. Totodată, se vor prezenta echipaje jandarm-câine, precum şi cai ai Jandarmeriei Române.
Va fi realizat şi un traseu dintr-un oraş în care va fi simulată, prin indicatoare şi marcaje, circulaţia pe o stradă, în scopul educării participanţilor cu privire la regulile de circulaţie pentru pietoni şi pentru trotinetele electrice.
Cei mici vor mai putea juca baschet, badminton, partide de minifotbal, tenis de masă.
Accesul va fi permis pe la intrarea C1, nivel P, cu un flux de vizitare continuu (acces prin Bulevardul Naţiunile Unite).
Prima ediţie a evenimentului „Porţi deschise pentru copii” a avut loc în 2007. Acţiunea a devenit, deja, o tradiţie prin care Camera Deputaţilor marchează Ziua Internaţională a Copilului şi oferă vizitatorilor ocazia de a cunoaşte una dintre cele mai importante instituţii ale statului. Agerpres
EVENIMENT
Atac cibernetic asupra versiunii în limba engleză a site-ului MApN, respins de specialiştii instituţiei

Un atac cibernetic asupra versiunii în limba engleză a paginii de internet a Ministerului Apărării Naţionale (MApN) a fost respins, sâmbătă, de specialiştii instituţiei.
Potrivit unui comunicat al MApN transmis AGERPRES, atacul cibernetic de tip distributed denial of service (DDOS) s-a declanşat în jurul orei 4,30.
Specialiştii Comandamentului Apărării Cibernetice al MApN au reuşit restabilirea funcţionării normale a paginii de internet în aproximativ 30 de minute de la declanşarea atacului.
Site-ul MApN nu conţine baze de date cu caracter sensibil sau clasificat, iar atacul nu a afectat alte servicii şi reţele informatice ale instituţiei.
Comandamentul Apărării Cibernetice al MApN este în legătură cu celelalte instituţii naţionale cu atribuţii în domeniu pentru identificarea cu precizie a originii acestui atac şi luarea tuturor măsurilor care se impun. Agerpres
sursa foto: Facebook / Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro
EVENIMENT
UPDATE FOTO: Incident grav într-o localitate din județul Brăila. Trei persoane au rămas blocate într-o fântână, una dintre ele a decedat

Un incident grav a avut loc, sâmbătă după-amiază în localitatea Valea Cânepii din județul Brăila. Trei persoane rămas blocate într-o fântână. Una dintre ele a decedat.
Potrivit ISU Brăila, pompierii au intervenit pentru salvarea două persoane căzute într-o fântână, aflată într-o gospodărie, în localitatea Valea Cânepii.
UPDATE: Ora 18.20: Persoana resuscitată, un bărbat de 45 de ani a fost declarat decedat de către echipajul SAJ medic. Acesta a fost preluat se Serviciul de Medicină Legală.
Au intrat să monteze o motopompă.
Cele două persoane, de 46 și 53 de ani au fost scoase de pompieri și predate la ambulanțele SAJ.
FOTO: Incident grav în localitatea Valea Cânepii, județul Brăila: Starea victimelor
O persoană a fost transportată la UPU, iar celei de-a doua i se aplică manevre de resuscitare la fața locului.
Din primele date, a existat și a trei persoană în fântână care a intrat după cei doi, a rămas blocată și ea dar a fost scoasa de cetățeni până la sosirea echipajelor de intervenție.
A primit și aceasta îngrijiri deoarece era semiconștientă. Aceasta a fost și ea transportată la spital.
Conform sursei citate, la fața locului au intervenit pompierii cu autospecială de stingere cu apă și spumă o descarcerare o ambulanță SMURD și două ambulanțe SAJ.
Stire in actualizare
EVENIMENT
Trafic restricționat pe DN 7, în județul Sibiu: O autoutilitară a derapat și a rămas blocată pe șosea

Traficul este restricționat, sâmbătă după-amiază după ce o autoutilitară a derapat și a rămas blocată pe șosea, pe DN 7, în localitatea Boița, județul Sibiu.
Potrivit IPJ Sibiu, traficul rutier se desfășoară pe un fir, pe DN 7 Sibiu – Râmnicu Vâlcea, la kilometrul 243, în localitatea Boița, județul Sibiu, din cauza unei autoutilitare care a derapat și rămas imobilizată pe suprafața de rulare.
UPDATE: 0ra 18:50, traficul rutier s-a reluat.
Evenimentul nu s-a soldat cu victime.
Se estimează ca traficul să fie reluat, în condiții normale, în 30-45 de minute, din momentul producerii evenimentului.