Connect with us

EVENIMENT

FOTO: O magazie a ars ca o torță într-o localitate din Botoșani. Proprietara, o femeie de 80 de ani, a vrut să facă țuică

Publicat

A vrut să facă țuică, dar și-a incendiat o magazie. Este isprava unei femei de 80 ani, din comuna Drăgușeni, județul Botoșani. Femeia susține că aseară, când a mers să se odihnească, focul încă ardea în sobă.

Potrivit ISU Botoșani, în jurul orei 03.30, vecinii au cerut ajutor de la pompieri după ce au observat că magazia ardea ca o torță.

În cel mai scurt timp, două echipaje din cadrul Gărzii de Intervenție Săveni, au ajuns la fața locului cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. Acestora li s-au alăturat și voluntarii din comună, dar și doi colegi din tura liberă.

După aproape două ore, pompierii au stins incendiul și au înlăturat efectele, protejând celelalte construcții din gospodăria bătrânei, dar și casele vecinilor.


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

Comitetul Politic al USR se reunește duminică, pentru aprobarea programului de guvernare şi a echipei guvernamentale

Publicat

dacian ciolos

Comitetul Politic al USR se reuneşte duminică, la ora 18,00, pentru analiza şi aprobarea programului de guvernare şi a echipei guvernamentale.

Premierul desemnat Dacian Cioloş va depune luni la Parlament programul de guvernare şi lista de miniştri.

„Biroul Naţional al USR s-a întrunit, vineri, la solicitarea premierului desemnat, Dacian Cioloş, şi a stabilit un calendar pentru zilele următoare: sâmbătă – finalizarea programului de guvernare.

Duminică – şedinţă de Birou Naţional şi Comitet Politic pentru aprobarea programului şi a listei de miniştri; luni – depunerea programului de guvernare şi a listei de miniştri în Parlament”, anunţat USR.

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, a fost nominalizat, luni seara, de preşedintele Klaus Iohannis candidat la funcţia de prim-ministru.

Conform articolului 103 din Constituţia României, candidatul pentru funcţia de prim-ministru trebuie să ceară, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului.

Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună.

Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

INFOTRAFIC: Se circulă în condițiile unui carosabil umed pe mai multe drumuri din sudul și centrul țării

Publicat

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, duminică dimineață, se circulă în condițiile unui carosabil umed pe mai multe drumuri din sudul și centrul țării.

Se circulă în condițiile unui carosabil umed pe principalele artere rutiere, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București – Ploiești, dar și DN 1 Ploiești – Brașov și DN7 Pitești-Sibiu.

Potrivit sursei citate, la ora 06.45, nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită ca urmare a vreunui eveniment rutier sau a condițiilor meteo nefavorabile. 

Drumuri închise sau deviate

Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, începând din data de 8 octombrie, pentru siguranța participanților la trafic, a fost închisă circulația pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 67C (Transalpina), pe tronsonul kilometric 34+800 metri – 59+800 metri, între localitățile Rânca (județul Gorj) și Obârșia Lotrului (județul Vâlcea).

Până la finalul lunii noiembrie a.c., pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, pe tronsonul kilometric 31+500 de metri – 36+150 de metri, traficul se desfășoară deviat de pe sensul către București (calea 2) pe sensul către litoral (calea 1), unde se circulă pe câte o bandă pentru fiecare direcţie, cu limită de viteză de 60 km/h. Măsura este impusă în vederea efectuării de lucrări de reabilitare a părţii carosabile.

De asemenea, a fost închis și nodul rutier de la kilometrul 35 care face accesul la și dinspre localitățile Fundulea și Nana, județul Călărași, pe sensul Constanța – București.

Până la jumătatea lunii decembrie 2021, se aplică o restricție de circulație pe sensul către Capitală al autostrăzii A2 București-Constanța, pe tronsonul kilometric 13+300 de metri – 13+360 de metri, în localitatea Glina, județul Ilfov, pentru a permite realizarea unui pilon pentru autostrada A0. Din acest motiv, traficul se desfășoară doar pe banda a doua.

Începând din data de 1 octombrie 2021, în vederea executării lucrărilor de reparații pe Podul Borcea, situat pe autostrada A2, la km 149+680 de metri,  se închide calea 1 de rulare (București – Constanța), traficul rutier fiind deviat pe calea 2 (Constanța-București), unde se va circula în ambele sensuri pe sectorul cuprins între kilometrii 144+250 de metri – 146+883 de metri.

De asemenea, și pe tronsonul kilometric 160+160 de metri – 156+933 de metri al autostrăzii A2, traficul se desfășoară deviat de pe sensul către București (calea 2) pe sensul către litoral (calea 1), unde se circulă pe câte o bandă pentru fiecare direcţie, cu limită de viteză de 60 km/h. Măsura este impusă în vederea efectuării de lucrări de reabilitare a părţii carosabile.

Recomandări pentru șoferi

Ținând cont de faptul că în mai multe zone traficul se desfăşoară în condiţiile unui carosabil umed (de ploaie), polițiștii recomandă conducătorilor auto să manifeste prudenţă la volan, să se asigure şi să semnalizeze înainte de schimbarea direcţiei de deplasare, dar și să crească distanţa de siguranţă între vehicule. În plus, conducătorii auto trebuie să verifice înainte de a porni la drum ca autovehiculele să aibă în funcțiune sistemele de dezaburire, care să le asigure o bună vizibilitate.

Citește mai departe

EVENIMENT

Avertizare meteo: Cod galben de ceață în județul Maramureș

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică dimineață, o avertizare meteo cod galben de ceață densă în județul Maramureș.

Potrivit meteorologilor, până la ora 11.00, în zona zona joasă și zona depresionară a județului Maramureş, se  va semnala local ceață care determină reducerea vizibilității local sub 200 de metri și izolat sub 50  de metri.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Incident cumplit într-o localitate din Botoșani: Un bărbat și-a pierdut viața după ce a fost strivit de propriul autoturism

Publicat

botosani (7)

Un bărbat în vârstă de 52 de ani a decedat, sâmbătă seară, după ce a fost strivit de un autoturism, în localitatea Mlenăuți din județul Botoșani.

Potrivit ISU Botoșani, un bărbat în vârstă de 52 ani, din localitatea Mlenăuți, comuna Hudești şi-a pierdut viaţa, sâmbătă seară, după ce a fost strivit de propriul autoturism.

Incidentul s-a întâmplat chiar la intrarea în gospodărie.

Acesta a fost găsit sub mașină de soția lui, care a sunat după ajutor.

Victima a fost scoasă de sub autoturism de către pompieri şi a fost preluată de echipajele medicale care a început imediat manevrele de resuscitare.

Conform sursei citate a fost declarat decesul.

La fața locului au ajuns un echipaj din cadrul Punctului de Lucru Darabani, echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD și o ambulanță aparținând SAJ Darabani

Poliţiştii urmează să stabilească împrejurările în care s-a produs tragedia.

Citește mai departe