Connect with us

EVENIMENT

FOTO: O mașină a plonjat în albia unui râu în județul Cluj. Trei persoane au fost rănite

PublicatUn accident rutier a avut loc luni dimineața, pe DJ 108 B, dinspre Răzbuneni spre Bobâlna, jundețul Cluj. Șoferul unui autoturism a pierdut controlul volanului și s-a răsturnat cu mașina într-o albie a unui râu. Trei persoane au fost rănite.

Din primele verificări, un conducător în vârstă de 31 de ani, din municipiul Dej, care se deplasa cu autoturismul pe DJ 108 B, dinspre Răzbuneni spre Bobâlna, aflându-se în afara localității, ar fi pierdut controlul volanului într-o curbă, răsturnându-se cu autoturismul într-o albie a unui pârâu, aflată în afara părții carosabile.

În urma impactului, conducătorul auto, alături de doi bărbați, de 30 de ani, din Dej, respectiv de 57 de ani din localitatea Negrilești, județul Bistrița-Năsăud, ambii pasageri în autoturism, au fost conduși la o unitate medicală.

Polițiștii efectuează cercetări la fața locului pentru a stabili cu exactitate circumstanțele producerii accidentului.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

UPDATE: GRAV accident în județul Prahova. Nouă persoane implicate, între care un șofer de 80 de ani băut

Publicat

Un grav accident s-a produs în urmă cu câteva momente în județul Prahova. Sunt implicate două mașini și nouă persoane.

ISU Prahova transmite că accidentul s-a produs în comuna Drajna, sat Ogretin.

„Sunt implicate 2 auto cu 9 persoane. O persoană este asistata medical la locul evenimentului. La fața locului au fost mobilizate un echipaj de stingere și unul de prim ajutor”, sunt primele informații de la OSI.

UPDATE: Din verificările polițiștilot a reieșit că un bărbat de 80 de ani, care conducea pe DJ 102B către Vălenii de Munte, a intrat în coliziune cu un autoturism care se deplasa din direcția Vălenii de Munte către Posești, condus de un bărbat de 42 de ani.

Pasagera din mașina condusă de bărbatul de 80 de ani a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Cercetările sunt continuate de polițiști pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul rutier și luarea măsurilor legale în consecință.

Conform IPJ Prahova, șoferii au fost testați cu aparatul etilotest. Rezultatul a fost negativ în cazul bărbatului de 42 de ani, iar pentru bărbatul de 80 de ani rezultatul a fost de 0,16 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Citește mai departe

EVENIMENT

Moarte suspectă în Focșani. Un bărbat a fost găsit decedat în apartamentul său

Publicat

Un bărbat de 74 de ani din Focșani a fost găsit decedat în apartamentul său, după ce vecinii au sunat la poliție pentru ca acesta nu a mai fost văzut de mult timp.

Potrivit ISU Vrancea, luni, 30 noiembrie, în urma apelulu făcut de vecini la 112, polițiștii s-au deplasat la un bloc din municipiul Focșani, iar într-un apartament a fost găsit cadavrul unui bărbat în vârstă de aproximativ 74 de ani.

Cadavrul va fi ridicat și transportat la Serviciul de Medicină Legală Vrancea, în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzei decesului.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă (moarte suspectă).

Citește mai departe

EVENIMENT

Bebeluş de o lună transferat în stare gravă de la Suceava la Spitalul “Sf. Maria” din Iași

Publicat

Un bebeluş în vârstă de o lună, suspectat de infectare cu SARS-CoV-2, a fost transferat luni, în stare gravă, de la Spitalul Judeţean Suceava la Spitalul de Pediatrie “Sfânta Maria” din Iaşi.

Coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, a declarat că pentru transferul copilului s-a deplasat un echipaj SMURD cu o autospecială de neonatologie.

“Echipajul SMURD Iaşi a transferat cu maşina de neonatologie o fetiţă de o lună în incubator şi cu ventilator. Pacienta a fost ventilată mecanic de la Spitalul Judeţean Suceava la terapia intensivă de la Spitalul “Sf. Maria” din Iaşi.

Copilul este suspectat de infectarea cu virusul SARS-CoV-2, testul rapid fiind pozitiv şi având manifestări severe de insuficienţă respiratorie acută”, a explicat dr. Cimpoeşu. Agerpres

Citește mai departe

AUTO

RCA mai scump chiar și cu 40% pentru șoferii cu accidente grave în istoric. Noi reguli la polițele de asigurări

Publicat

Regulile pe baza cărora se calculează preţurile asigurărilor de răspundere civilă auto (RCA), prin aplicarea diferenţiată a malusului în funcţie de severitatea accidentului vor fi modificate de Autoritatea pentru Supraveghere Finaciară (ASF).

Astfel, autoritatea a publicat în dezbatere un proiect care modifică Norma 20/2017 privind asigurările auto din România urmăreşte modificarea sistemului bonus-malus, prin penalizarea celor care au provocat accidente din care au rezultat vătămări corporale cu patru clase la reînnoirea poliţei RCA. Totodată, şoferii care nu au înregistrat evenimente vor primi reduceri.

Documentul complet poate fi vazut aici: Proiect Norma de modificare a Normei 20-2017_- 26 11 2020

Principalele propuneri de modificare și completare a Normei nr. 20/2017 privind asigurările auto din România:

– clarificarea condițiilor de autorizare și practicare a asigurării RCA, în sensul în care autorizarea nu se aplică doar pentru practicarea RCA în România, ci permite asigurătorului RCA să practice această activitate pe întreg teritoriul UE;

– clarificarea termenului în care informațiile cu privire la încheierea contractelor RCA și daunele avizate sunt transmise către baza de date cu asigurările RCA încheiate pe teritoriul României (baza de date AIDA ce este dezvoltată și administrată de către BAAR);

– clarificarea condițiilor în care contractele RCA pot rămâne în vigoare în cazul transmiterii dreptului de proprietate asupra vehiculului asigurat și în special în cazul vehiculelor pentru care se efectuează transferul de proprietate ca urmare a încetării unui contract de leasing financiar;

– completarea obligațiilor asigurătorilor RCA de a transmite informații cu privire la stabilirea gradului de răspundere în producerea accidentului și la modul de soluționare al cazurilor de culpă comună;

– clarificarea modului de evaluare a prejudiciilor pentru lipsa de folosință a vehiculului avariat, inclusiv înlocuirea temporară a acestuia prin stabilirea documentelor în baza cărora contravaloarea acestor prejudicii poate fi solicitată și clarificarea modului de calcul a perioadei pentru care se acordă despăgubiri;

– modificarea sistemului bonus-malus în sensul aplicării diferențiate a malusului în funcție de severitatea accidentului, respectiv dacă în urma producerii acestuia au rezultat sau nu vătămări corporale sau decesul unor persoane;

– introducerea posibilității completării formularului de „Constatare amiabilă de accident” prin intermediul unei aplicații electronice agreate în comun de către asigurătorii RCA.

În privința sistemului bonus-malus, șoferii care provoacă accidente auto cu vătămări corporale sau decese de persoane vor fi penalizați cu 4 clase de malus, față de 2, câte prevede Norma în prezent.

„În cazul neînregistrării unor daune plătite în perioada de referință, asigurații beneficiază de o reducere a primei de asigurare prin avansarea în următoarea clasa din cadrul sistemului bonus-malus. Clasa de bonus-malus se păstrează pe perioada anului calendaristic în care se încheie contractul RCA indiferent de perioada asigurată.

Asigurații sunt penalizați prin aplicarea unui malus, respectiv majorarea primei de asigurare, în funcție de caz, astfel:

a) cu două clase pentru fiecare eveniment din care au rezultat numai prejudicii materiale;

b) cu patru clase pentru fiecare eveniment soldat cu vătămarea sănătății şi a integrității corporale ori decesul uneia sau mai multor persoane”, prevede proiectul.

Clasa bonus-malus – Coeficient aplicat asupra primei de asigurare 

 • B8 – 50 %
 • B7 – 60 %
 • B6 – 70 %
 • B5 – 75 %
 • B4 – 80 %
 • B3 – 85 %
 • B2 – 90 %
 • B1 – 95 %
 • B0 – 100 %
 • M1 – 110 %
 • M2 – 120 %
 • M3 – 130 %
 • M4 – 140 %
 • M5 – 150 %
 • M6 – 165 %
 • M7 – 170 %
 • M8 – 180 %

sursa: Alba24.roASF

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate