Connect with us

EVENIMENT

FOTO: O mașină scăpată de sub control s-a răsturnat în afara drumului, pe DJ 506 în Teleorman. O femeie, transportată la spital

Publicat

teleorman (4)

Un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane a avut loc, luni după-amiază pe DJ 506, în județul Teleorman. Șoferița unui autoturism a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și s-a răsturnat cu mașina în afara drumului.

Eveniment rutier pe DJ 506, pe raza localitatea Vitănești.

În eveniment a fost implicat un autoturism care s-a răsturnat în afara părții carosabil.

teleorman5

La eveniment a rezultat o victimă de gen feminin, conștientă și cooperantă, neîncarcerată.

Conform sursei citate, aceasta a fost preluată de paramedicii SMURD, a primit primul ajutor calificat și a fost transportată la UPU Alexandria pentru investigații medicale amănunțite și îngrijiri de specialitate.

După asigurarea măsurilor PSI, cazul a rămas în atenția autorităților competente pentru cercetări.

S-a intervenit cu o mașină de stingere și o ambulanță SMURD.

Citește Romania24.ro pe Google News

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENT

Coliziune între două mașini, pe un drum din Suceava. Două victime, una încarcerată

Publicat

accident general 112 ambulanta
Arhivă foto

Un accident rutier a avut loc, miercuri după-amiază în Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava. Două persoane au fost rănite dintre care una încarcerată.

Potrivit ISU Suceava, accidentul rutier s-a produs la intrare în Câmpulung Moldovenesc (dinspre Gura Humorului).

În eveniment au fost implicate două autoturisme.

Două persoane  au avut nevoie de îngrijiri medicale, dintre care, una a rămas încarcerată.

La fața locului a intervenit modulul SMURD, cu o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD, cu sprijinul unui echipaj SAJ.

Stire in actualizare

Citește mai departe

EVENIMENT

A fost ARESTAT asistentul medical de la Spitalul de Psihiatrie Voila, suspectat că ar fi agresat sexual un pacient

Publicat

Asistentul medical suspectat că ar fi agresat sexual un pacient al Spitalului de Psihiatrie Voila a fost arestat preventiv, a informat, miercuri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova.

Bărbatul în vârstă de 39 de ani a fost reţinut de poliţişti în urmă cu o zi, iar miercuri a fost prezentat instanţei de judecată, care a admis propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Poliţiştii din Câmpina au fost sesizaţi în urmă cu câteva zile, de către administratorul unităţii spitaliceşti Voila, cu privire la faptul că un pacient în vârstă de 18 ani ar fi fost agresat sexual de către un asistent medical.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de agresiune sexuală. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Vești proaste pentru iubitorii de graffiti: Amenzi usturătoare pentru însemne şi desene făcute fără drept pe pereţii clădirilor

Publicat

graffiti cladire

Imprimarea de însemne, înscrieri, desene sau imagini, fără drept, pe pereţii clădirilor şi gardurilor se sancţionează cu amenzi cuprinse între 3.000 şi 6.000 de lei. De asemenea, contravenientul va fi obligat să refacă și să redea în starea iniţială bunul, sancţiune ce se execută în termen de cel mult 15 zile calendaristice de la data la care devine executorie.

Proiectul, iniţiat de parlamentari PNL, PSD şi USR, a fost adoptat miercuri, 19 mai, de Senat.

„În cazul neîndeplinirii obligaţiei prevăzute, autoritatea administraţiei publice locale pe a cărei rază teritorială s-a săvârşit contravenţia poate să reabiliteze din fonduri proprii bunurile afectate, având dreptul la acţiune în regres împotriva contravenientului” – prevede un amendament admis la proiectul ce are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, în sensul înăspririi sancţiunilor pentru faptele privind imprimarea de însemne, înscrieri, desene sau imagini fără drept, pe pereţii clădirilor şi gardurilor, respectiv dezlipirea sau distrugerea afişelor şi reclamelor legal amplasate.

Amenzi usturătoare

Proiectul mai prevede amenzi cuprinse între 100 şi 500 de lei pentru „scrierea sau desenarea, fără drept, pe pereţii clădirilor, pe garduri sau pe obiectele de folosinţă comună aflate în locuri publice, deteriorarea prin orice mijloc a acestora, precum şi dezlipirea sau distrugerea, fără drept, a reclamelor, anunţurilor şi afişelor legal expuse în locuri anume destinate”, cu obligarea contravenientului de a înlătura pagubele produse şi refacerea bunului distrus.

Potrivit iniţiatorului, scopul propunerii legislative este să descurajeze autorii de csă distrugă faţadele bunurilor aflate în domeniul public sau privat, patrimoniului cultural, precum şi alte piese de mobilier urban.

De asemenea, proiectul propune abrogarea Legii nr. 554/2003 privind măsuri pentru asigurarea aspectului estetic al Capitalei şi al altor localităţi.

Senatul este prima Cameră sesizată.

Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Guvernul a aprobat scutirea de la plata impozitului şi taxelor pentru majorarea voluntară a salariului minim cu 200 de lei

Publicat

bani large.jpg

Guvernul a aprobat, printr-o ordonanţă de urgenţă, facilitatea temporară a scutirii de la plata impozitului şi a taxelor pentru majorarea voluntară a salariului minim cu 200 de lei, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

„Ordonanţa de urgenţă privind unele măsuri fiscale, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, un act normativ aprobat astăzi prin care Executivul, aşa cum a promis şi aşa cum pachetul ‘Sprijin pentru România’, elaborat la nivelul coaliţiei de guvernare, a stabilit în urmă cu o lună, aprobă facilitatea temporară a scutirii de la plata impozitului şi a taxelor pentru majorarea voluntară a salariului minim cu 200 de lei.

Practic, începând cu 1 iunie 2022, pentru suma rezultată din majorarea salariului de bază la nivelul salariului minim brut pe ţară garantat în plată, respectiv 2.550 de lei lunar, fără a include sporuri sau alte adaosuri, se va duce majorarea la 2.750 de lei lunar, majorare pentru care nu se va datora impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii”, a precizat Dan Cărbunaru, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, la finalul şedinţei Executivului.

El a precizat că de această măsură vor beneficia şi persoanele nou angajate în perioada cuprinsă între data intrării în vigoare a actului normativ şi până la 31 decembrie 2022 inclusiv.

„Angajaţii pot beneficia astfel de o creştere salarială necesară pentru a putea face faţă acestei perioade marcate de creşterea preţurilor la produsele de bază.

Categoria de cetăţeni, categoria de români vizată de această măsură face parte din categoria afectată, poate chiar mai greu decât alte categorii, de această perioadă complicată. Este o măsură care vine în sprijinul angajaţilor, dar, în egală măsură, şi în sprijinul angajatorilor care vor putea să mărească cu 200 de lei salariile angajaţilor cu salarii micii fără a dubla această responsabilitate asumată şi prin taxe şi impozite suplimentare”, a arătat purtătorul de cuvânt al Executivului, menţionând că prevederile ordonanţei de urgenţă nu sunt aplicabile personalului plătit din fonduri publice.

Agerpres

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate