Connect with us

EVENIMENT

FOTO: O adolescentă de 17 ani care mergea la școală, între persoanele care au murit în accidentul rutier din județul Constanța

Publicat


Tânăra care a murit după ce un microbuz cu călători s-a răsturnat miercuri dimineaţă pe DN 38, la intrarea în localitatea Topraisar, fata fiind prinsă sub autovehicul, era elevă în clasa a XI-a la un liceu din Constanţa şi, în momentul producerii accidentului, ea se îndrepta către unitatea de învăţământ împreună cu o colegă de şcoală.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa, “în microbuzul respectiv se aflau două eleve de clasa a XI-a, navetiste, care se îndreptau spre instituţia de învăţământ pentru a participa la orele de curs”, una dintre eleve decedând, după cum a anunţat conducerea Liceului Tehnologic “Gh. Miron Costin” din Constanţa.

Reprezentanţi ai Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa au informat că în urma accidentului rutier cu victime multiple, produs pe DN 38, la unitatea medicală au fost aduşi 20 de pacienţi.

“De cum au început să ajungă ambulanţele, medicii de gardă i-au preluat şi au demarat investigaţiile. Toţi pacienţii care au fost aduşi la UPU sunt stabili, conştienţi şi colaboranţi. Până acum (ora 16.00 – n.r.) patru dintre ei au fost internaţi, alţi patru au plecat cu recomandare de tratament în ambulatoriu, fără să necesite spitalizare. Restul sunt încă investigaţi sau monitorizaţi de către medicii din cadrul SCJU, majoritatea fiind pacienţi cu contuzii uşoare”, a transmis unitatea spitalicească.

CITEȘTE ȘI UPDATE FOTO/ VIDEO: Accident rutier grav în Constanța. Două persoane au murit și alte 18 au fost rănite, după ce un microbuz s-a răsturnat

Un bărbat de 37 de ani şi o fată de 17 ani au murit, iar alte 20 de persoane au fost transportate la spital după ce un microbuz cu călători s-a răsturnat miercuri dimineaţă pe DN 38, în apropierea localităţii Topraisar, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa.

Accidentul s-a produs pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum, carosabilul fiind acoperit parţial cu polei şi era ceaţă densă.

Microbuzul de călători efectua curse regulate pe ruta Negru Vodă – Constanţa.

Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Dobrogea”, două dintre victime au fost prinse sub autovehicul, constatându-se decesul acestora. La faţa locului s-au deplasat opt ambulanţe, o autospecială de transport victime multiple, o autospecială de stingere şi autospecială de descarcerare. AGERPRES

EDUCATIE

Cursuri suspendate în mai multe școli și grădinițe din Bucureşti

Publicat

Cursurile vor fi suspendate, în perioada următoare, în mai multe unităţi de învăţământ din Capitală, din cauza gripei sau a unor probleme apărute după decontaminare, potrivit unei informări a Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Astfel, Grădiniţa Panseluţa din sectorul 4 suspendă pentru o zi cursurile, întrucât după decontaminare persistă mirosul substanţelor utilizate.

Tot pentru o zi este suspendată activitatea şi la Grădiniţa 72 din sectorul 5, din cauza emanaţiilor de gaze de la centralele termice.

Potrivit IŞMB, sunt unităţi de învăţâmânt care îşi suspendă activitatea pentru 3 zile. Şcoala 195 din sector 3 suspendă cursurile la 6 clase; Grădiniţa Luminiţa din sectorul 2 – la o grupă; Şcoala 56, sector 2, – la o clasă, iar Şcoala 45 din sector 1 – la 5 clase.

Totodată, la Liceul “Ady Endre”, grădiniţa suspendă cursurile la grupa mică pe o perioadă de 3 zile.

Potrivit sursei citate, situaţia unităţilor şcolare cu suspendare de cursuri poate suferi modificări în funcţie de raportările cazurilor de gripă. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: TIR răsturnat între parapeți, la ieșirea de pe autostrada A1 Sebeș – Sibiu către DN1, în zona Veștem

Publicat

tir rasturnat
sursa foto: DRDP Brașov

Un accident rutier s-a produs în noaptea de duminică spre luni, în zona localității Veștem. Un TIR s-a răsturnat în afara părții carosabile, pe zona care delimitează sensurile de mers.

tir rasturnat

Din primele informații, se pare că șoferul unui TIR a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, iar autotrenul a părăsit partea carosabilă, ajungând pe zona care delimitează cele două sensuri de mers.

Din fericire, accidentul s-a soldat doar cu pagube materiale.

Potrivit reprezentanților Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, traficul urmează să fie oprit pe breteaua de ieșire de pe autostradă, pentru scoaterea TIR-ului.

Citește mai departe

EVENIMENT

Imaginea inocenței, care a șocat lumea: Băiețelul fotografiat înainte de a fi gazat la Auschwitz. 27 ianuarie – 75 de ani de la eliberarea lagărului

Publicat

Această fotografie îl arată Istvan Reiner, în vârstă de 3-4 ani, din Miskolc, Ungaria, luat din ghetou înainte de a fi deportat în lagărul de moarte de la Auschwitz.

A murit în camera de gazare în 1944, la câteva zile după fotografie. ⁣⁣În momentul în care fotografia a fost făcută, el nu știa încă ce soartă îl aștepta; a pozat fericit pentru aparatul foto, așa cum ar face orice băiat de vârsta lui.

Zâmbetul lui va aminti pentru totdeauna lumii, cum arată imaginea pură a inocenței.

Ziua de 27 ianuarie marchează eliberarea lagărelor de concentrare naziste şi sfârşitul Holocaustului în care 6 milioane de evrei au fost ucişi de către regimul nazist, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Evreii, sinti, roma şi alte grupuri au fost ţinte vii ale naziştilor, iar Auschwitz a devenit sinonimul morţii. Pe 27 ianuarie 1945, Armata Roşie a eliberat lagărul în care au pierit peste un milion de oameni.

Citește mai departe

EVENIMENT

Numărul deceselor provocate de virusul chinezesc a ajuns la 80 și peste 3.000 de persoane sunt infectate

Publicat

coronavirus

A crescut semnificativ numărul deceselor înregistrate în China din cauza virusului gripal. Potrivit autorităților, 80 de persoane infectate cu coronavirus au decedat. De asemenea, bilanţul epidemiei de pneumonie virală a atins 2.744 de cazuri confirmate în toată ţara, după descoperirea a 769 de noi cazuri.

Citește și FOTO: Chinezii construiesc în ȘASE ZILE un spital special pentru cazurile de coronavirus. Construcția va avea două etaje și 1000 de paturi

Potrivit AFP, nu a fost confirmat niciun deces nou în afara provinciei Hubei, epicentrul epidemiei. În provincia chineză au fost înregistrate 24 de noi cazuri, fiind înregistrate 80 de decese în întreaga ţară.

În SUA s-au înregistrat 5 cazuri

Potrivit postului ABC News, al cincilea caz de coronavirus a fost confirmat în Statele Unite, doi dintre pacienți fiind fiind turiști care s-au întors din Wuhan, China.

Totuși, oficialii americani au adăugat că deocamdată nu există o amenințare pentru publicul larg.

Citește și

Franța confirmă trei cazuri. Mai mulți cetățeni francezi vor fi evacuați din regiunea Wuhan

Autoritățile franceze au declarat că s-au confirmat trei cazuri de persoane infectate cu coronavirus.

Mai mulți cetățeni francezi aflați în regiunea Wuhan din China vor fi evacuați cu un avion, cu acordul cu acordul autorităților chineze. Odată ajunși în Franța, aceștia vor sta în carantină timp de 14 zile într-o clinică specială, pentru a preveni răspândirea virusului în Franța.

Potrivit agenției de presă Reuters, din aproximativ 800 de cetățeni francezi care locuiesc în Wuhan, Franța se așteaptă să repatrieze câteva sute.

Australia a confirmat 5 cazuri. Aproape 100 de școlari australieni vor fi repatriați din China

Autorităţile medicale australiene au anunţat că, în urma analizelor, s-au înregistrat cinci cazuri de persoane infectate cu coronavirus.

Guvernul australian analizează totodată un plan de repatriere a circa 100 de şcolari australieni blocaţi în acelaşi oraş din China, care este practic izolat în urma indicaţiilor Beijingului pentru a încerca stoparea epidemiei.

Conform ultimelor date, în afară de China, până acum se mai înregistrează opt persoane infectate în Thailanda, cinci în SUA şi în Australia, câte patru în Singapore, Malaezia, Taiwan, Franţa şi Japonia, trei în Coreea de Sud, două în Vietnam, câte unul în Nepal şi Canada.

Organizația Mondială a Sănătății avertizează că deja există răspândiri ale virusului la al doilea și chiar al treilea contact, iar boala se răspândește mai repede decât au crezut inițial specialiștii.

Cu toate acestea, Organizația Mondială a Sănătății a decis că noul coronavirus din China nu reprezintă deocamdată o urgență de sănătate globală.

 

 

Citește mai departe