Connect with us

EVENIMENT

FOTO: O mașină pierdută de sub control s-a izbit puternic de un stâlp într-o localitate din Neamț. Șoferul a rămas încarcerat

PublicatUn accident rutier s-a petrecut în cursul zilei de joi, 15 octombrie, într-o localitate din județul Neamț. Un bărbat de 65 a intrat cu mașina într-un stâlp. În urma impactului, bărbatul a rămas încarcerat.

Potrivit ISU Neamț, în jurul orei 14:02, prin apel la 112, autoritățile din Neamț au fost înștiințate despre producerea unui accident rutier, în urma căruia un autoturism a intrat intr-un stâlp, iar o persoană a rămas blocată în autoturism, în curtea R.A.R, în comuna Săvinești.

Din primele informații, la locul solicitării s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospecială pentru stingere cu modul pentru descarcerare.

Din autoturism, pompierii au scos un bărbat de 65 de ani, conștient. Acesta a fost preluat de echipajul SAJ și a fost transportat la spital.

Pompierii au asigurat și măsurile de prevenire și stingere a incendiilor

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

ALERTĂ în Cluj: Bărbat căzut cu parapanta

Publicat

parapanta

Un bărbat a căzut cu parapanta, în județul Cluj, iar primele informații arată că e conștient.

ISU Cluj anunță că, în urmă cu câteva minute, a fost alertat un echipaj SMURD pentru a acorda primul ajutor calificat unei persoane care ar fi căzut cu parapanta.

La fața locului a fost dislocat și elicopterul SMURD.

În apelul inițial se preciza că bărbatul era în stare de conștiență.

Citește mai departe

EVENIMENT

Peste 100 de copii au murit în incendii de locuinţă în ultimii 8 ani

Publicat

incendiu
sursa foto: Arhiva

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) atrage atenţia că, în ultimii opt ani, 370 de copii au fost victime ale incendiilor la locuinţe, iar 102 dintre aceştia şi-au pierdut viaţa, majoritatea fiind lipsiţi de supraveghere din partea adulţilor la momentul producerii incendiilor.

“Cei mici rămân categoria vulnerabilă, atunci când vorbim despre incendii produse la locuinţe sau gospodării! În cele mai multe situaţii, ei nu pot aprecia pericolele din jur şi le lipseşte puterea de a se salva din calea focului! În ultimii opt ani, 370 de copii au fost victime ale incendiilor la locuinţe, dintre care 102 au decedat şi 268 au fost răniţi. Din totalul celor care şi-au pierdut viaţa, aproximativ 69% provin din mediul rural, iar 31% din mediul urban”, informează un comunicat al IGSU transmis, marţi, AGERPRES.

Pompierii precizează că 75% dintre copiii decedaţi au fost lipsiţi de supravegherea adulţilor la momentul producerii incendiilor, iar acest aspect trebuie să tragă un semnal de alarmă în rândul celor care îi au în grijă pe cei mici, să îndemne la responsabilitate.

Exploatarea necorespunzătoare a instalaţiilor electrice sau a mijloacelor de încălzire sunt principalele cauze care, an de an, curmă vieţi în rândul celor mici.

Cele mai multe victime în rândul copiilor (decedaţi, răniţi) înregistrate în urma incendiilor au fost identificate în Bucureşti – Ilfov şi în judeţele Bacău, Hunedoara, Maramureş, Iaşi şi Mureş.

Analiza prezentată s-a realizat în baza datelor centralizate la nivel naţional de către IGSU, ca urmare a misiunilor de stingere la locuinţe derulate de inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă, în perioada 01.01.2012 – 31.07.2020, iar studiul a urmărit incidenţa situaţiilor de urgenţă în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 0 şi 14 ani.

Datele statistice arată că cele mai multe decese în rândul copiilor s-au înregistrat în perioada sezonului rece (1 noiembrie – 31 martie), ianuarie fiind luna în care se produc peste un sfert dintre incidentele soldate cu pierderi de vieţi.

Necesitatea utilizării diferitelor instalaţii sau a mijloacelor de încălzire în această perioadă, precum şi supravegherea superficială ori nesupravegherea copiilor au determinat accesul acestora la diverse aparate sau mijloace de încălzire, ceea ce a condus în multe situaţii la evenimente tragice, soldate cu rănirea sau decesul minorilor.

“Pentru reducerea numărului victimelor în rândul copiilor, încă din anul 2012, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a demarat campanii ample de informare preventivă cu impact la nivel naţional şi cu adresabilitate directă asupra principalelor cauze ale incendiilor produse la locuinţe (FOC – Flăcările Omoară Copii şi proiectele aferente campaniei RISC care au vizat improvizaţiile la instalaţiile electrice şi de gaze naturale, curăţarea coşurilor de fum şi suprasolicitarea instalaţiei electrice)”, arată sursa citată. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: O maşină a ars ca o torţă în Cluj-Napoca. De la ce a luat foc?

Publicat

Un autoturism s-a făcut scrum, marți, pe o stradă din Cluj-Napoca. Avarii a suferit și un autoturism parcat lângă mașina arsă.

Două autospeciale au fost alertate pentru a stinge flăcările care au cuprins un autoturism, care circula pe strada Bună Ziua din municipiul Cluj-Napoca.

În momentul sosirii pompierilor, autoturismul era cuprins în totalitate de flăcări, iar stingerea acestora s-a realizat în 10 minute, conform ISU Cluj.

 

Amplasarea în apropierea unui alt autoturism a dus la deteriorarea unor elemente din caroseria acestuia.

Nu au fost persoane rănite.

 

 

Cercetările preliminare au stabilit că totul a pornit de la o defecțiune a instalației electrice a autoturismului.

Citește mai departe

EVENIMENT

Mesaje preventive RO-ALERT vor fi transmise şi în alte judeţe, în perioada următoare

Publicat

ro-alert

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă informează că, în perioada următoare, şi în alte judeţe din ţară vor fi transmise mesaje RO-ALERT preventive pentru locuitorii din zonele unde sunt înregistrate sau sunt previzionate creşteri ale gradului de infectare cu noul coronavirus.

“Măsura transmiterii recomandărilor preventive prin intermediul sistemului RO-ALERT vine în completarea măsurilor dispuse de autorităţi destinate limitării răspândirii SARS-CoV-2 în rândul populaţiei”, precizează, marţi, DSU.

Având în vedere creşterea, la nivelul Capitalei, a cazurilor de infectare în rândul populaţiei cu noul tip de coronavirus, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin IGSU, a transmis mesaje preventive, prin intermediul sistemului RO-ALERT, atât în limba română, cât şi în limba engleză.

“Atenţie! În municipiul Bucureşti, nivelul de răspândire a noului coronavirus (COVID-19) este ridicat – peste 3 la mia de locuitori. Masca este obligatorie în spaţiile deschise şi în cele închise! Şcolile îşi vor desfăşura cursurile online. Activitatea în interior a restaurantelor, cafenelelor, cinematografelor, sălilor de spectacole şi sălilor de jocuri de noroc este interzisă. Aceste decizii sunt valabile pentru următoarele 14 zile. Respectaţi măsurile sanitare pentru a nu pune în pericol viaţa dumneavoastră sau a celor din jur” – a fost mesajul DSU – IGSU.

Grupul de Comunicare Strategică a informat luni că incidenţa cazurilor de infectare în Bucureşti este de 3,19.

Un număr de 2.466 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate, faţă de ultima raportare, în urma efectuării a 8.040 de teste la nivel naţional, anunţa, luni, GCS.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât ca de marţi să fie suspendată activitatea didactică faţă în faţă în unităţile de învăţământ din Capitală. De asemenea, s-a instituit obligaţia purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice. AGERPRES

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate